5 “hot” μεζεδοπωλεία για να δοκιμάσετε τώρα

Μας χόρτασαν με νόστιμους μεζέδες, έκαναν τις γειτονιές τους προορισμούς, τα αγαπήσαμε και σας τα προτείνουμε.
5 “hot” μεζεδοπωλεία για να δοκιμάσετε τώρα
Έργον
Μητροπόλεως 26, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3315547

Το νεομεζεδοπωλείο που ξεκίνησε από την Θεσσαλονίκη και κάνει πλέον και διεθνή καριέρα, έχει τη δική του γωνιά στο αθηναϊκό κέντρο, μια ανάσα από το Σύνταγμα. Εδώ, πιάνουμε τραπέζι για να δοκιμάσουμε μεζέδες με προϊόντα από κάθε περιοχή της Ελλάδας ως πρώτη ύλη. Σκεφτείτε ποικιλίες τυριών και αλλαντικών, ντολμαδάκια με ρύζι Σερρών, ραγού μοσχαριού και χοιρινού με πέτουρα Αραβησσού, σουτζουκάκια Θεσσαλονίκης, καταΐφι με γραβιέρα Νάξου, πάπρικα, μέλι και φιστίκια Αιγίνης, μπουγιουρντί με φέτα Λέσβου και κεφαλοτύρι από την Ίο και άλλα παραδοσιακά και δημιουργικά. Μαζί με κρασί, υπολογίστε περί τα 20€ το άτομο.

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη
Σωκράτους 1 και Ευριπίδου 52, Γεράνι, τηλ: 2103254184

Στη γειτονιά της Βαρβακείου, το μεζεδοπωλείο-ντελικατέσεν του Φάνη απλώνει τραπέζια σε ένα όμορφο νεοκλασικό και μας ταξιδεύει με την πυξίδα στην Ανατολή: Εδώ δοκιμάζουμε παστράμι με κομμάτια τυριών, καραμανλίδικα παστουρμαδοπιτάκια, πολίτικο σουτζούκι, λουκάνικο κεφτέ γιαουρτλού σε πίτα, σαλάτα με ανεβατό και σαλάμι Δράμας. Μαζί με τσίπουρο, υπολογίζουμε περί τα 12€ το άτομο για ικανοποιητικό τσιμπολόγημα.

Καρδερίνα
Καλλισθένους 67, Πετράλωνα, τηλ: 21 0345 4000

Η ομάδα πίσω από το κλασικό πλέον μεζεδοπωλείο της Κάππαρης άνοιξε ένα μοντέρνο, νοσταλγικό και άκρως παρεΐστικο τσιπουράδικο στη γειτονιά των Πετραλώνων, όπου τον πρώτο λόγο έχουν οι ελληνικές γεύσεις. Δοκιμάστε τη σαλάτα με τα βραστά λαχανικά και το εφτάζυμο παξιμάδι Κρήτης, μπακαλιάρο σκορδαλιά με παντζάρι και βλήτα, μοσχαρίσιο συκώτι, πικάντικα τηγανητά αυγά πάνω σε τηγανητές πατάτες, σκοπελίτικα στριφτάρια, γαριδομακαρονάδες και άλλα χορταστικά. Μαζί με μία από τις πολλές ετικέτες τσίπουρου, υπολογίστε περί τα 12-15€ το άτομο. Σημειώστε ότι κάθε Πέμπτη και Παρασκευή βράδυ και κάθε Κυριακή μεσημέρι υπάρχει ζωντανή ελληνική μουσική.

Σουσουράδα 
Μαυρομιχάλη 44, Νεάπολη, τηλ.: 210 3647936

Σε μια γειτονιά που συνδυάζει το hip με το χύμα, μετά το Warehouse, ήρθε και άλλη ωραιότατη επιλογή για μεζέδες: Η Σουσουράδα με τις μεγάλες τζαμαρίες για χάζι στην Μαυρομιχάλη και στον πεζόδρομο, είναι ό,τι πρέπει για κρασάκι ή τσίπουρο συνοδεία ελληνικών μεζέδων. Εδώ βρίσκουμε μεταξύ άλλων καραμελωμένο ταλαγάνι με μαρμελάδα λεμόνι, πέτουρα Γιαννιτσών με βουβαλίσιο καβουρμά, μπριάμ με κρητικό τυρί και παστίτσιο με κρέμα γραβιέρας Κιθαιρώνα. Για ένα χορταστικό τσιμπολόγημα, υπολογίστε περί τα 15€ το άτομο.

Σεϋχέλλες
Κεραμεικού 49, Μεταξουργείο, τηλ: 21 1183 4789

Ο Μπλε Παπαγάλος έφερε όλη την Αθήνα για καφέ και ποτό στην πλατεία Αυδή, αλλά οι Σεϋχέλλες είναι αυτές που την κρατούν χορτασμένη. Στον παρεΐστικο εσωτερικό χώρο που θυμίζει καφενείο, αλλά και στα τραπεζάκια της πλατείας απέναντι, όταν ο καιρός το επιτρέπει, αράζουμε και δοκιμάζουμε ντολμαδάκια γιαλατζί με κουκουνάρι και κρέμα λεμονιού με σαφράν, χειροποίητα καλτσούνια, παπαρδέλες με καβουρμά Κομοτηνής, ντοματόρυζο με λαυράκι σωτέ, μοσχαρίσια μάγουλα στη γάστρα με πουρέ μελιτζάνας, χοιρινά μπριζολάκια με φινόκιο και κρόκο Κοζάνης, καθώς και πάνω από 15 διαφορετικά ελληνικά τυριά. Μαζί με κρασί ή μπύρα, υπολογίστε περί τα 20€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v