Σούπερ πίτσα και κοκτέιλ σε τραπεζάκια έξω

Χειροποίητη, λαχταριστή πίτσα από τον ξυλόφουρνο κάνει… παρέα με μοναδικά και δροσερά κοκτέιλ σε αγαπημένες αυλές, πεζοδρόμους και κήπους στην Αθήνα.
Σούπερ πίτσα και κοκτέιλ σε τραπεζάκια έξω

Big Mouth
Γυφτοπούλου 8, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0681 5505



Ο «φαφλατάς» του πιο εναλλακτικού πεζόδρομου του Χαλανδρίου μας καλομαθαίνει με την ηλιόλουστη αυλή του (σύντομα θα ανοίξει και ταράτσα) και τις ωραιότατες, χειροποίητες πίτσες του: Big Mouth με μαριναρισμένο φιλέτο κοτόπουλο και καπνιστή πάπρικα και Prosciutto  με – τι άλλο;- προσούτο, λάδι τρούφας και flakes παρμεζάνας. Στην λίστα με τα κοκτέιλ βρίσκουμε, μεταξύ άλλων, το ωραιότατο Χιώτη Μάμπο με μαστίχα, φρέσκο χυμό λεμόνι και σιρόπι φιστίκι και το πικάντικο Hells Bells με spiced rum, passion fruit και σιρόπι βανίλια. Για πίτσα με κοκτέιλ υπολογίστε περί τα 15€/ άτομο.

Borsalino
Κολοκοτρώνη 59, τηλ: 21 0323 2222



Καπέλα και γιλέκα πίσω από το μπαρ, τραπεζάκια στην «πασαρέλα» της Κολοκοτρώνη, εναλλακτικές μουσικές στα μεγάφωνα και – έκπληξη – ωραιότατη πίτσα. Το Borsalino βγάζει καθημερινά από το φούρνο του μυρωδάτες δημιουργίες όπως Πίτσα Μαργαρίτα με βουβαλίσια μοτσαρέλα και βασιλικό ή Πίτσα προσούτο με φρέσκια ρόκα και από το μπαρ του σούπερ κοκτέιλ: δοκιμάστε το Posh Joe  με ρούμι Havana Club 7 ετών, σέρι Lustao Don Nuño Oloroso και λικέρ καφέ ή ένα Soyer au fraise με κασάσα Janeiro, μαστίχα Skinos, πορτοκάλι και σαμπάνια Deutz brut. Για πίτσα και (premium) κοκτέιλ, υπολογίζουμε περί τα 15-20€/ άτομο.

Kuko’s The Bar
Καλαμιώτου 4, Κέντρο, τηλ: 2103248897



Ένα ανακαινισμένο νεοκλασικό του 1890 στον πιο νεανικό πεζόδρομο της πόλης, φέρνει την Άνοιξη, βγάζει τραπεζάκια στην περατζάδα του και σερβίρει από νωρίς το πρωί καφεδάκι και όσο προχωρά η μέρα νοστιμότατες επιλογές σε πίτσα. Δοκιμάστε η Special με χειροποίητη σάλτσα ντομάτας, ζαμπόν, μπέικον και πιπεριά και η Sweet Mexican με μεξικάνικη σάλτσα – και signature cocktails. Δοκιμάστε το Walking Dead με βάση το Johnny Red Rye και Vertigo με homemade σιρόπια και bitters δικής τους παραγωγής. Για μια… κοκτεϊλική έξοδο μετά λαχταριστής πίτσας, υπολογίστε περί τα 15€.

Odori
Σκουλενίου 2, Πλατεία Κλαυθμώνος, τηλ.: 210 3314674



Η πρώτη βερμουτερία της Αθήνας συνεχίζει ακάθεκτη να μας σερβίρει (εκτός από aperitivo, brunch και άλλα… νόστιμα) λαχταριστή πίτσα στα τραπεζάκια που βγάζει στην πλατεία. Δοκιμάστε οπωσδήποτε μια Vezuvio με Diavolo σος, πεπεροντσίνι, σαλάμι Napoletano, πανσέτα ή μια Ortolana με μοτσαρέλα, φρέσκα μανιτάρια, πιπεριά, τομάτα, κρεμμύδι, ανθότυρο και συνοδεύστε με κάποιο από τα προσεγμένα κοκτέιλ της. Αγαπημένο μας το Ιmperial Rosita με λευκή τεκίλα, βερμούτ, καμπάρι, λεμόνι και ζάχαρη. Οι τιμές για πίτσα και κοκτέιλ ξεκινούν από 12€/ άτομο.

Coupepe Bake and Shake
Ηρ. Πολυτεχνείου, Νέα Πεντέλη, τηλ: 210 8100040



Κουπεπέ μας λέγανε και πίτσα μας φιλεύανε. Στην ορεινή γειτονιά της Πεντέλης αυτό το all day bar ψήνει καθημερινά ασυναγώνιστη πίτσα, είτε του κλασικού τύπου (όπως τις τρώγαμε παλιά στις… ελληνικές πιτσαρίες της γειτονιάς) είτε σε δημιουργικές παραλλαγές, όπως η εξαιρετική Σπεκ με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, τυρί γκοργκοντζόλα, καπνιστό σπεκ Γερμανίας, φρέσκια ντομάτα και βασιλικό. Συνοδεύουμε με Μαστιχίτο, παραλλαγή του γνωστού κοκτέιλ ή Κουπεπέ με ρούμι, μάνγκο, λάιμ και passion fruit και πληρώνουμε περί τα 15€ για πίτσα και φρουτώδη αρώματα.

Pomo Pizza Bar
Χαλεπά 14, πλ. Χαλεπά, Άνω Πατήσια, τηλ: 2102014000



Μια πανέμορφη αυλή, αρώματα Σισιλιάνικης κουζίνας, λαχταριστές πίτσες και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ συνθέτουν τον χαρακτήρα αυτού του all day ιταλικού εστιατορίου των Πατησίων, το οποίο ενδείκνυται για χαλαρή κουβέντα με τσιμπολόγημα μετά τη δουλειά, αλλά και για τα ανοιξιάτικα βράδια με φόντο τον έναστρο ουρανό. Οι επιλογές στην στρογγυλή θεά είναι μπόλικες, με την Prosciutto di Parma και την Diavola να ξεχωρίζουν. Συνοδεία κοκτέιλ, υπολογίστε περί τα 12-15€/ άτομο.

Σμίλη
Πλ. Αγ. Τριάδος, Παλαιά Πεντέλη, Πεντέλη, τηλ: 2106136334   



Από την πλατεία των Πατησίων, στην πλατεία της Παλαιάς Πεντέλης για να πιάσουμε θέση στα τραπεζάκια που βγάζει στην υπέροχη και καταπράσινη αυλή της η Σμίλη, ένα cocktail & pizza bar που αγαπά την jazz και την funk, αλλά ακόμα περισσότερο την πίτσα. Σε χαλαρό κλίμα, πιάνουμε τραπεζάκι στον κήπο του και παραγγέλνουμε ωραιότατη πίτσα με λεπτή παραδοσιακή ζύμη στον ξυλόφουρνο σε δεκάδες παραλλαγές: Πεπερόνι, Καρμπονάρα, και Ταρτούφο με λάδι τρούφας αποτελούν εξαιρετικές επιλογές. Συνοδεία καλοφτιαγμένων κοκτέιλ – δοκιμάστε ένα εξαιρετικό Skinos Fig Sour – ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 15-20€.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v