Jaipur: Το top ινδικό της Αθήνας μυρίζει... τέχνη!

Εξωτικά χρώματα, αρώματα και πάνω από όλα γεύσεις συνθέτουν την ινδική πρόταση του Jaipur Palace στο Μαρούσι. Με έπιπλα και μαχαιροπίρουνα από... παλάτια μαχαραγιάδων, το πιο αυθεντικό ινδικό της Αθήνας με το μοναδικό Gallery Restaurant, απευθύνεται στους λάτρεις των καλομαγειρεμένων εξωτικών γεύσεων, αλλά και της ασιατικής τέχνης.
Jaipur: Το top ινδικό της Αθήνας μυρίζει... τέχνη!

Εξωτικά χρώματα, μπαχάρια, ευωδιές και γεύσεις από τον γοητευτικό κόσμο της παλιάς Ανατολής, φερμένα όλα από τη μακρινή Ινδία. Σε ένα σημερινό... ινδικό παλάτι, όχι πολύ μακριά από το κέντρο της Αθήνας.

Το Jaipur Palace αποτελεί (κατά γενική ομολογία) το πλέον αυθεντικό και παραδοσιακό ινδικό εστιατόριο της πρωτεύουσας. Δημιούργημα της αγάπης για την Ινδική φιλοσοφία, την τέχνη και την κουζίνα, το Gallery Restaurant έχει δημιουργηθεί για να ικανοποιήσει όχι μόνο τους λάτρεις του καλού φαγητού, αλλά και όσους αγαπούν την ινδική τέχνη.

Όλα τα έπιπλα, και όχι μόνο- ακόμα και τα μαχαιροπίρουνα, είναι προς πώληση και προέρχονται από τον ευρύτερο ασιατικό χώρο, ενώ ορισμένα από αυτά στόλιζαν τα Παλάτια των Μαχαραγιάδων.

Οι τοίχοι είναι ζωγραφισμένοι από Ινδούς και απεικονίζουν παραστάσεις του ινδικού κόσμου, στις οποίες κατά κύριο λόγο πρωταγωνιστούν γυναίκες.

Έντονα πληθωρικά διακοσμητικά στοιχεία λοιπόν σε τρεις πολυεπίπεδες αίθουσες και το γαστρονομικό ταξίδι ξεκινάει μέσα από ποικιλίες της ινδικής κουζίνας, η οποία έχει επηρεασθεί από τα 4.000 χρόνια ιστορίας της αχανούς χώρας.

Οκτώ αυθεντίες στη μαγειρική chefs και 2 ζαχαροπλάστες αλέθουν τον κάθε σπόρο και τον σοτάρουν με το ραφιναρισμένο Ινδικό βούτυρο προκειμένου να απελευθερώσουν όλο του το άρωμα και ετοιμάζουν 128 αλμυρές και γλυκές γεύσεις.

Αξίζει να δοκιμάσετε τα κρέατα που ψήνονται σε παραδοσιακό φούρνο tandoor και που συνοδεύεται από ”Pillao” (ρύζι ψημένο στο φούρνο μαζί με σαφράν) ή από ψωμί σαν πίττα όπως το ”chapatti”, καθώς επίσης και από σάλτσες που είναι βασισμένες στο γιαούρτι, είτε πικάντικες, είτε με απαλή γεύση.

Τους καλοκαιρινούς μήνες ο κόσμος της Ινδίας μεταφέρεται στον ειδικά διαμορφωμένο κήπο, ενώ παράλληλα υπάρχουν αυτόνομες αίθουσες με κουζίνα σε κάθε όροφο για γρήγορο σέρβις που δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες να παρακολουθούν τη διαδικασία παρασκευής των πιάτων Show Kitchen.

Στην κάβα του Jaipur Palace θα ανακαλύψετε περίπου 260 ετικέτες από τις πιο προηγμένες οινοπαραγωγικές χώρες του κόσμου.

Namaste (=Απολαύστε το γεύμα σας) στο Jaipur Palace με περίπου 50-60 ευρώ το άτομο.

Ανοιχτά καθημερινά, μεσημέρι και βράδυ από τις 13.00 - 16.00 και από τις 20.30 - 02.00.

Διεύθυνση: Αγίου Κωνσταντίνου και Θέμιδος 73. Τηλ. 210-80.52.762.

Επιμέλεια: Μαρίση Μπαλιούση

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v