Οι πιο νόστιμες γωνιές στην Πλάκα και το Μοναστηράκι

Πού τρώμε καλά στην Πλάκα και το Μοναστηράκι χωρίς να πληρώνουμε πάνω από 20 ευρώ το άτομο.
Οι πιο νόστιμες γωνιές στην Πλάκα και το Μοναστηράκι
Το Καφενείο
Επιχάρμου 1 & Τριπόδων, Πλάκα, 210-3246916

Έχει τη γραφική γοητεία της Πλάκας, στην καρδιά της πιο όμορφης συνοικίας της Αθήνας, χωρίς να «μαστίζεται» από ορδές τουριστών και φασαρία. Στον όμορφο, «χωριάτικο» εσωτερικό χώρο του Καφενείου, πιάνουμε τραπεζάκι κοντά στο τζάκι τον χειμώνα, και απολαμβάνουμε σούπερ κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα, χοιρινό με ελαφρώς πειραγμένες σάλτσες, σιγοψημένες πατάτες και εξαιρετικό χύμα κρασί ή τσίπουρο. Όσο φτιάχνει ο καιρός, λοξοκοιτάζουμε προς τα τραπεζάκια έξω, στον όμορφο πεζόδρομο. Για πλήρες… τσιμπολόγημα με κρασί, υπολογίζουμε περί τα 15-17€ το άτομο.

Τα Γιουβετσάκια
Ανδριανού 144, Πλάκα, τηλ: 210 3227033

Στεγάζεται σε ένα νοσταλγικό σπίτι στην Πλάκα και σερβίρει παραδοσιακά ελληνικά μαγειρευτά εδώ και πολλές δεκαετίες. Φημίζεται (όπως μαρτυρά και το όνομά του) για το γιουβέτσι του, αλλά δεν πάνε πίσω και ο μουσακάς, το κλέφτικο, το λεμονάτο αρνάκι αλλά και τα κλασικά σουβλάκια ή τα ψητά της ώρας. Μαζί με χύμα κρασί και σπιτικό μπακλαβά για το κλείσιμο, υπολογίστε περί τα 15-20€ το άτομο.

Τα Μπακαλιαράκια του Δαμίγου
Κυδαθηναίων 41, Πλάκα, τηλ: 210 3225084

Σ’ αυτή την υπόγεια ταβέρνα έχουν γλεντήσει γενιές και γενιές Αθηναίων. Κλασικό καπηλειό, ο Δαμίγος φημίζεται για τον εξαιρετικό μπακαλιάρο του, που συνοδεύεται από σούπερ σκορδαλιά. Δε θα το μετανιώσετε ωστόσο αν παραγγείλετε και τις γαρίδες λαδολέμονο, τις ψητές σαρδέλες, τα σαλιγκάρια, τα μπουρέκια μελιτζάνας ή το ξιδάτο χταποδάκι. Μαζί με μπύρα, κρασί ή ούζο, υπολογίστε περί τα 15-20€ το άτομο.

James Joyce Irish Pub 
Άστιγγος 12, Μοναστηράκι, τηλ: 210 3235055

Ολοζώντανη ατμόσφαιρα ιρλανδέζικης παμπ, αυτή η δουβλινέζικη γωνιά στο ιστορικό κέντρο μας καλεί να πιάσουμε «στασίδι» στους πάγκους της και να χορτάσουμε μπύρες και κλασικούς μεζέδες μπυραρίας: Το μενού περιλαμβάνει παραδοσιακή ιρλανδέζικη πίτα ψαριού με σπιτικό πουρέ, fish and chips, Guinness Pie (πίτα από μοσχάρι και μαύρη μπύρα με πουρέ πατάτας και λάχανο), λουκάνικο με πουρέ και χορταστικά burgers. Για να χορτάσετε φαΐ και μπύρα, υπολογίστε περί τα 20€ το άτομο.

Μελίλωτος 
Καλαμιώτου 19, Μοναστηράκι, τηλ.: 210 3222458

Έχει γίνει περιζήτητος, όχι μόνο επειδή έγραψαν για την ελληνική κουζίνα του όλοι οι ξένοι μεγάλοι ταξιδιωτικοί οδηγοί, αλλά και επειδή τα τραπεζάκια που απλώνει στον πεζόδρομο βρίσκονται σε μία από τις πιο δημοφιλείς πιάτσες της πόλης, μια ανάσα από την Αγία Ειρήνη. Εδώ, δοκιμάζουμε «φρέσκες» ιδέες όπως καπνιστό χέλι με λαζάνια ζέας, μπιφτέκι σολομού με λαχανικά, μοσχαρίσια μπιφτέκια και σουβλάκι κοτόπουλο «αλλιώς», ήτοι με κουσκούς, σαφράν και γλυκοπατάτα, γαλοπούλα με σάλτσα ροδιού, μπριζόλα με πουρέ κάστανο και μαρμελάδα λωτού, αλλά και κάποια μαγειρευτά πιάτα ημέρας. Μαζί με κρασάκι υπολογίστε περί τα 20€ το άτομο.

Mirch
Ερμού 109, Μοναστηράκι, τηλ: 2103239759

Είναι γνωστό για το indian souvlaki του, που οι ξενύχτηδες της περιοχής κάνουν ουρά για να πάρουν στο χέρι, αλλά το ινδικό εστιατόριο της Ερμού έχει και ωραιότατα «κανονικά» πιάτα ινδικής κουζίνας, που τα απολαμβάνουμε στα λίγα τραπεζάκια του ισογείου ή σε αυτά του πάνω ορόφου, για χάζι στην περαντζάδα της Ερμού. Δοκιμάστε καυτερά πιτάκια samosa, ωραία nan από το ταντούρι, κοτόπουλο τίκα ή ταντούρι, seech kebab (αρνίσια σουτζουκάκια με ινδικά μπαχαρικά) και υπερκαυτερό κοτόπουλο με σάλτσα vindaloo. Υπολογίστε περί τα 15€ το άτομο μαζί με μπύρα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v