Στη Νεάπολη τρώμε και πίνουμε καλά και φτηνά

Παρεΐστικα μεζεδοπωλεία, συνεργατικά καφενεία και ψαγμένα ρακάδικα μας σερβίρουν πεντανόστιμα μεζεδάκια και καλά κρασιά, σε ακόμα καλύτερες τιμές.
Στη Νεάπολη τρώμε και πίνουμε καλά και φτηνά
Φρούμελ 
Μαυρομιχάλη 59, τηλ: 2105125068



Τα ηλιόλουστα μεσημέρια, και τα βράδια που η θερμοκρασία είναι ανεκτή, απλώνει τα ξύλινα τραπεζάκια του στον πεζόδρομο της Δερβενίων και τα φορτώνει με ουζάκια, μπύρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες, ρακί από την Κρήτη και νοστιμότατα μεζεδάκια από μικροπαραγωγούς της Καλαμάτας, της Χαλκιδικής και της Κρήτης. Πανέμορφος είναι και ο λιλιπούτειος εσωτερικός του χώρος, με τις κλασικές σκουρόχρωμες καρέκλες καφενείου, τα μαρμάρινα τραπεζάκια και το παλιό γραμμόφωνο να δημιουργούν βίντατζ ατμόσφαιρα. Για ρακοκατάνυξη μετά τσιμπολογήματος, θα υπολογίσετε περί τα 10€ το άτομο.

Υποβρύχιο 
Ασκληπιού 53, τηλ.: 210 3614296



Χαλαρό και παρεΐστικο, το Υποβρύχιο μας σερβίρει σούπερ ρακή που έρχεται απευθείας από την Κρήτη, και νόστιμα μεζεδάκια κρητικής και όχι μόνο κουζίνας. Εδώ θα δοκιμάσετε βουβαλίσιο μπιφτέκι με πατατούλες στον φούρνο, σούπερ πατάτα οφτή γεμιστή με μυρωδάτη κρέμα τυριού, απάκι, εξαιρετικό ντάκο, αλλά και διαφόρων ειδών ψαράκια, ταραμοσαλάτα, και φοβερά μανιτάρια πλευρώτους. Εξαιρετική και η σφακιανή πίτα με μέλι, καλοψημένη και τραγανή. Η λογική είναι αυτή του νέο-καφενείου, πράγμα που σημαίνει πως μπορείτε να πιάσετε τραπεζάκι και μόνο για ποτό. Αν το συνοδεύσετε και με κάμποσα μεζεδάκια, ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 12€ το άτομο.

Πειναλέων  
Μαυρομιχάλη 152, τηλ: 210 6440945



Ταΐζει τους Αθηναίους, κατοίκους Νεάπολης - Εξαρχείων και μη, εδώ και τέσσερις συναπτές δεκαετίες, σε ένα σούπερ σπιτικό περιβάλλον, με νοσταλγικά καδράκια και βιντάζ καθρέφτες στους τοίχους. Η μουσική είναι ζωντανή κάθε Τετάρτη –εννοείται χωρίς μικρόφωνα, για να συντηρείται το παρεΐστικο-αυθόρμητο κλίμα. Τα τελευταία χρόνια είναι ξανά στέκι μουσικών, που πολύ συχνά πιάνουν τα όργανα και συνοδεύουν τους μουσικούς της βραδιάς. Το φαγητό είναι αξιοπρεπές για τσιμπολόγημα, με must τους μαραθοκεφτέδες και το κουνέλι με θυμάρι και πορτοκάλι, και η ρακή συμπαθέστατη. Υπολογίστε (το πολύ) 15€ ανά άτομο με κρασί.

Κονσερβοκούτι 
Ιπποκράτους 148 και Βατατζή, τηλ: 2106461244



Από τις αγαπημένες μας κολεκτίβες στην πόλη, το Κονσερβοκούτι απλώνει τραπεζάκια στις αίθουσες ενός όμορφου νεοκλασικού στη Νεάπολη και, σε ατμόσφαιρα παλιού καφενέ, σερβίρει ένα σταθερό μενού κλασικών μεζέδων με υλικά από όλη την Ελλάδα, αλλά και πιάτα ημέρας, από μύδια με τσίλι και αρακά και χοιρινό με ανατολίτικο ρίζι μέχρι ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς και γαρίδες σωτέ. Μαζί με κρασάκι, ο λογαριασμός δύσκολα ξεπερνά τα 10€ το άτομο.

Σουσουράδα 
Μαυρομιχάλη 44, τηλ.: 210 3647936



Κεφάτη και χαριτωμένη, με τραπεζάκια να απλώνονται μέσα κι έξω από τις μεγάλες τζαμαρίες της, η Σουσουράδα είναι παντός καιρού και πάσης ώρας. Ξεκινά από το πρωί με καφεδάκι, σάντουιτς και σπιτικές πίτες, συνεχίζει μετά με κρασιά, τσίπουρα και εμπνευσμένα μεζεδάκια, σε πολύ καλές τιμές, τα οποία φτιάχνονται με προϊόντα από όλη την Ελλάδα. Καραμελωμένο ταλαγάνι με σπιτική μαρμελάδα λεμόνι, πέτουρα Γιαννιτσών με βουβαλίσιο καβουρμά, φρέσκια ντομάτα και ξερή μυζήθρα, μπριαμ με κρητική ξινομυζήθρα, παστίτσιο με κρέμα γραβιέρας Κιθαιρώνα φιγουράρουν στο μενού. Και για το τέλος έχει, όμως, ωραίες ιδέες, σαν το Tofee καραμέλας με μπισκότο βουτύρου, μπανάνα, φιστίκι Αιγίνης και σοκολάτα. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 10-15€ το άτομο, αλκοόλ περιλαμβανομένου. Σημειώστε ότι, από 1η Νοεμβρίου, τις Τετάρτες θα έχει live jazz nights, με τους αγαπημένους Manouchedrome.

Λεύκα 
Μαυρομιχάλη 121, τηλ: 2103614038



Τραπεζάκια στρωμένα με καρό τραπεζομάντηλα απλώνονται κάτω από κληματαριές και ανάμεσα σε γιγάντια βαρέλια κρασιού, και φορτώνονται με πεντανόστιμα μαγειρευτά και λαχταριστά μεζεδάκια «στη μέση». Τα ντολμαδάκια της Λεύκας είναι ονειρεμένα, όπως και τα μοσχομυρωδάτα σουτζουκάκια, οι κομμένες στο χέρι τηγανιτές πατάτες και οι σαλάτες που ευωδιάζουν περιβόλι. Ο λογαριασμός στο τέλος, μαζί με κερασμένο χαλβά για επιδόρπιο και γλυκόπιοτο κρασί, δεν θα ξεπεράσει τα 15€ το άτομο. Όταν πιάνουν τα πρώτα κρύα η μισή αυλίτσα σκεπάζεται, για να μην χάνουμε ποτέ κάτι από την υπέροχα νοσταλγική ατμόσφαιρά της –το εσωτερικό είναι εξίσου συμπαθητικό, για όσους δεν συμπαθούν τις φθινοπωρινές θερμοκρασίες.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v