Πού θα φας την καλύτερη τυρόπιτα της Αθήνας;

Μικρασιατικές, κουρού, χειροποίητες, βουτυρένιες, απλές και ενισχυμένες, αυτές είναι οι καλύτερες τυρόπιτες της Αθήνας.
Πού θα φας την καλύτερη τυρόπιτα της Αθήνας;
Χωρίς κουρου-ιδίες, σας μιλάμε ως φίλος προς φύλλο και σας προτυρινουμε τις πιο σπέσιαλ, λαχταριστές, χειροποίητες και μυσ-τύριες τυρόπιτες στην Αθήνα.

Απολαμβάνονται στο χέρι, στα όρθια, παραδοσιακά.

Άριστον
Βουλής 10, Σύνταγμα

Οι πιο oldschool, πιο… άριστες, πιο αλμυρές, πιο «τυρένιες» τυρόπιτες κουρού εν Αθήναις. Με συνταγή που βαστά από το 1900 παρακαλώ. Βγάζουν επίσης συνολικά περισσότερες από 120 διαφορετικές παραδοσιακές πίτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Μάμ
Πανεπιστημίου 34 & Ιπποκράτους, Αθήνα

Ουρές ολόκληρες προσκυνούν την τυρόπιτα του Μάμ και όχι άδικα. Το χρυσαφένιο φύλλο της, οι φρέσκες πρώτες ύλες και το αγνό βούτυρο γάλακτος που μοσχομυρίζει από μέτρα την καθιστούν λαχταριστή και ανάρπαστη.

Εργαστήριο φύλλου και ζαχαροπλαστικής «Δήμητρα Γουναρίδη»
Ευαγγελικής Σχολής 3-5, Νέα Ιωνία

Από το 1945 το κρατάνε αληθινό με εξαιρετικό φύλλο, ζύμες με παρθένο ελαιόλαδο και λαχταριστές τυρόπιτες κουρού. Δεν σταματούν όμως στην σούπερ τυρόπιτα, μας κολάζουν με πίτες γεμιστές με φινόκιο και ξυνομυζήθρα, μελιτζανόπιτα, πίτα Καισαρείας και πολλές ακόμα, φρέσκες και κατεψυγμένες για να μασαμπουκώσουμε και σπίτι.


Οι Πίτες της Σοφίας
Αγίου Αλεξάνδρου 30, Παλαιό Φάληρο

Κοινό μυστικό του Παλαιού Φαλήρου και των γύρω περιοχών οι Πίτες της Σοφίας, και η τυρόπιτα βεβαίως βεβαίως είναι χάρμα ουρανίσκου και εξαφανίζεται ως δια μαγείας. Η συνταγή τους βαστά από Μέτσοβο και Ήπειρο, ενώ η ποικιλία τους πλούσια.

Πνύκα
Πρατίνου 13, Παγκράτι και αλλού

Μέχρι Βιέννη έφτασε η φήμη της (και το υποκατάστημά της). Η τυρόπιτα της Πνύκας είναι πάντα φρέσκια και ζεστή, με φύλλο σφολιάτας που θες να το φας και σκέτο, και γέμιση φέτα Φιγαλείας. Φτιάχνουν και ωραίο ψωμάκι μοσχομυριστό για τους ψωμολάγνους της παρέας.

Fillo
Καραγιώργη Σερβίας 12-14, Αθήνα

Δύο φίλοι ταξίδεψαν ανά την Ελλάδα για να βρουν τα πιο ωραία φύλλα και μας φιλεύουν πίτες που μυρίζουν χωριό. Οι τυροπιτοφανς θα ξετρελαθούν με τις τυρόπιτες Λάρισας, ενώ στο μενού παίζουν κρεμμυδόπιτες Καστοριάς, κιμαδόπιτες από την Πέλλα, σκαλτσούνια χανιώτικα  και παραδοσιακός γκιουζλεμές Μυτιλήνης, μεταξύ άλλων.

Μικέ
Δ. Σούτσου 9 & Δορυλαίου, Πλατεία Μαβίλη

Στις λαμαρίνες του πέρα από φρέσκα γλυκά θα βρείτε επίσης λαχταριστές τυρόπιτες με χειροποίητο φύλλο, φρέσκο βούτυρο και πικάντικη φέτα. Ισχυρίζονται ότι ακόμα και ο Κωσταντίνος Καραμανλής περνούσε από εδώ για να χτυπήσει μια τυροπιτούλα στα όρθια.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v