Μετά το ξενύχτι τρώμε σούπα και μαγειρευτά

Μετά από μια βραδιά με άφθονο αλκοόλ, η σούπα και το μαγειρευτό είναι βάλσαμο για το στομάχι. Πού θα φάμε τα καλύτερα στην Αθήνα;
Μετά το ξενύχτι τρώμε σούπα και μαγειρευτά

Κλάμπερς και μπουζουξήδες. Εναλλακτικοί και μεταλάδες. Όλοι, μετά τα ξενύχτια του Σαββατοκύριακου έχουν μια ανάγκη: να στρώσουν τα στομάχια τους.

Και γι’ αυτό η Αθήνα (και ο Πειραιάς) μεριμνά, με street διευθύνσεις για σούπα και μαγειρευτά.

Etnico
Κολοκοτρώνη 22 & Χαβρίου



Επίσης σε στρατηγικό σημείο, στην πολύβουη Κολοκοτρώνη, η έθνικ αυτή γωνιά πέρα από μπουρίτο και κεσαντίγιας τα οποία επίσης ενδείκνυνται για post-drunk γεύματα, ετοιμάζει ωραιότατη σούπα κόκκινης γλυκιάς κολοκύθας με τζίντζερ και κρέμα. Γευστικότατη, μυρωδάτη και σκέτο βάλσαμο για το στομάχι στα 3€.

Ήπειρος
Φιλοποίμενος 4, Αθήνα



Το μοναδικό πατσατζίδικο που απέμεινε στην Βαρβάκειο λειτουργεί επί 24ωρου βάσης τα ΣΚ, χωμένο μέσα σε εκατοντάδες χασάπικα, και σερβίρει ποικιλία από σούπες – ψαρόσουπα, γίδα βραστή, μοσχαρόσουπα, μαγειρίτσα, κοτόσουπα κ.α.- λαχταριστό πατσά αλλά και διάφορα μαγειρευτά ημέρας όπως αρνάκι φρικασέ, μοσχαράκι γιουβέτσι, λαδερά κ.α. Για το γεύμα του hangover, υπολογίστε περί τα 10€/ άτομο.

Αυτόφωρο
Λ. Αλεξάνδρας 152, τηλ: 210 6461377



Απέναντι από τον Άρειο Πάγο, οι ξενύχτηδες των Αμπελοκήπων και των πέριξ απολαμβάνουν ένα διαφορετικό «αυτόφωρο», αυτό που έχει «συλλάβει» την ιδέα να λειτουργεί 24 ώρες, σερβίροντας φοβερό πατσά, κοιλιά ή ποδαράκια (περί τα 6€), αλλά και άλλες σούπες (χορταστικότατη η κοτόσουπα) και μαγειρευτά (μας αρέσουν ιδιαίτερα το λεμονάτο μοσχαράκι και οι σπιτικοί κεφτέδες). Για πλήρες γεύμα υπολογίστε περί τα 10-12€.

Ξύλινη Γωνιά
Αλκμαιωνίδων 4, Καισαριανή



Έχει αποκτήσει τη φήμη ενός εξαιρετικού «after» μαγειρευτού της Αθήνας από τα 80s, κι όχι άδικα. Η Ξύλινη Γωνιά πίσω από το Κάραβελ υποδέχεται μέχρι το πρωί ξενύχτηδες για να τους φιλέψει Γιουβετσάκι, σουτζουκάκια, γεμιστά, κρέπες φούρνου, μακαρόνια με κιμά και πολλά ακόμα μαγειρευτά και εδέσματα. Οι τιμές των πιάτων κυμαίνονται στα 5-6€.

Barrio Street
Νοταρά 94, Τρούμπα



Ζεστή σούπα σε κρέμα από διάφορα φρέσκα μανιτάρια, τραγανά Φλέϊκς από προσούτο , κρουτόν, ελαιόλαδο μαϊντανού, μοσχαρίσιος πατσάς από ποδαράκι και κοιλίτσα με σκορδοστούπι και λάδι πάπρικας και σούπα Μοσχαριού με ψαχνό από μάγουλα είναι μερικές από τις σούπες- βάλσαμο που παίζουν στο πειραιώτικο αδερφάκι του Barrio στο Γκάζι. Οι τιμές τους ξεκινούν από 4€.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v