Ζουμερά burger σε 5 αθηναϊκές αυλές

Πέντε δροσερές αυλές στην Αθήνα και τα προάστια για να δοκιμάσετε ζουμερά burgers στη δροσιά αυτό το καλοκαίρι.
Ζουμερά burger σε 5 αθηναϊκές αυλές
Δροσιά, ωραίες μουσικές, πράσινο, λουλούδια, καλοκαιρινή διάθεση και… το αγαπημένο μας έδεσμα: Πέντε αγαπημένα αθηναϊκά μαγαζιά ψήνουν burger που κάνουν τα σάλια μας να τρέχουν – και τα πόδια μας επίσης, για να πιάσουμε τραπεζάκι στις αυλές τους.

Momo 
Σαπφούς 95, πλατεία Κύπρου, Καλλιθέα, τηλ: 210 9562300

Η πίσω αυλή του Momo είναι μια κρυμμένη urban όαση στην Καλλιθέα, με λουλούδια, δέντρα, άνετα τραπέζια και χαλαρές μουσικές. Εδώ, εκτός από καφεδάκι και απολαυστικό brunch, μας αρέσουν ιδιαίτερα τα burgers: Συνοδεύονται από φουρνιστή πατάτα κομμένη σε ροδέλες, χειροποίητο coleslaw και γευστικές σος. Δοκιμάστε το chicken burger με τα φιλετάκια κοτόπουλου σε μπριός με σος σφενδάμου. Μαζί με σπιτικές λεμονάδες ή ένα από τα ωραιότατα κοκτέιλ, δε θα πληρώσετε πάνω από 10-15€ το άτομο.

Sin Burger Bar
Αγ. Αλεξάνδρου 26, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 2109802116

Μοντέρνο, με βιομηχανική αισθητική και τραπέζια ή πάγκους που απλώνονται στην αυλή, το Sin μας καλεί να αμαρτήσουμε το καλοκαίρι, παραγγέλνοντας burgers και παγωμένες μπύρες ή κοκτέιλ στη σκιά. Εδώ επιλέγουμε ψωμάκι (πολύ ωραίο το πολύσπορο), μπιφτέκι από μοσχάρι ή γαλοπούλα και συμπληρώνουμε με σος και συνοδευτικά της επιλογής μας. Υπάρχουν και έτοιμοι συνδυασμοί beef και chicken burgers – δοκιμάστε το Monroe με κρέμα Philadelphia, μαρμελάδα μπέικον, μαρούλι, ρόκα και Jack Daniel’s σος. Μαζί με κοκτέιλ, υπολογίστε περί τα 15€.

BarBara Que
Εθνικής Αντιστάσεως 27, Βριλήσσια, τηλ: 2130349058

Η μπροστινή αυλή του burger bar της BarBara Que είναι το πιο όμορφο σκηνικό στα Βριλήσσια για να ριχτούμε στη… burgerογνωσία. Εδώ βρίσκουμε 15 διαφορετικά burgers – αγαπημένα μας τα Argentina με black angus, καραμελωμένα πράσα και chimichurri pesto, το Texas Buffalo με βουβαλίσιο μπιφτέκι, φρέσκια βουβαλίσια μοτσαρέλα και bourbon σος και το Hot Mexican με spicy cheddar σος, jalapenos, γουακαμόλε και σος χαρίσα. Τα burger (με φρέσκες τηγανητές πατάτες) κυμαίνονται στα 10-15€, ενώ τα ωραιότατα κοκτέιλ στοιχίζουν περί τα 8€.

Theory
Πλάτωνος 14, Χαλάνδρι, τηλ: 2106801633

Από τα πιο πολυσύχναστα στέκια του Χαλανδρίου, το μοντέρνο all day café bar έχει την πιο μοντέρνα, λουλουδιαστή αυλή της γειτονιάς του, με τραπεζάκια στο χαλίκι αλλά και μεγάλους πάγκους στο πάνω μέρος της. Εδώ αράζουμε και απολαμβάνουμε ωραιότατο burger από 100% μοσχαρίσιο κιμά, με ντομάτα, μαρούλι, μανιτάρια, λιωμένο τσένταρ και bbq σος. Συνοδεύουμε με baby potatoes ή πατατοσαλάτα με μπέικον, μπρόκολο, πολύχρωμες πιπεριές και λάδι τρούφας, ενώ στο μενού βρίσκουμε και χορταστικές σαλάτες. Τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 9€ - δοκιμάστε το καλοκαιρινό Midsummer Flower με woodford, falernum και μέλι ή το La Rosa με τεκίλα, αγαύη, τζίντζερ, ρόδι και λάιμ. Υπολογίστε περί τα 15-20€ για φαγητό και κοκτέιλ.

Penny Lane
Θουκυδίδου 10, Χαλάνδρι, τηλ: 2106800217

Πολύχρωμες καρεκλίτσες, καναπεδάκια, ξύλινα τραπέζια, πράσινο, χαρούμενη ατμόσφαιρα και δροσιά: Στην αυλίτσα του Penny Lane καθόμαστε για brunch… όλη μέρα. Φυσικά, δεν λείπουν τα burgers – δοκιμάστε το χορταστικό Parmesan Chicken burger, το burger με σπιτικό φαλάφελ και το Madison Square από το νέο κατάλογο (9-10€) και συνδυάστε με σούπερ ορεκτικά όπως το Mac&Cheese ή τα chicken pops (τραγανές μπουκιές κοτόπουλου). Απολαυστικές και οι Dirty Fries, ήτοι τηγανητές πατάτες με κιμά και τηγανητό αυγό. Μαζί με κοκτέιλ, υπολογίστε περί τα 18-20€ για ένα χορταστικό brunchoγεύμα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v