Πού να πάμε για φαγητό κοντά στο Σούνιο;

Μερακλίδικα μεζεδάκια, ψαρικά με θέα θάλασσα, ή οικονομικά πλην νόστιμα σουβλάκια; Ό,τι και αν τραβά η όρεξή σας, το βρήκαμε στο Σούνιο και το Λαύριο.
Πού να πάμε για φαγητό κοντά στο Σούνιο;
της Ηρώς Κουνάδη

Όσο και αν επιμένουν οι φθινοπωρολάτρεις για το αντίθετο, το ότι το ημερολόγιο δείχνει 1η Σεπτεμβρίου δε σημαίνει πως το καλοκαίρι τελείωσε. Οι βουτιές στην αττική ακτογραμμή συνεχίζονται, και είναι τώρα καλύτερες από ποτέ –με την κοσμοσυρροή να έχει χαλαρώσει, και τις θερμοκρασίες να έχουν γλυκάνει, αλλά όχι ψυχράνει. Όσο για το πού θα φάμε μετά το μπάνιο στις παραλίες γύρω από το Σούνιο, σας έχουμε καλυμμένους.

Συρτάκι
69ο χλμ. Αθηνών-Σουνίου, Σούνιο, τηλ.: 22920 39125



Δυο βήματα από τον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, το λαοφιλές Συρτάκι αγναντεύει την θάλασσα από τα πάντα γεμάτα τραπεζάκια του, τα οποία φιλοξενούν πεντανόστιμους θαλασσινούς μεζέδες. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το κρασάτο χταπόδι, την ψητή σαρδελίτσα, το ριζότο με καλαμάρι σε μελάνι σουπιάς, τον σολομό σε φύλλο κρούστας και τη μακαρονάδα με τα θαλασσινά. Μεγάλο, φρέσκο ψαράκι «παίζει» πάντα στη βιτρίνα, η ποικιλία ούζου ικανοποιητικότατη και ο λογαριασμός στο τέλος στα 20€ το άτομο αν δεν πάρετε μεγάλο ψάρι.

Θόδωρος & Ελένη 
Λεωφ. Λεγραινών, Λαυρεωτική, τηλ: 2292 051936 (χάρτης εδώ)



Ένα από τα πιο φημισμένα ταβερνάκια της αθηναϊκής ριβιέρας, το Θόδωρος & Ελένη απέχει μιαν ανάσα από την μεγάλη παραλία των Λεγραινών, και μας σερβίρει καταπληκτικά μύδια αχνιστά με φέτα, φρέσκο καλαμαράκι τηγανιτό, χταποδάκι ψητό στα κάρβουνα, φοβερή γαριδομακαρονάδα και σούπερ γαρίδες παναρισμένες με σουσάμι και ελαφριά σως σκόρδου. Ό,τι στερείται σε θέα θάλασσα το αναπληρώνει σε φανταστικές γεύσεις –γεγονός που έχει εκτοξεύσει την φήμη του τόσο ώστε η κράτηση να είναι απαραίτητη τα Σ/Κ. Ο λογαριασμός στο τέλος θα κυμανθεί στα 22€ το άτομο, με τα απαραίτητα ουζάκια.

Φόρος 
Θορικό Λαυρίου, τηλ.: 22920 28018



Απλώνει τραπεζάκια στην υπερυψωμένη του αυλή, από την οποία αγναντεύουμε την θάλασσα του Λαυρίου, απολαμβάνοντας όλα τα κλασικά μεζεδάκια των ψαροταβερνών άψογα εκτελεσμένα, συν κάποιες πρωτότυπες επιλογές όπως η πατατοσαλάτα με καπνιστό ψάρι και οι σουπιές με κρεμμύδι. Τα συνοδεύουμε όλα με ουζάκι ή ροζέ κρασί, δροσερό και φρουτένιο, και πληρώνουμε γύρω στα 15-20€ το άτομο, με λαχταριστό γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι, κερασμένο στο τέλος.

Όλγα  
Ψαραγορά Λαυρίου, τηλ.: 22920 550067



Δημοφιλής και κοσμαγάπητη στους παροικούντες το Λαύριο και τα περίχωρά του, η Όλγα απλώνει τα τραπεζάκια της στο πλακόστρωτο της ψαραγοράς, και σερβίρει πεντανόστιμους ψαρομεζέδες –γαρίδες σαγανάκι με φρέσκια ντομάτα και φέτα, τηγανιτό θράψαλο, μύδια αχνιστά, ψητό χταποδάκι, γαύρο μαρινάτο με σκόρδο και μπούκοβο. Συνδυάζονται ιδανικά με ουζάκι, από την ικανοποιητική ποικιλία του καταλόγου, με τον λογαριασμό στο τέλος να κυμαίνεται στα 15-17€ το άτομο (αναλόγως ουζοκατανάλωσης).

Σουβλαυριάκι 
Ηρώων Πολυτεχνείου και Μαρμαρά, Λαύριο, τηλ.: 22920 69195



Ναι τι; Άνθρωποι είστε και λαχταρίσατε ένα σουβλάκι μετά τις βουτιές σας. Ή δε σηκώνει το ταμείο εξόρμηση σε ταβέρνα. Ή θέλετε να τσιμπήσετε κάτι στα γρήγορα, να προλάβετε την κίνηση της επιστροφής. Όποιος και αν είναι ο λόγος, το Σουβλαυριάκι στον κεντρικό δρόμο του Λαυρίου είναι εδώ για εσάς, με ωραιότατα καλαμάκια, χοιρινό και (άψογα μαριναρισμένο) κοτόπουλο που ψήνονται μερακλίδικα και απολαμβάνονται ιδανικά στα τραπεζάκια που απλώνει στο φαρδύ πεζοδρόμιο μπροστά του. Σημειώστε, επίσης, το πολύ καλό κεμπάπ, και τον γύρο κοτόπουλο που κλέβει καρδιές. Για υπερπλήρες γεύμα, με πατατούλες και μπύρες, δε θα χρειαστείτε περισσότερα από 5€-7€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v