Τα καλύτερα σουβλάκια σε τραπεζάκια έξω

Συγκλονιστικοί γύροι, χειροποίητα καλαμάκια και λοιπά λουκούλεια εδέσματα σε σουβλατζίδικα που βγάζουν τραπεζάκια έξω.
Τα καλύτερα σουβλάκια σε τραπεζάκια έξω

Σε πεζοδρόμους, σε μίνι αυλές, σε άνετους εξωτερικούς χώρους και απέναντι από πλατείες, τα παρακάτω σουβλατζίδικα – μοντέρνα και μη – σερβίρουν αφ’ ενός σούπερ ποιοτικά εδέσματα που ξεχωρίζουν αφ’ ετέρουν άφθονη open air φρεσκάδα.

Souvlaki Friends
Αλεξιουπόλεως 29, Αργυρούπολη, τηλ: 210 9944444

Οι σουβλακόφιλοι της Αργυρούπολης έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν με τα εκλεκτά εδέσματα αυτού του μοντέρνου σουβλατζίδικου, το οποίο βγάζει τραπεζάκια έξω και πίσω, στην αυλή του τα οποία γεμίζουν με κάθε λογής νοστιμιές: φέτα σε κρούστα δημητριακών με σιρόπι μελιού και ούζου, πατάτες Twister με μπέικον και τσένταρ σως, σαλάτα «Σπανακόπιτα» με σπανάκι, μαρούλι, σουσάμι, τραγανό φύλλο, βαρελισια φέτα και ντρέσσινγκ με φρέσκα μυρωδικά και φυσικά γενναιόδωρη μερίδα γύρο χοιρινό με μπόλικες πατάτες (8,20€ για 300 γρ.) και ωραιότατο κοτόπουλο σούβλας μερίδα (8,20€ για 300 γρ.). Η τυλιχτή πίτα κεμπάπ είναι εξίσου δυνατή, στα 2,40€.

Έλβις
Πλαταιών 29 (Λεωνίδου), Κεραμεικός, τηλ: 21 0345 5836

Ο Βασιλιάς ζει στο Μεταξουργείο, βγάζει τραπεζάκια «όρθια» στον πεζόδρομο και ψήνει, μεταξύ άλλων, μερικά από τα καλύτερα καλαμάκια κοτόπουλο και χοιρινό που έχουμε δοκιμάσει στην πόλη, ενισχύοντάς τα με φρεσκοκομμένες μαμαδίσιες πατάτες τηγανιτές και φρέσκο ψωμάκι. Κοστίζουν 1,30€ έκαστο. Εξίσου «δυνατή» η πανσέτα και το λουκάνικο, στοιχίζουν 5€ σε μερίδα με τηγανιτές πατατούλες. Ανοίγει από τις 12 το μεσημέρι μέχρι αργά, για τους ξενύχτηδες που θέλουν να στρώσουν τα στομάχια τους.

Καλαμάκι Λαμπρινάκι
Τραλλέων 67, Γαλάτσι, τηλ: 210 2222667

Σταθερή αξία σε ποιότητα και τιμές στην περιοχή, το «Λαμπρινάκι» διαθέτει έναν όμορφο εσωτερικό χώρο για σουβλακοκατανάλωση, όμως τώρα που ήρθε η άνοιξη βγάζει και τραπεζάκια απέναντι, στην πράσινη πλατεία για να απολαύσουμε τα τυλιχτά και τη δροσιά της να’χουμε. Ξεκινήστε με σαλάτα σπανάκι, ρόκα, χαλούμι, μπέικον και λιαστή ντομάτα (στα 6,60€) για να ανοίξει το στομάχι και συνεχίστε με ωραιότατο «Σουβλάκι του Αλέκου» (2,30€) με καλαμάκι χοιρινό, γλυκοκαυτερή κόκκινη σάλτσα, ντομάτα και κρεμμύδι, ή «του Γιώργη»  (2,40€) με κοτόπουλο, σάλτσα μουστάρδας, μαρούλι και ντομάτα σε πίτα ολικής. Ή επιμείνετε… βρώμικα με «του Κωστή» (2,30€) με λουκάνικο σχάρας χειροποίητο με λάχανο, καρότο και καραμελωμένα κρεμμύδια.

