Όταν σε πιάνουν υπογλυκαιμίες στην Αθήνα

Σιροπιαστά, κολασμένα τσουρέκια, προφιτερόλ από άλλον πλανήτη και χειροποίητα παγωτά σκέτη αμαρτία σε διευθύνσεις που… γιατρεύουν τις υπογλυκαιμίες μας.
Όταν σε πιάνουν υπογλυκαιμίες στην Αθήνα
Βρίσκεστε στο κέντρο και ξάφνου σας πιάνει μια λιγούρα για κάτι γλυκό. Πρέπει να γεμίσετε τις αποθήκες γλυκογόνου σας ά-με-σα.

Τι κάνετε;

Μια επίσκεψη στα παρακάτω γλυκοπωλεία και ζαχαροπλαστεία που εγγυώνται άμεση ανάρρωση στις… υπογλυκαιμίες.

Κυβέλη  
Καψάλη 3, Κολωνάκι, τηλ: 2107232259

Συνώνυμη του κολασμένου τσιζκέικ η Κυβέλη γλυκαίνει ουρανίσκους με δημιουργίες που σε κάνουν να παραμιλάς. Εδώ θα βρείτε το δημοφιλές γλυκό σε ποικιλία γεύσεων - oreo, toffee-caramel, λεμόνι-σεμιφρέντο, σοκολάτα, πραλίνα, αγριοκέρασο, φράουλα, φυστικοβούτυρο κ.α. – καθώς επίσης μους, τάρτες, μάφινς, κέικ, τσουρέκια, κορμούς και σοκολατάκια.

Sweet Alchemy
Ηροδότου 24, Κολωνάκι, τηλ: 210 7240205

Οι γλυκιές αλχημείες του Στέλιου Παρλιάρου δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Η μήπως χρειάζονται; Είτε θέλετε να δημιουργήσετε τις δικές σας λιχουδιές είτε απλά να γευτείτε τις δημιουργίες του δημοφιλούς pastry chef το Sweet Alchemy έχει τη λύση: από σοκολάτες Valrhona, σφολιάτες για τάρτες και γλυκές πίτες, κατεψυγμένοι χυμοί για σορμπέ, γρανίτες και ζελέ μέχρι σοκολατάκια σε τεράστια ποικιλία, ταρτάκια, κέικ, μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού.

Karakoy Gulluoglu
Νίκης 10, Σύνταγμα, τηλ.: 210 32 13 959

Το δημοφιλές μπακλαβατζίδικο της Κωσταντινούπολης έχει «αδερφάκι» στο Σύνταγμα και εμείς έχουμε πρώτης τάξεως ευκαιρίες να… πνιγούμε στα σιρόπια του. Τα είδη μπακλαβά εδώ είναι δεκάδες και αλλάζουν σε καθημερινή βάση: μπακλαβαδωτά με φιστίκι Αιγίνης, πλακέ καταΐφι, και σεκέρ παρέ είναι μερικά μόνο από τα σοροπιαστά που θα βρείτε εδώ. Εξίσου λαχταριστά και τα κρεμώδη ταούκ κιοκσού και καζάν ντιπί, τα οποία συνοδεύονται άψογα με βελούδινο βουβαλίσιο καϊμάκι – κόλαση, όπως επίσης και το μαστιχωτό τσουρέκι.

Pavlova  
Σκουφά 56, Κολωνάκι, τηλ: 2103388827

Έχει το όνομα έχει και τη χάρη το ζαχαροπλαστείο του Κολωνακίου, το οποίο «στεγάζει» το δημοφιλές γλυκό σε διαφορετικές, λαχταριστές βερσιόν. Φράουλα, λεμόνι, φρούτα του δάσους, μόκα, σοκολάτα, φουντούκι, μέντα, lime, ακόμα και mango είναι μερικές μόνο από τις γεύσεις που θα βρείτε εδώ, δια χειρός της… εξπέρ στο είδος ιδιοκτήτριας Έφης Γιαλούση. Εδώ θα βρείτε επίσης και άλλα γλυκίσματα όπως cookies βρώμης, μπισκοτάκια, cupcakes, κέικ καρότου και σοκολάτας. Σημειώστε ότι μπορείτε να παραγγείλετε τα λαχταριστά γλυκά και για το σπίτι.

