Τα κορυφαία σουβλάκια στα νότια προάστια

Αυτά είναι μερικά από τα κορυφαία σημεία των νοτίων προαστίων για να απολαύσετε σούπερ τυλιχτά.
Τα κορυφαία σουβλάκια στα νότια προάστια
Πού θα βρείτε την καλύτερη πίτα στα νότια προάστια; Ποιος κάνει τον καλύτερο γύρο, ποιος το κορυφαίο μπιφτέκι και που θα βρείτε… καλαμάκι κοκορέτσι; Ιδού τα αγαπημένα μας μέρη για σουβλακοφαγία στα νότια προάστια.

Ζάχος
Βασιλέως Κωνσταντίνου 94, Βάρκιζα, τηλ.: 210 8975652
Εξαιρετικός γύρος χοιρινός ή κοτόπουλο, ωραιότατα καλαμάκια και μπιφτέκι σε πίτα και… θέα θάλασσα. Το τυλιχτό κυμαίνεται στα 2€.

Το σουβλάκι της Χαροκόπου
Χαροκόπου 43 Καλλιθέα, τηλ.: 210 9596569
Σε αυτή την φιλόξενη ψησταριά της Καλλιθέας βρίσκουμε τεράστια καλαμάκια χειρινό και κοτόπουλο, υπέροχα μπιφτέκια και κεμπάπ, καθώς και σεφταλιά. Πολύ καλός και ο γύρος – η πίτα καλαμάκι κυμαίνεται στα 2€.

Pita Plus
Ιασονίδου 4, Ελληνικό, τηλ: 210 9614800
Μοντέρνο ψητοπωλείο για να δοκιμάσουμε το σουβλάκι αλλιώς: Σε οκτάσπορα πιτάκια ή χειροποίητα πιτόψωμα, αλλά και στη μορφή μίνι… γυροπιτακίων. Εκτός από καλαμάκια και γύρο, βρίσκουμε και φαλάφελ, λουκάνικο, κοτομπουκιές, αρμένικο κοτόπουλο κ.α. – οι πίτες ξεκινούν από τα 2€, τα πιτόψωμα από 4,40€.

Οι πίτες της Γεωργίας
Μαρίνου Γερουλάνου 53, Αργυρούπολη, τηλ: 2109926116
Γύρος, κεμπάπ, λουκάνικο, καλαμάκια, γεμιστό μπιφτέκι με Philadelphia, πανσετάκι, ντονέρ ή κοτομπουκιές και στικς λαχανικών με ιδιαίτερες σος (ωραία η σος μπέικον και η ροκφόρ) γεμίζουν τις λαχταριστές πίτες της Γεωργίας που χορταίνουν την Αργυρούπολη και την Άνω Γλυφάδα. Τα τυλιχτά κυμαίνονται στα 2,10-2,50€.

Το μπιφτέκι της Σοφίας
Μαρίνου Γερουλάνου 42, Αργυρούπολη, τηλ: 2109924928
Το τυλιχτό με μπιφτέκι είναι η σπεσιαλιτέ της Σοφίας, που είναι γνωστή στην περιοχή για τη μαμαδίστικη γεύση του κιμά. Λειτουργεί –και για delivery- από τις 18.30 το απόγευμα.

Ο Λευτέρης 
Ομήρου 66, Νέα Σμύρνη, τηλ: 210 9310341
Τρεις γενιές έχουν πάρει τη σκυτάλη της… πίτας του Λευτέρη στη Νέα Σμύρνη, σε ένα χώρο-ναό του Πανιωνίου. Εδώ παραγγέλνουμε πίτες με καλαμάκι χοιρινό ή κοτόπουλο φιλέτο/μπούτι, μπιφτέκι από φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά, κεμπάπ με ανάμεικτο κιμά από αρνί, μοσχάρι και χοιρινό, καθώς και χωριάτικο λουκάνικο. Συνοδεύουμε με φρέσκιες τηγανητές πατάτες, χειροποίητο τζατζίκι και λευκή ή κόκκινη τυροκαυτερή.

Σέσουλα Καλαμάκι
Αχιλλέως 119, Παλαιό Φάληρο / Λ. Ελευθερίας 22, Άλιμος
Σε δύο διευθύνσεις στα νότια μπορούμε να απολαύσουμε το σουβλάκι της Σέσουλας. Έχουμε να διαλέξουμε την πίτα μας με χειροποίητο γύρο, καλαμάκια, μπιφτέκι και κεμπάπ μοσχαρίσιο ή κοτόπουλο, λουκάνικο, σουτζούκι και μοσχαρίσιο καλαμάκι. Πολύ καλό το χοιρινό του κρέας, καθώς είναι φτιαγμένο αποκλειστικά από χοιρινό λαιμό. Τα τυλιχτά κυμαίνονται στα 2€.

Ο Πάρις
Θουκυδίδου 38, Άλιμος, τηλ: 2109889664
Κλασικά τυλιχτά με γύρο και καλαμάκια σταθερά καλής ποιότητας εδώ και δεκαετίες βρίσκουμε σε αυτή την… ροκ ψησταριά της αγοράς του Αλίμου, με την αίσθηση της παρεΐστικης ταβέρνας που σε κάνει να θέλεις να καθίσεις επιτόπου να απολαύσεις τα πιτόγυρα.

Αγγελικό Καλαμάκι
Ελ. Βενιζέλου 56, Αργυρούπολη
Εδώ βρίσκουμε την μεγαλύτερη και πιο πρωτότυπη ποικιλία από καλαμάκια: Στα ξυλάκια του, το Αγγελικό εκτός από κλασικό χοιρινό και κοτόπουλο, περνά προβατίνα, ψαρονέφρι, γαλοπούλα, πανσέτα, μέχρι και φρυγαδέλι, συκωτάκι ή κοκορετσάκι. Πολύ καλό και το παραδοσιακό τυρόψωμο με τυρί από τον Ελικώνα. Τα τεμάχια κυμαίνονται από 1,50 μέχρι 3,50€ συνοδεία ψωμιού.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v