Τα πιο λαχταριστά brunch στον ήλιο!

Απολαμβάνουμε τα πιο λαχταριστά brunch της πόλης σε open air χώρους που μας ανοίγουν την όρεξη.
Αυγά μπένεντικτ, pancakes σε κάθε πιθανό και απίθανο συνδυασμό, μπριος, σάντουιτς, φρέσκιες πίτσες και κάθε λογής λιχουδιές σε τραπεζάκια έξω που επιτρέπουν τη σύνθεση βιταμίνης D.

Τα brunch της Αθήνας βγαίνουν… έξω και μας καλούν να χορτάσουμε γεύσεις σε πεζοδρόμους, ταράτσες και αυλές.

Big Mouth
Γρ. Γυφτοπούλου 8, Χαλάνδρι

Στον χώρο που υπήρξε το θρυλικό Blue Bar, το Big Mouth θέτει γερές βάσεις για να γίνει place to be για κάθε ώρα της ημέρας. Στα τραπεζάκια στον εξωτερικό του χώρο ή στην «αεράτη» ταράτσα του, απολαμβάνουμε λαχταριστό brunch τα Σαββατοκύριακα με ποικιλία αυγών (αγαπημένα μας τα μπένεντικτ κι εκείνα με σάλτσα προβολόνε και ψητό μπέικον σε φέτες πολύσπορου ψωμιού), open ή κανονικά σάντουιτς, croque madame, homemade πίτσες και κολασμένα club sandwich.

Harvest
Αιόλου 64, τηλ: 2130252284

Ό,τι πρέπει για να ξαποστάσουμε από τις ηλιόλουστες βόλτες στο κέντρο της πόλης, το στιλάτο Harvest σερβίρει στο κυριακάτικο brunch του μεταξύ άλλων στα τραπεζάκια της Αιόλου απολαυστικά αυγά μπένεντικτ με πανσέτα, Huevo Vasco (αυγά με χωριάτικο λουκάνικο και καραμελωμένα κρεμμύδια) και λαχταριστή ελληνική ομελέτα με φέτα, ελιές, ντομάτα και ρίγανη. Αποκορύφωμα… γλυκό, τα pancakes με πραλίνα και μπισκότο και τα pancakes κανέλας.

New York Sandwiches 
Νίκης 23, Σύνταγμα, τηλ: 2103216000

Παλιά καραβάνα στο Brunch το μαγαζί του Συντάγματος απολαμβάνει αεράκι ανοιξιάτικο από τα τραπεζάκια έξω και σερβίρει τα Σαββατοκύριακα νοστιμιές όπως bagel με καπνιστό σολομό και κρεμμύδι ή με φιστικοβούτυρο, σαλάτα με μπέικον μαρούλι, σπανάκι, ντοματίνια και κρουτόν, σούπες ημέρας με ζεστό ψωμάκι ή κρουτόν, αυγά σε κάθε εκδοχή (τηγανητά, ομελέτες, scrambled, benedict, Florentine), steak με αυγά, bagels με bacon και τσένταρ, BLT σε χωριάτικο ψωμί και φυσικά pancakes σε διάφορες εκδοχές.

Warehouse
Βαλτετσίου 21 και Μαυρομιχάλη, Νεάπολη

Στην «αποθήκη» των Εξαρχείων πιάνουμε θέση σε τραπεζάκι στον πεζόδρομο και ξεκινάμε την μπραντσο-κατανάλωση μιας και τα εδέσματα του μενού δεν είναι για να μένουν στην κουζίνα: στραπατσάδα με πιπεριά Φλωρίνης, ντάκο και τσαλαφούτι ή με καπνιστή πανσέτα, βολάκι Άνδρου και μαρμελάδα ντομάτας, scrambled eggs με μαρμελάδα ντομάτας, ψωμάκια μυρωδικών με μαριναρισμένο κοτόπουλο ή καπνιστό σολομό και ιταλική φοκάτσια είναι μερικά μόνο από τα καλούδια που δοκιμάζουμε εδώ.

