Πάμε για καμιά πάστα;

Πέντε όμορφα αθηναϊκά ζαχαροπλαστεία με χώρους όπου μπορούμε να καθίσουμε για να απολαύσουμε τις πάστες τους και άλλες γλυκές δημιουργίες.
Πάμε για καμιά πάστα;
Βάρσος
Κασσαβέτη 5, Κηφισιά, τηλ: 2108012472
Το πιο ιστορικό γαλακτοπωλείο της Κηφισιάς αποτελεί σημείο συνάντησης, όχι μόνο για να προμηθευτούμε γλυκά, σούπερ μαρεγκάκια και κρέμες για το σπίτι, αλλά και για να καθίσουμε στα τραπεζάκια του και να απολαύσουμε γλυκές δημιουργίες. Η πάστα φράουλα είναι πεντανόστιμη, αλλά δε λέμε όχι και στο σούπερ ρυζόγαλο και το φρέσκο γαλακτομπούρεκο.

Αθηναϊκόν
Μαντζάρου 1 και Εθνικής Αντιστάσεως, Νέο Ψυχικό, τηλ: 2106756885-6
Στα όρια Ψυχικού και Χαλανδρίου, σε έναν κλασικό χώρο κομψού ζαχαροπλαστείου, που αποτελεί και στέκι πολιτικών και δημοσιογράφων, καθόμαστε στην προστατευμένη βεράντα και απολαμβάνουμε τον καφέ μας μαζί με πάστες σε μεγάλη ποικιλία – εξαιρετική αυτή με την σοκολάτα γάλακτος. Βρίσκουμε επίσης τάρτες, σιροπιασμένα κέικ και σοκολατάκια. Κάθε μέρα, υπάρχει επίσης και ένα μενού μαγειρευτών.

Desire
Δημοκρίτου 6, Κολωνάκι, τηλ: 210 3632333
Στο μικρό του, ρετρό σαλονάκι μας σερβίρει τις γλυκές του εμπνεύσεις το κολωνακιώτικο Desire, που συνδυάζει τη γαλλική φινέτσα με τις παραδοσιακές συνταγές. Οι τάρτες κάστανου, φρούτων, σαμπάνιας, πορτοκαλιού, κερασιού, η σοκολατίνα, τα γλυκά μινιατούρες, τα κέικ, οι μηλόπιτες και τα τσουρέκια είναι όλα φρεσκότατα και νόστιμα. Κλασική επιλογή, η βελούδινη σεράνο.

Χατζής
25ης Μαρτίου 27, Νέα Σμύρνη, τηλ: 2109317273
Στο υποκατάστημα της Νέας Σμύρνης βρίσκουμε άνετα τραπεζάκια εντός και εκτός καταστήματος, σε έναν όμορφα διαμορφωμένο χώρο όπου μπορούμε να απολαύσουμε τα πολίτικα γλυκά του Χατζή. Δεν λείπουν οι πάστες, οι τρούφες, οι σοκολατίνες-Μαρκησία, η ωραιότατη πάστα Τζαμάϊκα, τα προφιτερόλ και τα μιλφέιγ. Το ζαχαροπλαστείο όμως φημίζεται και για τα σιροπιαστά του, τις πολίτικες κρέμες και τους χαλβάδες του.

Zuccherino
Πρωτέως και Σειρήνων 48, Π. Φάληρο, τηλ: 2109845238
Στον ανανεωμένο χώρο του Zuccherino στο Παλαιό Φάληρο, με τα τραπεζάκια στο πλακόστρωτο, αλλά και τις άνετες καρέκλες μπροστά στις τζαμαρίες, στους πάγκους του φωτεινού εσωτερικού χώρου, πίνουμε το καφεδάκι μας μαζί με σοκολάτες, κέικ, βουτήματα, τάρτες και παραδοσιακά γλυκά. Η καρυδόπιτα είναι φοβερή, η μους σοκολάτας αέρινη αλλά μας αρέσει ιδιαίτερα και το πιο μοντέρνο… προφιτερόλ λίλα-πάουζε. Πολύ δυνατό το μωσαϊκό αλλά και η τάρτα σοκολάτας με φουντούκι.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v