5 φθηνά ουζομεζεδοπωλεία για ανοιξιάτικα τσιμπούσια

Απολαμβάνουμε ουζάκια και μεζέδες στη λιακάδα σε πέντε οικονομικά μεζεδοπωλεία στην Αθήνα και τα προάστια.
5 φθηνά ουζομεζεδοπωλεία για ανοιξιάτικα τσιμπούσια
Ήβη
Ναυάρχου Αποστόλη 19, Ψυρρή, τηλ.: 2103232554
Παρεΐστικο, χύμα, χαλαρό και έθνικ, το καφενείο της Ήβης απλώνει τραπεζάκια σε ένα μποέμ δρομάκι του Ψυρρή, και τα φορτώνει με ούζα, ρακές, τσίπουρα και μπύρες, και από δίπλα τους… στραπατσάδες, ανατολίτικες σαλάτες, αχνιστά μύδια, σαγανάκια, ψητές γαρίδες, σαλάτες ζυμαρικών και άλλα μεζεδοκαλούδια για τη μέση. Υπολογίστε περί τα 10-15€ το άτομο.



Ψαράκια και θαλασσινά
Λεωφ. Ποσειδώνος 14, Βάρκιζα, τηλ.: 210 9654138
Διαθέτουν καταστήματα και στη Νέα Κηφισιά και το Χαλάνδρι, αλλά για να πάρουμε γεύση θάλασσας, προτιμάμε αυτή την εποχή τη βεράντα της Βάρκιζας. Με την αίσθηση ότι είμαστε σε διακοπές, συνδυάζουμε το ούζο με μαρινάτο γαύρο, ξυδάτο χταπόδι, καπνιστό σκουμπρί, καβουροσαλάτα, φρέσκα μύδια σαγανάκι, μπακαλιάρο σκορδαλιά, φουρνιστή σαρδέλα και άλλα θαλασσινά, χωρίς να πληρώσουμε στο τέλος πάνω από 15€ το άτομο.

Το Ουζερί του Μήτσου
Πλατεία Ελευθερωτών, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0684 0229
Στην καρδιά της πλατείας Χαλανδρίου, ο Μήτσος φέρνει κάτι από νησί στα βόρεια προάστια, σερβίροντας καλής ποιότητας ψαρομεζέδες στα τραπεζάκια του, για να συνοδεύσουμε το ούζο. Μη χάσετε το χταπόδι, τα μπακαλιαράκια, την φοβερή πατατοσαλάτα, την τσιροσαλάτα, το γαριδάκι και τον μαρινάτο γαύρο – υπολογίστε περί τα 15-20€ το άτομο.

Αυλή
Αγ. Δημητρίου 12, Ψυρρή
Μια εσωτερική αυλή που θυμίζει παλιά Αθήνα, η Αυλή έχει απλούς, αξιοπρεπείς μεζέδες – εγγύηση η μεγάλη ποικιλία με κεφτεδάκια, λουκάνικα, τυροκαυτερή κλπ) για να συνοδεύσουμε ρακές και ούζα. Αυτό που μετράει όμως εδώ είναι η χαλαρή ατμόσφαιρα, κάτι ανάμεσα σε νησί και χωριάτικη αυλίτσα, ενώ ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 10€ το άτομο.



Το Παλιό Ταχυδρομείο 
Σοφοκλή Βενιζέλου 9, Χαλάνδρι, τηλ: 21 1183 8890
Με σούπερ αυλή στην μονοκατοικία που κάποτε στέγαζε το χαλανδριώτικο ταχυδρομείο, αυτό το μεζεδοπωλείο είναι από τα αγαπημένα μας μέρη για φαγοπότια τώρα που καλοκαιριάζει. Εδώ δοκιμάζουμε τσίπουρα μαζί με μεζέδες βασισμένους σε τοπικά ελληνικά προϊόντα, από φακοσαλάτες και ρεβιθάδες μέχρι λουκάνικα με τραχανά, συκωτάκι, τηγανιά χοιρινή και κοτόπουλο και άλλα ωραία – περί τα 10-15€ το άτομο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v