Διόνυσος
Ιθάκης 9, Κυψέλη, τηλ.: 210 8211369

Σερβίρει, εδώ και χρόνια, ένα από τα καλύτερα σουβλάκια του Λεκανοπεδίου και έχει ταΐσει γενιές και γενιές πεινασμένων Αθηναίων (και) στα τραπεζάκια που βγάζει στην πλατέια. Οι fans του γύρου ορκίζονται στο όνομά του και όχι άδικα: τόσο ο χοιρινός όσο και εκείνος από κοτόπουλο, είναι κορυφαίοι με το απαραίτητο λιπάκι που τους απογειώνει. Τα καλαμάκια και τα μπιφτέκια είναι επίσης καλά, ενώ ειδική μνεία αξίζουν και τα «λοιπά» του μενού, όπως το κοντοσούβλι, το κοκορέτσι, και το κοτόπουλο σούβλας. Γύρος χοιρινός και γύρος κοτόπουλο σε πίτα με απ’ όλα τιμώνται στα 2,30€.

Βοσκοπούλα
Σιβόρων 87, Γαλατσι, τηλ: 21 0222 2363

Παραμένουμε Γαλάτσι γιατί πρέπει. Σε μια όμορφη και ήσυχη πλατεία, η Βοσκοπούλα βγάζει τα τραπεζάκια της κάτω από τα δέντρα παρέχοντας τον απαραίτητο ίσκιο για να απολαύσετε όπως πρέπει τα εξαιρετικά της σουβλακο-εδέσματα. Φοβερός γύρος στα κάρβουνα (!) εξίσου καλός τόσο στην κοτοπουλίσια όσο και στην χοιρινή εκδοχή του, αλλά και εξαιρετικά καλαμάκια και πάλι και στις δύο εκδοχές τους. Σήμα κατατεθέν, βέβαια, του μαγαζιού είναι το κοντοσούβλι, το οποίο μπορείτε να παραγγείλετε και σε πίτα αν είστε μερακλήδες. Τα τυλιχτά ξεκινούν από 2€, ενώ το καλαμάκι κοτόπουλο κοστίζει 1,60€.

My Plate
Περσεφόνης 43, Γκάζι, τηλ: 21 0345 1606 

Σουβλατζίδικο… τσέπης που βγάζει τραπεζάκια έξω στην περατζάδα της Περσεφόνης και σερβίρει 24 ώρες κορυφαία εδέσματα τα οποία άνετα συγκαταλέγονται στα καλύτερα του κέντρου της Αθήνας. Πεντανόστιμος γύρος χοιρινός σε πίτα (2€), χωρίς πολύ λίπος, καλό τζατζίκι (2,90) και τηγανιτές πατάτες με αλάτι και ρίγανη (2,30€). Από τα συνοδευτικά, αξίζουν δοκιμής η γυροσαλάτα με γύρο κοτόπουλο (4,90€) και η σαλάτα με πλιγούρι στα 4,50€. Ό,τι πρέπει για να γεμίσετε το στομάχι σας ποιοτικά, μετά από την κραιπάλη στα μπαράκια του Κεραμεικού.

Σουβλακούπολη
Εθ. Αντιστάσεως 121, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ: 21 0251 2180

Το μοντέρνο σουβλταζίδικιο της Νέας Φιλαδέλφειας δε χρειάζεται συστάσεις για τους ντόπιους. Για τους υπόλοιπους αρκεί να αναφέρουμε τις γενναίες μερίδες, τις αλάδωτες πίτες και τον φοβερό γύρο χοιρινό, ο οποίος απολαμβάνεται στα άνετα τραπεζάκια εντός και εκτός μαγαζιού. Για αρχή η σαλάτα Πρύτανης με ρόκα, τοματίνια, παρμεζάνα και μπαλσάμικο είναι ό,τι πρέπει (6€), ενώ το τυλιχτό με γύρο Μακεδονίας στα 2€ είναι απολαυστικό. Ωραίο και το χειροποίητο καλαμάκι χοιρινό σε πίτα (2€) όπως επίσης και το κεμπάπ Σουβλακούπολη, επίσης στα 2€. Οι μερίδες του είναι χορταστικότατες και ξεκινούν από 7€.

Πρόεδρος
(δείτε όλα τα καταστήματα εδώ

Από τις πρώτες αλυσίδες του χώρου των κεμπάπ, προεδρεύει σε Άλιμο, Μελίσσια, Μοσχάτο Γλυφάδα και προσφάτως Χολαργό, βγάζει τραπεζάκια έξω στις προαναφερθείσες περιοχές και σερβίρει δυνατή ποικιλία σε κεμπάπ (σις, κασερλί, γιαουρτλού, κανονικό και κοτόπουλο «για αθλητές» όπως το αποκαλεί) και σούπερ… προεδρικές ποικιλίες για να τα δοκιμάσετε όλα σε «σούβλα», όπως αυτή με σούβλα κεμπάπ, κασερλί κεμπάπ, καλαμάκι χοιρινό, καλαμάκι κοτόπουλο και καλαμάκι σουτζούκι στα 9,70€. Οι μερίδες του ξεκινούν από 7,90€, ενώ μπορείτε να πάρετε και «μισές» στα 4,80€.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v