Νόστιμες αφίξεις στην Αθήνα

Γευστικές… μαφίες comfort food, vegan γεύσεις από Ανατολή, μεζεδάκια με φόντο τα πλοία του Πειραιά και άλλα τέτοια νόστιμα σε νέες και νόστιμες αφίξεις στην πόλη.
Νόστιμες αφίξεις στην Αθήνα

Food Mafia
Ελ. Βενιζέλου 59, Νέα Ερυθραία, τηλ. 210 623 3600

Μετά τη Γλυφάδα και το πέρασμα από το κέντρο, η νόστιμη Μαφία του Ηλία Σκουλά έβαλε πλώρη βόρεια για να μας ταΐσει burgers, κρέας και bao buns με fusion διάθεση. Ο χώρος αποπνέει ιταλική αύρα με πέτρα, ξύλο και vintage καρέκλες, ενώ η κουζίνα μεταφέρει αυτούσιο τον γευστικό χαρακτήρα της καλιφορνέζικης φιλοσοφίας. Εδώ δοκιμάζουμε την ναυαρχίδα, το κολασμένο The burger 2017 Mushroom Melt Edition, ένα ζουμερότατο μπιφτέκι, με παλαιωμένο κρέας που αλέθεται σε κιμά και τυλίγεται σε μεμβράνες, μαζί με αφράτο ψωμάκι, παλαιωμένο τσένταρ, μανιτάρια σιτάκε και Monterey Jack, αλλά και το φοβερό bao Fish and Bird με πεσκανδρίτσα και τραγανή πέτσα κοτόπουλου. Το μενού συμπληρώνουν μοσχαρίσια φιλέτα – σιτεμένα και μη – σε διάφορες κοπές για τους κρεατολάγνους, αλλά και ωραιότατα κοκτέιλ. Για ένα πλήρες γεύμα εδώ, με κρασί, υπολογίστε περί τα 30-40€/ άτομο.

Vegan Nation
Ερμού 86, Αθήνα. Τηλ.: 210 322 6226

Ο «green chef» Νίκος Γαϊτάνος βρίσκεται πίσω από το συμπαθέστατο αυτό vegan ταχυφαγείο της Ερμού, το οποίο ετοιμάζει καθημερινά νοστιμότατες γεύσεις χωρίς ζωϊκά προϊόντα, τις οποίες απολαμβάνουμε είτε στο χέρι, είτε στους πάγκους, είτε στα μικρά τραπεζάκια που βγάζει έξω. Αδιαμφισβήτητος celebrity του μενού ο ιδιαίτερος μουσακάς, που φτιάχνεται με κιμά σόγιας, μελιτζάνες, παρμεζάνα από κάσιους και μπεσαμέλ από γάλα καρύδας, ο οποίος συντροφεύεται από νοστιμότατα multi culti πιάτα όπως το Yellow Thai Curry με λαχανικά, τόφου, γλυκόξινη σάλτσα και γάλα καρύδας και το Koshari με φακές, ρεβύθια, ρύζι, ζυμαρικά και σως ντομάτας. Ωραιότατες και οι σαλάτες, με την Mango (κόκινη λόλα, πράσινη λόλα, μάνγκο, κάσιους και δυόσμο), να ξεχωρίζει. Στο μενού «παίζουν» και πιάτα ημέρας, ενώ για ένα πλήρες vegan γεύμα εδώ, δε θα πληρώσετε παραπάνω από 10€/ άτομο. Κάνει και delivery στις γύρω περιοχές.

Ατραξιόν
Αγ. Παντελεήμονος 2 και Νικ.Καζαντζάκη, Δραπετσώνα τηλ: 2104617016

Κοντά στην Πύλη 1 του Λιμανιού, το φρέσκο μεζετζίδικο της ομάδας του «Δυόσμου» στη Φρεαττύδα αγναντεύει τα πλοία και φέρνει στα τραπεζάκια του συμπαθέστατου μπαλκονιού του κάθε λογής μεζεδάκια και τσιμπολογήματα με υλικά μικρών παραγωγών από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Στις γευστικές του προτάσεις βρίσκουμε «πασαλείμματα» όπως κοπανιστή, χαϊντάρι, πράσινη φάβα και μιουτεμπέλ ήτοι γιαούρτι με κομματάκια μελιτζάνας, «μπιχλιμπίδια» όπως τηγανητό τουρλού με κολοκυθάκια και μελιτζάνες και χόρτα τσιγαριαστά με τηγανιτό αυτό και ψαρομεζεδάκια όπως χταπόδι γάστρας με πετιμέζι, γόπες σαβόρο και κόκκινα φασόλια με αβοκάντο και καπνιστό χέλι. Οι κρεατοφάγοι θα ικανοποιηθούν με τις επιλογές σε μπριζολάκια λαιμού και παϊδάκια κοτόπουλο, ενώ σούπερ επιλογή «για τη μέση» οι γαρίδες σχάρας. Συνοδεύουμε με ούζο και τσίπουρο, και δεν πληρώνουμε περισσότερα από 10-15€/ άτομο.

Kiouzin 
Λυκαβηττού 16, Κολωνάκι, τηλ: 2103647407

Πάρτε ελληνικές παραδοσιακές συνταγές, προσθέστε πρώτες ύλες από κάθε γωνιά της Ελλάδας και μπόλικη δημιουργική προσέγγιση από τη σεφ Λένα Σφυροέρα και έχετε την συνταγή για την νέα γευστική άφιξη του Κολωνακίου. Στο μενού βρίσκουμε λαχταριστά πιάτα με στιλ, όπως κανελόνια γεμιστά με μπεκρή μεζέ και αφράτη κρέμα τυριού, κοπανιστοπιτάκια με κοπανιστή Μυκόνου, κολοκυθοκεφτέδες, πατάτες Νάξου με αυγά μάτια, κρέμα φέτας και μπέικον μαύρου χοίρου και αλμυρούς λουκουμάδες με κρέμα κοπανιστής και καρύδια Βόλου. Στα κυρίως του «παίζουν» νοστιμότατα πιάτα ημέρας, όπως χοιρινό μαγειρεμένο στη μαυροδάφνη, και μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος με σκιουφιχτά μακαρόνια και φρέσκια σάλτσα ντομάτας Για ένα πλήρες μεζεδο-γεύμα με ουζάκι ή τσίπουρο, υπολογίστε περί τα 20€/ άτομο. Αν επιλέξετε κυρίως πιάτο, υπολογίστε περί τα 30€/ άτομο.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v