Πού θα πάμε για brunch στα δυτικά;

Τα δυτικά προάστια ξέρουν από pancakes, από burgers και από ομελέτες, και μας περιμένουν για… ποσέ την Κυριακή (και άλλες μέρες).
Πού θα πάμε για brunch στα δυτικά;
Whatever 
Αιμίλιου Βεάκη 43, Περιστέρι, τηλ.: 210 5755503

Έγινε διάσημο για τα αλμυρά pancakes του, σερβίρει όμως εκτός αυτών και σούπερ χορταστικές ομελέτες, ζουμερά burger και πολύ καλό καφέ. Το brunch του το απολαμβάνουμε όλες τις μέρες, όχι μόνο τα Σ/Κ, και το συνοδεύουμε –ειδικά όσο ακόμα σκοτεινιάζει νωρίς– και με εξαιρετικά signature κοκτέιλ, για έξτρα… νεοϋρκέζικη αίσθηση.



Είναι κοσμαγάπητο για την παρεΐστικη ατμόσφαιρά του, την μπαρίστικη αισθητική που παίζει με τις λεπτομέρειες του ξύλου και του βιομηχανικού design, και τις ωραιότατες τιμές –για ένα σούπερ brunch με κοκτέιλ δεν θα χρειαστείτε περισσότερα από 12-15€ το άτομο.

Qahwa 
Μάρκου Μπότσαρη 1, Αιγάλεω, τηλ: 210 5695933



Διάσημο για τον καφέ του, που ετοιμάζεται με μεράκι από σπάνιες ποικιλίες και βραβευμένους coffee spacialists σε εκδοχές που δύσκολα τα βρείτε αλλού, το «Κάφα» (όπως προφέρεται το αραβικό όνομά του) σερβίρει τα Σαββατοκύριακα από τις 12.00 ως τις 18.00 ένα λαχταριστό brunch με αφράτα pancakes (δοκιμάστε την εκδοχή της μπουγάτσας, θα μας θυμηθείτε), αυγά Benedict, ομελέτες, cheesecakes και άλλες πεντανόστιμες brunch-o-δημιουργίες. Συνοδεύουμε με καφεδάκι –στο σπίτι του καφέ βρίσκεστε, ιερόσυλοι– και πληρώνουμε λιγότερα από 10€ το άτομο.

Flapjacks 
Νέστορος 121, Ίλιον, τηλ: 21 0263 7656



Σχεδόν αξημέρωτα, στις 7.00, ανοίγει κάθε πρωί το Flapjacks για να μας σερβίρει pancakes, λουκουμάδες, γλυκά, παγωτό, βάφλες, buns, κορνέ, bagels, δηλαδή... all day brunch λιχουδιές για να συνοδεύσουμε τον εξαιρετικό του καφέ, τους φρέσκους χυμούς και τα smoothies. Όλα αυτά, στον γλυκύτατο πεζόδρομο της Νέστορος, στον οποίο απλώνει και τα τραπεζάκια του με το που ξεμυτίσει ο ήλιος. Δε λείπουν και οι σπέσιαλ εμπνεύσεις της στιγμής, όπως η φοβερή σούπα σοκολάτας με bueno, παγωτό banoffee, τριμμένο μπισκότο, σαντιγί, φρούτα του δάσους και ζάχαρη άχνη. Για ένα σούπερ χορταστικό brunch με καφεδάκι, θα υπολογίσετε γύρω στα 8€ το άτομο.

Streetwise
25ης Μαρτίου 102, Πετρούπολη, τηλ.: 210 5019559



Έχει καθιερώσει ένα σούπερ κυριακάτικο brunch (το οποίο εκτάκτως επαναλαμβάνεται και άλλες μέρες της εβδομάδας –μείνετε συντονισμένοι εδώ) με ονειρεμένα pancakes, ιδιαίτερα πιάτα με αυγά, French toasts και… όλα τα καλά. Το απολαμβάνουμε από νωρίς μέχρι τις 16.00, και το συνδυάζουμε ιδανικά με ένα από τα ωραιότατα signature κοκτέιλ του –ή με εξίσου καλό καφεδάκι, για τους απέχοντες από το αλκοόλ μέρα μεσημέρι. Στο δεύτερο αυτό σενάριο, ο λογαριασμός θα «βγει» γύρω στα 8€ το άτομο.

Balzac 
Κάσσου 11 Πετρούπολη, τηλ.: 210 5050067



Είναι cafe τα πρωινά και bar τα βράδια, έχει ωραία ξύλινη διακόσμηση και νόστιμη κουζίνα όλες τις ώρες. Το σαββατο-κυριακάτικο brunch του περιλαμβάνει νοστιμιές όπως τα αλμυρά pancakes (με μπέικον, κοτόπουλο, αυγό και πάει λέγοντας), η ελληνική απάντηση στα αυγά Benedict, που είναι ο καγιανάς με πατάτες, και σοκολατένια… πίτσα (!) με τριμμένο μπισκότο, πραλίνα και Bueno. Συνοδεύουμε με καφεδάκι ή ποτήρι κρασί, και υπολογίζουμε λιγότερα από 10€ το άτομο (τα pancakes ξεκινούν από 3,50€, ο καγιανάς στα 5€).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v