Τα ωραιότερα γλυκατζίδικα στις γειτονιές της Αθήνας

Πέντε γλυκύτατες γωνιές στις γειτονιές της πόλης, από το κέντρο ως τα προάστια, που φροντίζουν να εξαφανίσουν τις υπογλυκαιμίες μας.
Τα ωραιότερα γλυκατζίδικα στις γειτονιές της Αθήνας
Sorolop στα Εξάρχεια 
Μπενάκη και Μεταξά, τηλ: 21 0380 1118

Παγωτό, προφιτερόλ, τσουρέκι. Σε αυτά τα τρία γλυκίσματα εξειδικεύεται το εξαρχειώτικο Sorolop και τα κάνει τέλεια: Το προφιτερόλ σε διάφορα μεγέθη φτιάχνεται με σοκολάτα υγείας, γάλακτος ή ανάμικτη. Το παγωτό είναι από αγνά υλικά (φοβερό το σορμπέ σοκολάτας) ενώ το τσουρέκι ξεφουρνίζεται σε πρωτότυπες εκδοχές: Τσουρεκομάφιν γεμιστά με μαρμελάδα βερίκοκο, δίχρωμα με σοκολατένια ζύμη λευκής και μαύρης κουβερτούρας, ατομικά τσουρεκάκια με κανέλα και σταφίδες ή και vegan. Υπολογίστε περί τα 1,70€ για ένα κυπελλάκι παγωτό και περί τα 1,50€ για ατομικό τσουρέκι ή προφιτερόλ.

Το Σερμπετόσπιτο της Νάνσυ στου Ψυρρή
Πλατεία Ηρώων 1, τηλ: 2103211323

Στα τραπεζάκια της Νάνσυς, που γεμίζουν την πλατεία στην καρδιά του Ψυρρή, απολαμβάνουμε ζουμερές σοκολατόπιτες, κολασμένες φραουλόπιτες, ανατολίτικα καζάν ντιπί, κιουνεφέ, μαστιχωτές κρέμες, σιροπιαστά και φοβερή σοκολατόσουπα με παγωτό. Συνοδεύονται με καφεδάκι ή ρακόμελα. Για καφεδάκι με γλυκό υπολογίστε περί τα 5-6€.

Κουζουλούμ στο Μεταξουργείο
Πλαταιών 37, τηλ: 21 0345 1245

Στον απόλυτα vintage χώρο του με τη νοσταλγική διάθεση, το Κουζουλούμ σερβίρει γλυκά και καφέ. Μη χάσετε την αέρινη μους σοκολάτας με τραγανή βάση, τη σοκολατόπιτα, το πειραγμένο μωσαϊκό, την τάρτα μήλου ή τα γλυκά ταψιού, από γαλακτομπούρεκο μέχρι αμυγδαλόπιτα. Τα γλυκά κυμαίνονται στα 3-4€.

Ohh Boy στο Παγκράτι
Αρχελάου 32, τηλ: 21 1183 8340

Μοντέρνο και γλυκύτατο, αυτό το μικρό μπιστρό-γλυκατζίδικο στο Παγκράτι ξεφουρνίζει υπέροχα carrot cakes, μηλόπιτες, cheesecake, ζεστά κρουασάν, ενώ ετοιμάζει και αλμυρά σαντουιτσάκια to-go, ή για να τα απολαύσουμε με καφεδάκι στα λίγα τραπεζάκια του. Αυτή την περίοδο, έχει ετοιμάσει ήδη αυθεντικά σπιτικά μελομακάρονα και κουραμπιέδες από θυμαρίσιο μέλι και βούτυρο Ξάνθης. Σημειώστε ότι είναι και pet friendly, αν θελήσετε να αράξετε για καφέ και γλυκό μαζί με τον τετράποδο φίλο σας.

Μαλεμπί στη Γλυφάδα
Δημητρίου Γούναρη 172, τηλ: 21 6700 1922

Σε αυτή τη γωνιά της Γλυφάδας, κάνουμε γευστικά ταξίδια στην Ανατολή. Τα γαλακτερά γλυκά και οι πολίτικες συνταγές έχουν την τιμητική τους: Στα τραπεζάκια του μαλεμπί φιστίκι, καζάν ντιπί με παγωτό καϊμάκι, κιουνεφέ, μπακλαβά και πολλά σιροπιαστά. Θα βρείτε επίσης και αρκετές αλμυρές επιλογές και τρία πολίτικα φαγητά καθημερινά.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v