All that jazz... για 7η χρονιά στην Αθήνα

Δεκαπέντε ευρωπαϊκά συγκροτήματα έρχονται για να πλημμυρίσουν την Αθήνα με τους χαλαρούς ρυθμούς του swing και του fusion, στο 7ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ, που φιλοξενείται από σήμερα μέχρι τις 3 Ιουνίου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.
All that jazz... για 7η χρονιά στην Αθήνα

Κατά πολύ πλουσιότερα γίνονται τα αθηναϊκά μουσικά δρώμενα από σήμερα και μέχρι τις 3 Ιουνίου με την έναρξη του 7ου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Τζαζ, που διοργανώνεται για μία ακόμα φορά από την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με 14 ευρωπαϊκές χώρες, μέσω των πρεσβειών και των μορφωτικών ινστιτούτων τους.

Η ετήσια αυτή θερινή εκδήλωση, που έχει γίνει πλέον πολιτιστικός θεσμός, φιλοξενεί και φέτος μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα jazz μουσικά σχήματα της Ευρώπης, όπως το Jazz Flamenco Group του Fran Molina και τη ”δική μας” Big Band, που έρχονται να επενδύσουν με τις τρομπέτες και τα σαξόφωνά τους τα βράδια μας, δίνοντας τρεις συναυλίες τη μέρα.

Το παλιό εργοστάσιο φωταερίου μετατρέπεται σε ένα διαπολιτιστικό μουσικό πάρκο, με φόντο… ασπρόμαυρο, αφού στα πλαίσια του φεστιβάλ φιλοξενείται και η έκθεση φωτογραφίας του σπουδαίου Guy Le Querrec, ανατρέχοντας σε πρόσωπα και πράγματα που στιγμάτισαν τη σύγχρονη ιστορία της Jazz. Η έκθεση αυτή λειτουργεί καθημερινά από το πρωί μέχρι τις 9.00, που ξεκινάνε οι συναυλίες.

Χιλιάδες άτομα, κάθε ηλικίας, λάτρεις ή μη της Jazz, αναμένονται να προσέλθουν και φέτος στον αθηναϊκό πολυχώρο, υποστηρίζοντας έτσι την ευρωπαϊκή μουσική κοινότητα και την ιδέα πως η Jazz δεν αποτελεί αποκλειστικά αμερικανικό δημιούργημα. Το In2life, φυσικά, θα είναι εκεί.

* Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ στο Συνοδευτικό Υλικό

7ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ: 30/05 – 03/06

Τεχνόπολις: Πειραιώς 100, Γκάζι, τηλ. 210 3453548

Ώρα έναρξης: 21:00

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v