Στην Πανόρμου θα φας καλά και οικονομικά

Παραδοσιακές γεύσεις, μαγειρευτά, ψητά και ένα από τα κορυφαία ινδικά εν Αθήναις. Στην Πανόρμου τρώμε καλά – και αρκετά οικονομικά.
Στην Πανόρμου θα φας καλά και οικονομικά
Μπορεί το πάρκινγκ να είναι δύσκολη υπόθεση όμως το φαγητό εδώ σε αποζημιώνει. Στην Πανόρμου δύσκολα θα φάς άσχημα και οι παρακάτω ταβέρνες και εστιατόρια το αποδεικνύουν ε-πιάτως.

Το Λυχνίον
Λουίζης Ριανκούρ 17, τηλ: 210 699119

Φωτίζει νόστιμα τις νύχτες μας στο γραφικό παραδοσιακό περιβάλλον του που φέρνει εικόνες παλιάς Αθήνας. Στο Λυχνίον θα δοκιμάσετε τα ξακουστά του μπιφτεκάκια, σε μεγάλες μερίδες με τηγανητές πατάτες, αλλά δε θα πείτε και όχι στις καπνιστές μπριζόλες, τα παϊδάκια κοτόπουλου και τα λαχταριστά πιάτα ημέρας – από παραδοσιακά μαγειρευτά μέχρι χοιρινό κότσι ή κατσικάκι στη λαδόκολλα. Για ένα πλήρες γεύμα, με χύμα κρασί, δεν θα πληρώσετε πάνω από 12€ το άτομο. Στο τέλος, έρχεται κερασμένος σιμιγδαλένιος χαλβάς.

Μυλόλιθος
Πανόρμου 20, τηλ: 2106465731

Πετρόχτιστο και εντυπωσιακά φωτισμένο, το κτίριο του Μυλόλιθου μας υποδέχεται στις δύο σάλες του για να απολαύσουμε ωραίους μεζέδες κρεατικών ή θαλασσινών συνοδεία ζωντανής μουσικής. Δοκιμάστε κοτόπουλο γεμιστό με σπανάκι, τον εξαιρετικό ρουμελιώτικο μεζέ (χοιρινό με ντομάτα και πιτούλες σε σέσουλα), μελιτζάνα ψητή με φέτα και ντομάτα, κατσικάκι με βότανα και τσίπουρο συνοδεία βραστής πατάτας, φρέσκες τηγανητές πατάτες που έρχονται σε μίνι… φριτέζα ή ψαρομεζέδες για τους φίλους των θαλασσινών. Στα της μουσικής το πρόγραμμα κινείται από σύγχρονα ελαφρολαϊκά μέχρι έντεχνα αλλά και… ξένα ποπ, που παίζονται σε αρμόνιο με μια ανδρική και μια γυναικεία φωνή. Υπολογίστε περί τα 15€ κατ’ άτομο, με λαχταριστό cheesecake κερασμένο στο τέλος.

Νικηφόρος
Λασκαρίδου 7 & Λουίζης Ριανκούρ, τηλ.: 210 6984057

Aπ’ τις πιο παλιές κρητικές γωνιές της Αθήνας, η οικογενειακή αυτή ταβέρνα σφύζει από κόσμο που σπεύδει να απολαύσει τις εκλεκτές νοστιμιές της. Εδώ δοκιμάζουμε σταμναγκάθι, κρητικά τυριά, χοχλιούς μπουμπουριστούς, σαρικόπιτα με ξινομυζήθρα και πιάτα ημέρας, στα οποία εναλλάσσονται αρνάκι φρικασέ, μοσχάρι στιφάδο ή κοκκινιστό, χοχλιοί στιφάδο, κόκκορας κοκκινιστός και πολλά ακόμα. Συγκλονιστικά επισης τα ντολμαδάκια με αμπελόφυλλο, καθώς επίσης και το ζουμερό συκώτι. Με κρασάκι, υπολογίστε περί τα 15€ το άτομο. Δίνει και “πακέτο” για το σπίτι.

Όπως παλιά Παραδοσιακά
Λακωνίας 40-44, τηλ: 2106996033

Όνομα και... γεύσεις στον μικρό αλλά άκρως ζεστό και παρεΐστικο εσωτερικό χώρο αυτής της συμπαθέστατης ταβέρνας, μας σερβίρει μερακλίδικους μεζέδες – η ποικιλία είναι πάντα εγγύηση, με διάφορα κρεατικά, πατάτες, πίτες, τυροκαυτερή, τζατζίκι και τυροφλογέρες, αλλά θα βρείτε και ωραιότατα μεζεδάκια για τη μέση, σε εξαιρετικές τιμές, όπως το απάκι με κριθαροκούλουρο και σος μουστάρδας ή το κεφαλοτύρι σχάρας με κρέμα βαλσάμικο. Για χορταστικό τσιμπολόγημα με ωραίο χύμα κρασί υπολογίστε περί τα 10-12€ το άτομο, με κέρασμα σφηνάκια για τη... χώνεψη.Τις Παρασκευές θα πετύχετε live μουσική και τις Τετάρτες, για κάθε κρασί/τσίπουρο που παραγγέλνετε, σας κερνούν άλλο ένα.

Red Elephant
Λαρίσης 42, τηλ: 2106924421

Αλλαγή κλίματος και γεύσεων για ένα πικάντικο ταξίδι στην Ινδία, μέσα από ένα από τα κορυφαία έθνικ εστιατόρια της πόλης. Σε εξωτικό φόντο, εδώ θα δοκιμάσετε οποσδήποτε κάποιο από τα πιάτα ταντούρι, το κοτόπουλο τίκκα, το σις κεμπάπ, το αρνί κόρμα (κομματάκια αρνίσιου κρέατος με παραδοσιακή μογγολική σάλτσα, κάσιους και αμύγδαλα), γαρίδες με σάλτσα Μαντράς και ωραίο ζάρντα πουλάο, ήτοι γλυκό ρύζι με σαφράν σε γάλα καρύδας. Συνοδεύστε με το παραδοσιακό ινδικό ποτό Λάσι (γλυκό ή αλμυρό) και υπολογίστε περί τα 15-18€ κατ’ άτομο.

Μοντέρνοι Καιροί
Νικολάου Γεννηματά 17, τηλ: 210 6913293

Ένα μεζεδοκαφενείο του '80 έχει μείνει όπως τότε, αλλά αυτό δεν θα σας νοιάξει και πολύ. Οι Μοντέρνοι Καιροί είναι από τα πιο νόστιμα μυστικά στέκια της Αθήνας και σερβίρει ικανοποιητική ποικιλία λαχταριστών μεζέδων αλλά και πιάτων κρεατικών και θαλασσινών, της ώρας αλλά και κάποια ψαράκια τηγανητά. Εδώ παραγγέλνουμε ωραιότατα άγρια χόρτα βραστά, ζουμερή πανσέτα, μοσχαρίσια μπιφτέκια πεντανόστιμα, καβουρμά σαγανάκι με πράσινες πιπεριές, συκώτι άψογα ψημένο και μαλακό, λουκάνικο και ωραιότατο κεμπάπ. “Δυνατές” και οι ποικιλίες του για όσους θέλουν να πάρουν κάτι για τη μέση. Με χύμα κρασί, υπολογίστε περί τα 12-15€/ άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v