4 ιταλικά εστιατόρια για ρομαντικό δείπνο

Εσείς και το έτερον ήμισυ, εκλεκτές γεύσεις Ιταλίας και όμορφο περιβάλλον σε τέσσερις molto bene διευθύνσεις.
4 ιταλικά εστιατόρια για ρομαντικό δείπνο
Η ιταλική κουζίνα ταιριάζει άψογα σε ένα ρομαντικό δείπνο. Ίσως να «φταίει» το μεσογειακό ταπεραμέντο των γεύσεων ή η πολυπλοκότητα των αρωμάτων που βγαίνουν από τις πλούσιες μακαρονάδες, τα λαχταριστά επιδόρπια και τις λιτές αλλά πεντανόστιμες πίτσες.

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με όμορφη ατμόσφαιρα τα βρίσκουμε και τα δοκιμάζουμε σε τέσσερις molto bene διευθύνσεις στην Αθήνα.

Luna Rossa
Σωκράτους 213 (όπισθεν Media Markt), Καλλιθέα, τηλ: 2109423777

Σε μια μονοκατοικία με ρετρό διακόσμηση, πολυελαίους, ξύλινα έπιπλα και σκουρόχρωμα τραπέζια που σε κάνουν να νιώθεις σαν στο σπίτι σου, το Luna Rossa στήνει το ιδανικό περιβάλλον για ένα ρομαντικό γευστικό road trip στην ιταλική κουζίνα μέσα από πληθωρικές γεύσεις δια χειρός Ντανίλο Πετρίνι. Από το νέο μενού δοκιμάζουμε ωμές φέτες μόσχου με αρωματικά βότανα, ταρτάρ μόσχου με κρόκο αυγού και κάπαρη, ραβιόλι φρέσκο με τυρί πεκορίνο, αυγό και κορυφές σπαραγγίων, μπουκίτσες μόσχου με καυτερή πιπεριά, και λαχταριστά μπουκατίνι με σάλτσα ντομάτας, γκουαντσιάλε και καυτερή πιπεριά. Συνοδεία εμφιαλωμένου κρασιού, ένα γεύμα στο Luna Rossa θα σας κοστίσει περί τα 40€/ άτομο.

Pr1amo
Καποδιστρίου 74, Φιλοθέη, τηλ:  210 6801427 - 210 6899182

Μια πανέμορφη μονοκατοικία στη Φιλοθέη φιλοξενεί εδώ και χρόνια ιταλικές γεύσεις στην όμορφη σάλα της με τη μοντέρνα διακόσμηση και στον μικρό αλλά άκρως καλοκαιρινό της κήπο. Στο Pr1amo ο σεφ Roberto Izzo, δημιουργεί γνήσια ιταλικά πιάτα με μεράκι και φαντασία, βασισμένα στην παράδοση αλλά και το δημιουργικό «πείραγμα». Εδώ θα δοκιμάσετε χειροποίητα fetuccine με φρέσκο σολομό, κρασί μαρσάλα και φιστίκι, σπαγγέτι με σάλτσα από κόκκινο κρασί chianti και πεκορίνο, ταλιάτα από φιλέτο μοσχαριού αρωματισμένη με λεμόνι, Gnocchi με μελιτζάνα, ρικότα και σάλτσα ντομάτας και ωραιότατο οσομπούκο αργομαγειρεμένο με σάλτσα ντομάτας, σερβιρισμένο με ριζότο και σαφράν. Μαζί με επιδόρπιο ημέρας (δοκιμάστε το σπιτικό τιραμισού) και ποτήρι κρασί, υπολογίστε περί τα 30-40€/ άτομο.

Nolita
Χαριλάου Τρικούπη 48, Κηφισιά, τηλ: 2106231181

Custom made λεπτομέρειες, ξύλο, μάρμαρο και δέρμα μπλέκονται αρμονικά με χαμηλούς φωτισμούς και χαλαρωτική ατμόσφαιρα στο νέο bar restaurant του ξενοδοχείου Semiramis το οποίο αγαπά τις ιταλικές γεύσεις και τις φέρνει στο τραπέζι μας δια χειρός Γιάννη Λιόκα και Elio Sironi. Στη σάλα Nolita απολαμβάνουμε ολόφρεσκη πίτσα με κρέμα τυριών και σάλτσα πέστο, ταλιατέλες με λευκή τρούφα, ταρτάρ τόνου με πατζάρια, λάιμ και βινεγκρέτ βαλσάμικου, δροσερή σαλάτα καπρέζε με φρέσκια μπουράτα, κάπαρη, κολοκυθάκια σχάρας και ντομάτα κονφί και ωραιότατη κοτολέτα μιλανέζε. Το κόστος για ένα γεύμα, με εμφιαλωμένο κρασί κυμαίνεται στα 30-50€/ άτομο.

Bella Vespa
Κύπρου 11, Γλυφάδα, τηλ: 2108982880

Φερ φορζέ πολυθρόνες στη βεράντα, μια διάχυτη 70s αισθητική στον χώρο και άκρως καλοκαιρινή ατμόσφαιρα διέπουν τον στιλάτο χαρακτήρα αυτού του ιταλικού (κυρίως) bar restaurant στη Γλυφάδα, το οποίο προτείνει μια γευστική βόλτα σε γεύσεις της γειτονικής μας χώρας. Βόλτα που περιλαμβάνει εκλεκτές γεύσεις όπως πίτσα με gorgonzola, κουκουνάρι και σύκα, οσομπούκο με φρέσκια τρούφα, μανιτάρια και πουρέ πατάτας, καρμπονάρα με λιγκουίνι, αυγό ποσέ και καπνιστό μπέικον, φρέγκολα με κρέμα μανιταριών και ματζουράνα και Vitello Tonnato ήτοι, τρυφερό μοσχάρι με σάλτσα τόνου και ντοματίνια. Το μενού περιλαμβάνει και κάποια πιάτα θάλασσας, όπως το φιλέτο λαβράκι με τραγανό ρύζι πάνω σε πουρέ από μπρόκολο. Για ένα γεύμα με εμφιαλωμένο κρασί εδώ, υπολογίστε περί τα 30-40€/ άτομο.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v