5 στιλάτα εστιατόρια με λογικές τιμές

Έθνικ κουζίνες, προσεγμένες γεύσεις, στιλάτο περιβάλλον και μοντέρνα ατμόσφαιρα σε πέντε νόστιμες διευθύνσεις με νορμάλ τιμές.
5 στιλάτα εστιατόρια με λογικές τιμές

El Jiron
Δημητρίου Βασιλείου & Γλαύκου 14, Ψυχικό, τηλ.: 210 6717461

Ένα γευστικό ταξίδι με γεύσεις λατινοαμερικάνικες και ισπανικές επιχειρεί να μας πάει αυτό το όμορφο εστιατόριο του Ψυχικού σε έναν χώρο με art deco φωτιστικά, ξύλινα δάπεδα, πολυελαίους και ρετρό ατμόσφαιρα που ενισχύεται από την πανέμορφη μπάρα του. Εδώ δοκιμάζουμε λάτιν γεύσεις όπως η ωραιότατη σαλάτα με τραγανές γαρίδες σε κρούστα καλαμποκιού, λευκή και κόκκινη κινόα, κάσιους, και αλιόλι με περουβιανή πιπεριά Αji Ρanca και χταπόδι sous-vide πάνω σε cachapas (αφράτες καλαμποκένιες κρέπες), περιχυμένο με σάλτσα ρομέσκο. Για ένα πλήρες γεύμα, με ποτήρι κρασί θα πληρώσετε περί τα 30€/ άτομο.

Pepe’s
Τσακάλωφ 2, Κολωνάκι, τηλ: 2103608591

Σε έναν ωραίο και «κοσμικό» χώρο του Κολωνακίου, το Pepe’s προτείνει γεύσεις ιταλικής κουζίνας, τις οποίες συνδυάζουμε με ποικιλία κρασιών από την άρτια ενημερωμένη λίστα του ή signature cocktails. Μπρουσκέτες με προσούτο, καρπάτσιο μοσχαριού ψητά μανιτάρια, ταρτάρ τόνου, ωραιότατες pizzas όπως η Μπουράτα, «δυνατά» ριζότο (δοκιμάστε αυτό με τα μανιτάρια πορτσίνι) και κυρίως πιάτα όπως ψητή ταλιάτα μόσχου συνθέτουν ένα νοστιμότατο μενού. Μαζί με ποτήρι κρασί, υπολογίστε περί τα 30€/ άτομο.

Simul
Yψηλάντου 63, Κολωνάκι, τηλ: 210 7224737


Σε ένα γοητευτικό χώρο με minimal αισθητική και κυρίαρχο στοιχείο το λευκό, το Simul προτείνει μενού εμπνευσμένο από γεύσεις Ελλάδας, χωρίς όμως να λέει «όχι» και στον διεθνή γαστρονομικό χάρτη. Εκλεκτές πρώτες ύλες μπαίνουν σε πιάτα δημιουργικά και ιδιαίτερα, όπως το μοσχαρίσιο ταρτάρ με σόγια, αγγούρι και μαγιονέζα wasabi, η μοσχαρίσια ουρά bourguinion με τηγανιτά νιόκι ή ο κρασάτος κόκορας σε κενό αέρος, με τραχανά και αρσενικό Νάξου. Η παρουσίασή τους θυμίζει έργο τέχνης, η ατμόσφαιρα είναι ό,τι πρέπει για ένα άνετο δείπνο, ενώ ο λογαριασμός έρχεται στα 30-35€ άτομο με ποτήρι κρασί.


Floyd
Περικλέους & Κεραμεικού, Χολαργός, τηλ: 2106565115

Ευχάριστη έκπληξη αυτό το wine restaurant στο Χολαργό, υποδέχεται σε έναν οικείο χώρο με ατμοσφαιρικό φωτισμό, ιδιαίτερο ντεκόρ και ωραίες blues, jazz, swing και rock μουσικές Σε αυτό το όμορφο κλίμα, το Floyd προτείνει την εκλεκτή λίστα κρασιών του η οποία αποτελείται από περί τις 50 ετικέτες από ελληνικούς αμπελώνες και κάποιες επιλογές από διεθνείς. Τo μενού περιλαμβάνει μεσογειακές γεύσεις όπως ριζότο με άγρια μανιτάρια και λάδι λευκής τρούφας, παραδοσιακή carbonara, αλλά και κάποιες πινελιές ethnic κουζίνας όπως σολομός με φυστικοβούτυρο και maki rolls με αγγούρι και αβοκάντο. Με φιάλη κρασί, υπολογίστε περί τα 25€/ άτομο.

Dos Hermanos
Κυριαζή 24, Κηφισιά, τηλ: 2108087906

Όμορφες ταπετσαρίες, σκαλιστοί καθρέφτες, δερμάτινες καρέκλες αλλά και πολύχρωμη αυλή χάρμα οφθαλμών, με δέντρα και άνθη συνθέτουν την ατμόσφαιρα στην οποία το Dos Hermanos μας σερβίρει τις ωραιότατες έθνικ γεύσεις του. Βίβα Μέχικο λοιπόν, με παγωμένες μαργαρίτες για αρχή και συνέχεια με λαχταριστά εντσιλάδας, τσίλι κον κάρνε, μπουρίτος με πικάντικο κοτόπουλο, νάτσος με γκουακαμόλε και ωραιότατα μοσχαρίσια μπέργκερ σε «δυνατούς» συνδυασμούς και tex mex προσανατολισμό. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο έχει ζωντανή (λάτιν) μουσική. Για ένα μεξικάνικο γεύμα με μαργαρίτες, δεν θα πληρώσετε περισσότερα από 30€/ άτομο.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v