Υπέροχες αυλίτσες για μεζεδάκια στην Αθήνα

Ο καύσωνας θέλει ίσκιο, πράσινο και μεζεδάκια κι εμείς τον αντιμετωπίζουμε σωστά, σε τέσσερις νοστιμότατες αυλές στην πόλη.
Υπέροχες αυλίτσες για μεζεδάκια στην Αθήνα
Κρασάκι, μεζέδες και τραπεζάκια σε λουλουδιαστές αυλές δίνουν τη λύση στο πρόβλημα του καύσωνα και μας επιτρέπουν να περάσουμε ακόμα ένα ξέγνοιαστο σαββατοκύριακο στην Αθήνα.

Σπεύσατε.

Αυλή
Λεωφ. Δεκελείας 134 & Κιλικίας, Νέα Φιλαδέλφεια

Μια κρυμμένη λουλουδιαστή αυλή στη Νέα Φιλαδέλφεια με παρεϊστικο χαρακτήρα και φιλική διάθεση μας καλεί να πιάσουμε θέση στα ξύλινα τραπεζάκια της και να απολαύσουμε ωραιότατα μεζεδάκια συνοδεία ζωντανής μουσικής – ανάλογα τη μέρα – από ρεμπέτικα και λαϊκά μέχρι έντεχνα και ροκ. Δοκιμάστε κεφτεδάκια με σάλτσα ούζου και φέτα, χοιρινή τηγανιά με ζύθο, πράσο και λιαστή ντομάτα, γαρίδες σαγανάκι και φιλετάκια κοτόπουλο με κρούστα δημητριακών. Συνοδέψτε με κρασάκι και ο λογαριασμός θα έρθει στα 15€/ άτομο.

Favela
Αρτεμισίου 4, Αθήνα, τηλ: 21 0341 2413

Ακόμα ένας κρυμμένος κήπος, αυτή τη φορά στη γειτονιά του Κεραμεικού δηλώνει… φαβέλα και διακοσμεί τον υπέροχο χώρο του με πάσης φύσεως λουλούδια και vintage αντικείμενα. Σε ένα άκρως οικείο περιβάλλον απολαμβάνουμε νοστιμότατα μεζεδάκια όπως τραγανή μαραθόπιτα, λουκάνικο Καρύστου με πιπεροσαλάτα, σις κοτόπουλο με ταμπουλέ, συκώτι με πετιμέζι και ρεβυθοκεφτέδες. Συνοδεύουμε με κρασάκι ή ελληνική μπύρα από ικανοποιητική ποικιλία και πληρώνουμε κάτι λιγότερο από 17€/ άτομο, με κερασμένο χαλβά ή κορμό.

Nona
Τρώων 66, Πετράλωνα, τηλ.: 211 4020463

Ο εσωτερικός του χώρος θυμίζει παλιό μπακάλικο και είναι ό,τι πρέπει για χειμώνα, όμως εμείς αγαπάμε το μεζεδοπωλείο της Τρώων για την χρωματιστή του αυλή με τα χτιστά καναπεδάκια, τις γλάστρες και τα μικρά δέντρα. Στα του μενού, οφείλετε να δοκιμάσετε τα εξαιρετικά σουτζουκάκια με το γιαούρτι, τους μανιταροκεφτέδες, τις φλογέρες με το Μετσοβόνε, τον μαρινάτο γαύρο και το ξυδάτο χταπόδι. Αν πάλι η παρέα κινείται σε πιο κρεατοφαγικά μονοπάτια, νόστιμη και χορταστική είναι και η ποικιλία κρεάτων. Ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 15€/ άτομο με κρασί.

Παλιό Ταχυδρομείο
Σοφοκλή Βενιζέλου 9, Χαλάνδρι, τηλ.: 211 1838890

Εκεί που κάποτε συγκεντρώνονταν όλα τα… γράμματα του Χαλανδρίου, σήμερα βρίσκεται ένα ατμοσφαιρικό μεζεδοπωλείο, που στρώνει τραπέζια στην πανέμορφη αυλή του κτιρίου. Το μενού έχει κλασικούς ελληνικούς μεζέδες, από συκωτάκι και ρεβιθάδα μέχρι μοσχαράκι με γλυκοπατάτα στον φούρνο, ντολμαδάκια και σούπερ σκορδάτη μελιτζανοσαλάτα. Συνοδεύουμε με κρασί ή ρακόμελο και υπολογίζουμε περί τα 15€ το άτομο.

N.Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v