Για μεζέ – και όχι μόνο – στις αυλές του Χαλανδρίου

Ανακαλύπτουμε τις ωραιότερες αυλές του Χαλανδρίου και πιάνουμε θέση για μεζέ και… άλλα κάτω από τον ίσκιο των δέντρων.
Για μεζέ – και όχι μόνο – στις αυλές του Χαλανδρίου
Τηγανιά vs. Pad Thai και μερακλίδικο συκωτάκι vs. σιγομαγειρεμένο αρνάκι. Απ’ όλα έχουν να μας σερβίρουν οι αυλές του Χαλανδρίου που αυτήν την περίοδο παίρνουν τα πάνω τους και γεμίζουν καλοφαγάδες.

Μαζί τους κι εμείς, πιάνουμε θέση στα τραπεζάκια τους για να απολαύσουμε ένα σωρό γευστικά καλούδια.

Μονοκατοικία
Φιλικής Εταιρείας 39, τηλ: 2106819109

Στην σκιά των δέντρων της χαλανδριώτικης μονοκατοικίας, σε έναν ήσυχο δρόμο μακριά από τις πολύβουες πιάτσες της περιοχής, απολαμβάνουμε δημιουργική μεζεδο- κουζίνα: πανσέτες μελωμένες με πατάτες τηγανιτές, τηγανιά κοτόπουλου με μπέικον μανιτάρια και πιπεριές, σαλάτα με μανούρι, καβουρδισμένο καρύδι και σάλτσα λιαστής ντομάτας, αυγά μάτια με παστουρμά, πατατάκια και ντομάτα, γραβιέρα ψητή με ξηρούς καρπούς και σάλτσα από ρακόμελο, συκώτι μοσχαρίσιο με σάλτσα από τεντούρα και κόκκορα τηγανιτό Kentucky Style. Για ένα χορταστικό γεύμα με κρασί υπολογίστε περί τα 20-25€ κατ’ άτομο.

Παλιό Ταχυδρομείο
Σοφοκλή Βενιζέλου 9, τηλ.: 211 1838890

Σε μια ωραία, μαζεμένη αυλή εκεί που παλιότερα έφευγαν και ερχόντουσαν γράμματα, το συμπαθέστατο αυτό μεζεδοπωλείο μιας παρέας από την Ανάφη κάνει μικρά θαύματα στο νοστιμότατο μενού του και εντυπωσιάζει ευχάριστα: φουρνιστός ανθότυρος με πιπερόμελο, ψιλοκομμένο συκώτι με σάλτσα, κροκέτες με κολοκύθι, γραβιέρα και παστουρμά, τραχανάς με λουκάνικο, καπνιστή μπριζόλα Κρήτης, τσιγαριαστά χόρτα, μπουγιουρντί, ντολμαδάκια γιαλαντζί και μοσχαράκι με πουρέ γλυκοπατάτας συνοδεύουν άψογα την τσιπουρο/μπυρο/ουζο/κρασο – ποσία μας. Ο λογαριασμός δύσκολα θα ξεπεράσει τα 15€ άτομο.

Το Βραστό
Ρόδων 3, τηλ: 2106813776

Δίπλα στη ρεματιά στο Πολύδροσο του Χαλανδρίου, αυτή η παραδοσιακή οικογενειακή ταβέρνα κρατά νόστιμη συντροφιά στους καλοφαγάδες για περισσότερα από 40 χρόνια. Ανακαινισμένη πλέον και με μια καταπράσινη αυλή με σιντριβάνι, μοιάζει φτιαγμένη για ανοιξιάτικα φαγοπότια. Δοκιμάστε πίτα Καισαρείας με παστουρμά και γλυκάνισο, μαμαδίσια κεφτεδάκια, σαλάτα κους κους με διάφορα λαχανικά, αρνάκι φούρνου με πατάτες, τηγανιτό μπακαλιάρο σκορδαλιά, τραγανά τυροπιτάκια και – αν το τραβάει η όρεξή σας – το πιάτο σήμα κατατεθέν του μαγαζιού, μια χορταστικότατη κρεατόσουπα. Μαζί με κρασί, υπολογίστε περί τα 18-22€ κατ’ άτομο.

Kong
Λεωφ. Βασ. Γεωργίου Β΄ 34, τηλ.: 210 6835759

Μια μοντέρνα και πανέμορφη χαλανδριώτικη μονοκατοικία, αποτελεί το «σπίτι» του Kong, το οποίο συνδυάζει υποδειγματικά την Ταϊλανδέζικη κουζίνα συντροφιά με το sushi και τα εξωτικά κοκτέιλ στην πανέμορφη και γεμάτη δέντρα και λουλούδια αυλή του. Φιλετίνια πάπιας με μάνγκο και βασιλικό, τραγανά won ton, σαλάτα με μάνγκο, iceberg τοματίνια και γλυκόξινη σάλτσα, καυτερό Green Curry με κοτόπουλο, γάλα καρύδας, μπαμπού και φύλλα λάιμ και ωραιότατα sushi rolls σε ικανοποιητική ποικιλία εγγυώνται ένα γευστικό ταξίδι γεμάτο γεύσεις και αρώματα Άπω Ανατολής. Συνοδεύουμε ένα δροσερό Bamboo Island με τεκίλα, τζίντζερ και ανανά ή κρασί από την πλήρη λίστα του και πληρώνουμε περί τα 35€/ άτομο.

Μπακαλοταβέρνα
Θουκυδίδου 6, τηλ.: 2130258011

Μία μίνι αυλή και μία ακόμη ωραιότερη ταρατσούλα διαθέτει (μαζί με τον εσωτερικό της χώρο), η χαλανδριώτικη Μπακαλοταβέρνα, η οποία απλώνει ξύλινα τραπεζάκια, βάζει ρεμπέτικα στα ηχεία, και γεμίζει πιατάκια με μεζέδες απ’ όλη την Ελλάδα. Στάκα από την Κρήτη, βλήτα λεμονάτα, ρεβίθια με λουκάνικο, μοσχαράκι με χαρουπόμελο, γουρουνόπουλο με σφέλλα από τη Μεσσηνία, χοιρινή τηγανιά με μπόλικη τριμμένη φέτα και μυρωδικά και άλλα μερακλίδικα και νόστιμα, που μαζί με κρασί ή τσιπουράκι δε θα σας στοιχίσουν πάνω από 10-15€ το άτομο.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v