Fly Beeyond: Μουσικό φεστιβάλ με άποψη

Pink, Avril Lavigne, James, The Rasmus, Air, Tori Amos είναι μερικά μόνο από τα ονόματα του φεστιβάλ - έκπληξη της χρονιάς. Κι αυτό από μόνο του είναι η απόδειξη ότι το Fly Beeyond ήρθε για να μείνει –και να εγκαινιάσει μια νέα εποχή στα αθηναϊκά συναυλιακά δρώμενα.
Fly Beeyond: Μουσικό φεστιβάλ με άποψη

Φρέσκος αέρας φυσά φέτος στα συναυλιακά δρώμενα της Αθήνας. Ένα νέο φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του σε μία εβδομάδα, ένα φεστιβάλ που φιλοδοξεί να μας παρασύρει στους σύγχρονους, κεφάτους ρυθμούς του και να καταστεί θεσμός –ένας θεσμός που θα ανατρέψει τα μέχρι στιγμής δεδομένα των αθηναϊκών συναυλιών. Και το όνομα αυτού; Fly Beeyond.

Και τι το διαφορετικό έχει το Fly Beeyond, για να ξεχωρίσει από τις αμέτρητες διοργανώσεις του φετινού καλοκαιριού; θα ρωτήσετε. Πολλά, είναι η απάντηση.

Κατ’ αρχάς, το line up, το Α και το Ω μιας συναυλίας, ξεφεύγει από τα όρια του κλασσικού ροκ που για κάποιο παράξενο λόγο έχουμε θέσει –ως πόλη– στο 95% των συναυλιών που παρακολουθούμε. Αναμιγνύει έξυπνα pop, rock και mainstream ήχους, παρουσιάζοντας ονόματα –κάποια εκ των οποίων έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα– που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο απόγειο της καριέρας τους.

Δεύτερον –και επίσης βασικότατο– οι τιμές των εισιτηρίων είναι λογικές, με την ημέρα να διαμορφώνεται στα 36 ευρώ, αν αγοράσουμε το τριήμερο εισιτήριο, το οποίο κοστίζει 110 ευρώ. Το εισιτήριο διημέρου κοστίζει 90 ευρώ, ενώ το μονοήμερο θα σας «βγει» ακριβό, στα 60 ευρώ.

Τρίτον, ο χώρος της Αγοράς του Ολυμπιακού Σταδίου, που χρησιμοποιείται πρώτη φορά για συναυλία, θα φτιάξει από μόνος του ατμόσφαιρα, θα μας θυμίσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα είναι εύκολα προσβάσιμος –τόσο με τα μέσα μεταφοράς, όσο και με το αυτοκίνητο. Η σκηνή θα στηθεί κάτω από το Τείχος των Εθνών, στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ.

Αρκετά, όμως, με τα διαδικαστικά. Φεστιβάλ είναι οι καλλιτέχνες που ανεβαίνουν στη σκηνή, και το line up του Fly Beeyond είναι άκρως εντυπωσιακό. Για του λόγου το αληθές, ρίξτε μια ματιά στο πρόγραμμα κάθε ημέρας.

Τρίτη, 17 Ιουλίου: Avril Lavigne, The Rasmus, Suave Gap, Dear Darkstar
Η 22χρονη Καναδέζα που κατέκτησε τα τσαρτ όλου του κόσμου με τους punk ήχους του πρώτου της άλμπουμ, επιστρέφει με το νέο “The best damn thing” και το hit single “Girlfriend”. Την ίδια μέρα, οι χαρακτηρισμένοι «νέοι HIM», οι Φιλανδοί The Rasmus, καθώς και οι «δικοί μας» pop-punk Suave Gap και οι ανερχόμενοι Dear Darkstar.

Τετάρτη, 18 Ιουλίου: James, Air, Tori Amos, Matisse
Τα λόγια είναι περιττά… Ένα από τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς σκηνής, οι James επανενώθηκαν και το γιορτάζουν, οι Air επιστρέφουν με νέα δουλειά σε ένα κοινό που ξέρουν ότι τους αγαπά και η Tori Amos ανεβάζει το πιάνο επί σκηνής, στην πρώτη της εμφάνιση στην Ελλάδα. Τη μέρα ανοίγει ένα από τα κορυφαία up and coming ονόματα της ελληνικής σκηνής, οι Matisse.

Πέμπτη, 19 Ιουλίου: Pink, Sugababes, Onirama, Ammos
Κάπου μεταξύ R’n’B, pop και rock, η Pink έχει κερδίσει επάξια έξι υποψηφιότητες και δύο βραβεία grammy, ενώ το περσινό της άλμπουμ έχει ήδη αγγίξει τις 4,5 εκατομμύρια πωλήσεις. Στην πρώτη της εμφάνιση στην Ελλάδα, τη συνοδεύουν οι Sugababes, με τους upbeat pop ήχους τους, ενώ το show θα ανοίξουν οι δημοφιλείς Έλληνες Onirama και οι ατμοσφαιρικοί Ammos.

Θα σας δούμε εκεί!

Προπώληση εισιτηρίων:
* Στα ταμεία των Village Cinemas, τηλ. από σταθερό: 801 100 9191, τηλ. από κινητό: 210 810 8080 και στο site των Village Cinemas
* Σε όλα τα δισκοπωλεία Metropolis
* Στο Ticketnet.gr
* Μέσω τηλεφωνικού κέντρου στο 211 1086060
* Στα ταμεία του Θεάτρου Badminton στο Άλσος Στρατού, Γουδί
* Στα γραφεία της Ticketnet, Λ. Κηφισίας 46, Αμπελόκηποι, 11526, 1ος όροφος.

Tηλέφωνο πληροφοριών: 211 108 6060

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v