Πού να φας καλά και οικονομικά μετά τις 23.00

Πέντε διευθύνσεις που σερβίρουν φαγητό ως αργά, για όσους μένουν πεινασμένοι μετά από το θέατρο, το σινεμά ή την έξοδο για ποτό στο κέντρο της Αθήνας.
Πού να φας καλά και οικονομικά μετά τις 23.00
Κανέλλα
Κων/πόλεως 70, Γκάζι, τηλ: 21 0347 6320

Ο χώρος της νοσταλγικός και παρεΐστικος, οι μυρωδιές σπάνε τη μύτη και τα φαγητά είναι πάντα μαμαδίσια και λαχταριστά, ενώ σερβίρονται μέχρι τις 2 τα ξημερώματα, φιλεύοντας τους ξενύχτηδες του Γκαζιού με πιάτα όπως: Κρεατικά σχάρας, σμυρναίικα σουτζουκάκια, αρνάκι γκιούλμπασι, κοτόπουλο στη γάστρα με πατάτες και κρέμα λευκού τυριού, αλλά και κλασικούς μεζέδες για να συνοδεύσετε την μπύρα ή το κρασί. Υπολογίστε περί τα 15€ το άτομο.

Κληματαριά
Πλατεία Θεάτρου 2, τηλ: 2103216629

Στην καρδιά της πόλης, μια ανάσα από το Μοναστηράκι και του Ψυρρή, η Κληματαριά μας υποδέχεται μέχρι τις 2 τα ξημερώματα στην κεφάτη σκεπαστή αυλή με τα κρασοβάρελα και τα κληματόφυλλα. Εδώ τα τσιμπούσια είναι παραδοσιακά, με λαϊκές πενιές – που, συχνά-πυκνά είναι live – και πιάτα φρεσκομαγειρεμένα. Προτιμήστε τα μαγειρευτά που ετοιμάζονται στις μεγάλες γάστρες οι οποίες φιγουράρουν στην είσοδο. Πολύ καλές και οι σπιτικές πίτες, καθώς και τα κλασικά κρεατικά σχάρας. Υπολογίστε περί τα 15€ το άτομο με κρασί.

Τσουλήθρα
Σαλαμίνος 64, Μεταξουργείο, τηλ: 2114035686

Δεν υπάρχει περίπτωση να φύγετε πεινασμένοι από το Μεταξουργείο, ό,τι ώρα και να είναι, αφού τα μεζεδοκαφενεία του σερβίρουν στην πλειοψηφία τους μέχρι αργά. Στην Τσουλήθρα, με τον νοσταλγικό εσωτερικό χώρο και την όμορφη αυλή, όταν ο καιρός το επιτρέπει, απολαμβάνουμε κρεατομεζέδες, όπως κεμπαπάκια, πανσέτες και μερακλίδικα λουκάνικα, κλασικά ορεκτικά, και συνοδεύουμε με τσίπουρο ή κρασί, υπολογίζοντας περί τα 10-12€ το άτομο.

Ρακουμέλ
Εμμ. Μπενάκη 71, Εξάρχεια, τηλ: 210 3800506

Από το πιο παρεΐστικα στέκια στα Εξάρχεια, το Ρακουμέλ μας γλυκαίνει με ρακόμελα και μας χορταίνει με κρητικά μεζεκλίκια, από γαμοπίλαφο και απάκι μέχρι μυζηθροπιτάκια, σφακιανές πίτες και φοβερούς γεμιστούς κολοκυθανθούς. Μαζί με τις απαραίτητες ρακές, υπολογίστε περί τα 10-15€ το άτομο.

Hops
Δράκου 10, Κουκάκι, τηλ: 2110136500

Ωραιότατη εναλλακτική στα μεζεδάκια μετά κρασιού ή τσίπουρου, το Hops στο Κουκάκι μας χορταίνει μέχρι αργά με πάνω από 20 διαφορετικά ζουμερά burgers και μπύρες. Σερβίρει επίσης κρεατικά όπως μπριζολάκια, φιλέτο κοτόπουλο, Rib Eye, T-bone και ποικιλίες κρεατικών με μαρινάδα και σάλτσα της επιλογής σας. Μαζί με μπύρα (οι βαρελίσιες ξεκινούν από τα 3,50€) υπολογίστε περί τα 15€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v