Loukouμάδες
Αιόλου 21, Πλατεία Αγίας Ειρήνης, τηλ: 210 3210880

Οι φρεκοτηγανισμένοι, χρυσαφένιοι λουκουμάδες, απλοί ή γεμιστοί (με πραλίνα, μαστίχα, λεμόνι ή μπανάνα) του ξακουστού λουκουματζίδικου στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης συνδυάζονται υπέροχα με παγωτό καϊμάκι και γλυκό βύσσινο, με παγωτό βανίλια και καραμελωμένο αμύγδαλο, με παγωτό Νουτέλα και κρέμα μπανάνα. Θα βρείτε επίσης συνδυασμούς που περιέχουν παγωτό φυστίκι, κρέμα-μπισκότο, twix και… μπουγάτσα.

Τα Σερμπέτια του Ψυρρή
Αισχύλου 3, Ψυρρή, τηλ: 210 3245862

Τα σιροπιαστά-θρύλος του γλυκοπωλείου στου Ψυρρή έρχονται σε μεγάλη ποικιλία, που συνοδεύεται στην πιατέλα με γενναίες δόσεις παγωτού και απολαμβάνεται στα τραπεζάκια του πεζοδρόμου στην καρδιά του Ψυρρή ή πακέτο για το σπίτι. Εδώ δοκιμάζουμε μεταξύ άλλων χειροποίητα εκμέκ, καζάν ντιπί, μπισκοτόκρεμα, ροδακινόπιτες, φωλιά σοκολάτας, σοκολατόπιτες, λουκουμάκια, μπισκοτόπιτες, ραβανί και κιουνεφέ ή ό,τι άλλο βγάλει ο φούρνος τους.

Το Σερμπετόσπιτο της Νάνσυ
Πλ. Ηρώων 1, τηλ: 210321 1323

Ζουμερές σοκολατόπιτες, πειραγμένες πορτοκαλόπιτες, κορμοί, προφιτερόλ, ανατολίτικα καζάν ντιπί και κιουνεφέδες, μαστιχωτές κρέμες, old fashioned πάστες καλυμμένες με παγωτό και πάσης φύσεως σερμπέτια γεμίζουν με αρώματα την πλατεία Ηρώων και καταναλώνονται με το… κουτάλι στα τραπεζάκια του Σερμπετόσπιτου. Οι μερίδες είναι χορταστικότατες και ενδείκνυνται για παρέες, ενώ μην διστάσετε να ζητήσετε από το εξυπηρετικότατο προσωπικό πληροφορίες για το κάθε γλυκό.

Full Spoon
Ερμού 123, Μοναστηράκι, τηλ: 2168003006

Στη βιτρίνα του αριθμού 123 στην Ερμού φιγουράρουν κολασμένα προφιτερόλ, γεμισμένα με σαντιγύ σου γαρνιρισμένα με σοκολάτα γάλακτος και trifle φράουλας με στρώσεις από φλωρεντίνες αμυγδάλου, φρέσκες φράουλες, κρέμα patisserie και σαντιγί. Είναι το καλωσόρισμα για όσα θα ακολουθήσουν στο εσωτερικό του Full Spoon: λαχταριστό παγωτό σε δεκάδες γεύσεις – τιραμισού, brownies με σοκολάτα, καϊμάκι κ.α.-  πολίτικο τσουρέκι λουζμένο με πραλίνα ή λευκή σοκολάτα και πολλές ακόμα γλυκιές αμαρτίες.

Αφοί Ασημακόπουλοι
Χαρ. Τρικούπη 82, Εξάρχεια, τηλ: 210 3610092

Ο παλιός είναι αλλιώς. Ξεκίνησε από το 1915 αρχικά ως γαλακτοπωλείο σερβίροντας φρέσκο γάλα στο ποτήρι, πρόβεια γιαούρτια, κρέμες, ρυζόγαλα και βούτυρο με μέλι για να εξελιχθεί σήμερα σε ένα ζαχαροπλαστείο με τα όλα του: λαχταριστά σοκολατάκια γεμιστά με τσέρι, φρέσκα κουλουράκια, μοσχομυριστά τσουρέκια, βουτήματα, μους σοκολάτας, φρουτένιες τάρτες και ένα σωρό ακόμα χειροποίητες λιχουδιές κάνουν το μάτι να χάνεται και τα σάλια να τρέχουν.

Sorolop
Ανδρέα Μεταξά 17, Εξάρχεια, τηλ: 21 0380 1118

Εξειδικεύεται σε τρία γλυκά, μεταξύ των οποίων και ένα από τα καλύτερα προφιτερόλ της πόλης. Ρίχτε το στο Sorolop και απολαύστε τέλεια παγωτά – must το σορμπέ σοκολάτας και το φυστίκι Αιγίνης, λαχταριστά τσουρέκια με ζεστή σοκολάτα και επικό προφιτερόλ που φτιάχνεται μπροστά σας στην ποσότητα που θέλετε, ενώ συνδυάζεται με σοκολάτα μπίτερ, γάλακτος ή λευκή.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v