Ρομαντικό δείπνο για δύο… από ψηλά

Πέντε αθηναϊκά εστιατόρια με υπέροχη θέα από ψηλά και νόστιμο φαγητό σε ιδιαίτερο περιβάλλον, κατάλληλο για ρομαντικά δείπνα.
Ρομαντικό δείπνο για δύο… από ψηλά
Γκουρμέ κουζίνα ή παραδοσιακές μεσογειακές συνταγές; Θέα Ακρόπολη ή ολόκληρη την Αττική; Low budget ή… μια εξτραβαγκάντζα για ιδιαίτερη περίσταση; Στην παρακάτω λίστα θα βρείτε κάτι για όλα τα γούστα – ιδίως αν ετοιμάζετε ρομαντικό δείπνο-έκπληξη για το άλλο σας μισό.

Ορίζοντες
Αριστίππου 1, Λυκαβηττός, τηλ: 2107210701 – 2107227065

Δεν αποκαλείται τυχαία το «μπαλκόνι της Αθήνας». Στο σημείο του Λυκαβηττού με την καλύτερη θέα σε ολόκληρη την πόλη, το εστιατόριο των Οριζόντων προτείνει προσεγμένη, γκουρμέ κουζίνα, παρέχοντας την επιλογή ενός value for money σετ μενού για όσους θέλουν να δοκιμάσουν την υπέροχη κουζίνα του χωρίς να… πονέσει το πορτοφόλι. Στοιχίζει 29€ το άτομο και περιλαμβάνει βελουτέ σούπα, πάντρεμα τυριών, ποικιλία πράσινης σαλάτας, παριζιάνικο ριζότο μανιταριών, ταλιάτα με πατάτες Νάξου και σπασμένο μιλφέιγ για το κλείσιμο. Το μενού συνδυάζεται με μπουκάλι κρασί στα 12€ - ήτοι 35€ το άτομο με κρασί.

Αττικός Greek House
Γαριβάλδη 7, Μακρυγιάννη, τηλ.: 210 9215256

Στη γειτονιά της Ακρόπολης, το roof garden του Αττικού απολαμβάνει υπέροχη θέα προς τον Ιερό Βράχο και σερβίρει παραδοσιακά ελληνικά εδέσματα με αγνές πρώτες ύλες. Στο μενού βρίσκουμε από παραδοσιακές πίτες μέχρι κερκυραϊκές σπεσιαλιτέ και από φιλέτα με εξωτικές σάλτσες μέχρι μοσχάρι γιουβέτσι και αρνάκι φούρνου. Μαζί με κρασί παραγωγής των ανθρώπων του Αττικού και γλυκό ταψιού για το κλείσιμο, υπολογίστε περί τα 20-25€ το άτομο.

Οlive Garden
Ξεν. «Titania», Πανεπιστημίου 52, τηλ: 21 0332 6000

Στον ενδέκατο όροφο του ξενοδοχείου Τιτανία, με ένα εξωτερικό μπαρ όπου μπορούμε να απολαύσουμε signature cocktail και στη συνέχεια να απολαύσουμε ρομαντικό δείπνο με θέα από τα όμορφα στημένα τραπέζια του, το Olive Garden μας προτείνει σπεσιαλιτέ με βάση ελληνικά ΠΟΠ προϊόντα. Δοκιμάστε το «καρπούζι-μοτσαρέλα» Κερκίνης, το φιλέτο λαβράκι με κρέμα ταραμά-γλυκάνισου, την ελληνική καρμπονάρα με σύγκλινο, το κουσκούς με καλαμάρι και γαρίδα και μελάνι σουπιάς και το υπέροχο γεμιστό κοτόπουλο με μελιτζάνα, θυμάρι, ταλαγάνι και πουρέ πιπεριάς Φλωρίνης. Μαζί με κρασί, υπολογίστε περί τα 35-40€ το άτομο.

Στροφή 
Ροβέρτου Γκάλι 25, Μακρυγιάννη, τηλ.: 210 9214130

Σε ένα πανέμορφο κτίριο του Μεσοπολέμου, στη σκιά του Ιερού Βράχου και με υπέροχη θέα προς την Ακρόπολη, η Στροφή σερβίρει σταθερά εδώ και πάνω από 40 χρόνια ελληνική και μεσογειακή κουζίνα σε προσεγμένες συνταγές. Ξεκινήστε με κρύα ή ζεστά ορεκτικά (υπέροχοι οι κολοκυθοκεφτέδες με σάλτσα γιαουρτιού και λεμόνι), με αιγοπελαγίτικη σαλάτα με ντάκο, τοματίνια Σαντορίνης, γαρίδες, χταποδάκι και γαύρο, και από τα κυρίως διαλέξτε από σιφνέικο χοιρινό μαστέλο, κοκκινιστό μοσχαράκι ή κατσικάκι στη λαδόκολλα, αρνάκι σε αμπελόφυλλα και κόκορα κρασάτο με χυλοπιτάκια. Θα βρείτε επίσης επιλογές από ψάρι, όπως λαυράκι, σφυρίδα, πέρκα, μπακαλιάρο ή τσιπούρα. Μαζί με κρασί, υπολογίστε περί τα 25€ το άτομο.

Apolis Restaurant 
Λόφος Αγίου Δημητρίου, Πετρούπολη, τηλ: 210 50 60 620

Από τα καλύτερα σημεία για να ατενίσετε υπέροχη θέα εκτός κέντρου είναι η Πετρούπολη και ο λόφος του Αγίου Δημητρίου. Εκεί, ο all day πολυχώρος του Apolis, εκτός από το casual café και το νησιώτικο μπαράκι του, διαθέτει και έναν ατμοσφαιρικό χώρο ιταλικού εστιατορίου, με πιάτο όλη την Αττική. Στο μενού βρίσκουμε ορεκτικά όπως ρολάκια σολομού με κρέμα τυριών, καρπάτσιο μόσχου και παραδοσιακές σισιλιάνικες πολπέτες ή καλαμάρι με κους κους. Στα κυρίως, συναντάμε φιλέτο κοτόπουλο σωτέ με μανιτάρια και σπαράγγια, χοιρινό φιλέτο τυλιγμένο με προσούτο αρωματισμένο με φασκόμηλο, rib eye βιολογικού μόσχου με πράσινο πιπέρι Μαδαγασκάρης και φιλέτο σολωμού σωτέ με σως teriyaki και πατατοσαλάτα με καβούρι. Δεν λείπουν φυσικά οι κλασικές ιταλικές μακαρονάδες, τα ριζότο και οι πίτσες. Μαζί με ελληνικό κρασί, υπολογίστε περί τα 20€ το άτομο για ένα πλήρες γεύμα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v