Flocafe Εspresso Room
(δείτε τα καταστήματα εδώ)

Σε επιλεγμένα καταστήματα των Flocafe Espresso Room, η ατμόσφαιρα μυρίζει… brunch, και οι επιλογές μας ιντριγκάρουν. Τα αυγά έχουν την τιμητική τους στο νέο μενού, το οποίο περιλαμβάνει all time classic συνταγές (αφράτες ομελέτες, scrambled), αυγά μάτια ψημένα μέσα σε ψωμί, αυγά ποσέ ή benedict αλλά και ομελέτα μόνο με ασπράδια για τους fit τύπους. Και αν δεν μπορείτε να απολαύσετε brunch χωρίς αλκοόλ, τα Flocafe Espresso Room προσφέρουν δύο κλασσικές επιλογές brunch cocktails: το κλασσικό και αγαπημένο Bloody Mary και την κλασσική Mimosa με αφρώδη οίνο και χυμό πορτοκαλιού.

Different Beast
Κασαβέτη 19, Κηφισιά

Λιχουδιές με κηφισιώτικο… αέρα δοκιμάζουμε στο κουκλίστικο καφέ της Κασαβέτη και φυσικά λαχταριστό brunch τις Κυριακές, με ποικιλία γεύσεων: pancake με σιρόπι σφενδάμου, μπέικον και τσίλι τσάτνεϋ, σοκολατένια μπράουνι, σαλάτα κινόα με κατσικίσιο τυρί και γλυκοπατάτα, αφράτο brownie με σπιτική μαρμελάδα φράουλα, κέικ μπανάνας με frosting φυστικοβούτυρο, τηγανιτά αυγά με αβοκάντο, φέτα και sriracha μπέικον σε ξινό προζύμι συγκαταλέγονται στις πιο λαχταριστές επιλογές.

Belleville Concept Cafē-Bar
Αγησιλάου 88, Κεραμεικός

Brunch με θεά ακρόπολη από την πανέμορφη ταράτσα του σερβίρει καθημερινά το all day bar της Σαλαμίνος, το οποίο πλέον διαθέτει ανανεωμένο μενού που μας βάζει σε πειρασμούς: Chicken Hot Dog με καλαμπόκι, τυρί cheddar, μαύρα φασόλια, φρέσκο κρεμμύδι και sauce μελιού - μουστάρδας σε αφράτο ψωμάκι μπριός, Pulled Pork (μαριναρισμένο χοιρινό) σε μπριός με πατάτες wedges και σπιτικές πίκλες με σως από ψημένο σκόρδο και μαγιονέζα, breakfast burger με ομελέτα, χωριάτικο λουκάνικο και πατάτα, και pancakes με σπιτική μαρμελάδα μπανάνας, ζεστή Nutella και καβουρδισμένα φουντούκια βάζουν σε σοβαρό κίνδυνο τη σιλουέτα μας, αλλά χαλάλι.

Flapjacks Coffee & Brunch
Νέστορος 121, Ίλιον
Δίνει γεύση στον πεζόδρομο της Νέστορος, απλώνοντας τραπεζάκια έξω και ανοίγοντας από τις 8 το πρωί για να μας σερβίρει pancakes, λουκουμάδες, γλυκά, παγωτό, βάφλες, buns, κορνέ, bagels, παγωτά solo gelato, δηλαδή... all day brunch λιχουδιές για να συνοδεύσουμε τον εξαιρετικό καφέ, τους φρέσκους χυμούς και τα smoothies. Δε λείπουν και οι σπέσιαλ εμπνεύσεις της στιγμής, όπως η φοβερή σούπα σοκολάτας με bueno, παγωτό banoffee, τριμμένο μπισκότο, σαντιγί, φρούτα του δάσους και ζάχαρη άχνη.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v