Οι τοπ διευθύνσεις για τσίπουρο και μεζέ στην Αθήνα

Μεζέδες πάσης φύσεως συνοδεύουν κατοσταράκια με τσίπουρο από κάθε γωνιά της Ελλάδας σε επτά διευθύνσεις στην Αθήνα.
Οι τοπ διευθύνσεις για τσίπουρο και μεζέ στην Αθήνα
Βόλος δεν είμαστε, αλλά έχουμε τα φόντα να γίνουμε. Οι φαν του τσίπουρου εν Αθήναις έχουν μπόλικες επιλογές για να απολαύσουν το δημοφιλές απόσταγμα συνοδεία θαλασσινών και στεριανών μεζέδων.

Από Μοναστηράκι μέχρι Εξάρχεια και από Γκύζη μέχρι Πετράλωνα, ιδού οι αγαπημένες μας διευθύνσεις για τσίπουρο και μεζέ στο κέντρο της πόλης.

Φορμάικα
Καρόρη 5, Μοναστηράκι τηλ: 210 322 2201

Πάει το τσίπουρο με την τζαζ μουσική; Η Φορμάικα απαντά καταφατικά και σερβίρει οικονομικότατα μεζεδάκια, από ντολμαδάκια γιαλαντζί και ρεγγοσαλάτα μέχρι κρητικό απάκι, σουτζούκι και τάρτα με υλικά εποχής, με soundtrack που αγαπά την τζαζ, αλλά και τα ρεμπέτικα. Τα συνοδεύουμε με τσίπουρα, ρακόμελα ή… κοκτέιλ ρακής και υπολογίζουμε περί τα 10€ κατ’ άτομο – το πολύ. Συχνά διοργανώνουν και live με εγχώριες μπάντες/ κομπανίες, αλλά και κάθε λογής ενδιαφέροντα events.

Μεταξά 2
Ανδρέα Μεταξά 2, Εξάρχεια, τηλ: 2155019787

Αυτός ο «Συνεταιριστικός decafενές» αγαπάει τις vegetarian γεύσεις και τα αποστάγματα, τα οποία παντρεύονται άψογα με μεζεδάκια που θα λατρέψουν χορτοφάγοι και μη: γαύρος μαρινάτος, βελούδινο χούμους, φάβα, ντάκος, σουτζουκάκια φακής, σαλάτα ροκα/σπανάκι/ντοματίνια με σάλτσα μουστάρδας και vegan καλαμάκια είναι μερικές από τις γεύσεις που θα δοκιμάσετε εδώ. Ο λογαριασμός στο τέλος δεν ξεπερνά τα 12€/ άτομο.

Laika
Κορυτσάς 20 και Πέλλης 30, Βοτανικός, τηλ:  215 5013801

Σε ένα «οφ» στενάκι του Βοτανικού, η sui generis Laika σερβίρει στα λιγοστά τραπεζάκια της με τα πουά τραπεζομάντιλα λίγες και καλές χειροποίητες γεύσεις συνοδεία φτηνών ποτών και ωραίου χύμα τσίπουρου. Εδώ θα δοκιμάσετε εξαιρετική κρεμμυδόπιτα με μπέικον και γλυκό τυρί, φάβα με κοκοράκι στιφάδο, μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι, κοτόπουλο με πάπρικα και λουκάνικο Αγρινίου και θα ακούσετε από ρεμπέτικα χωρίς μικρόφωνο μέχρι… Cure. Ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 12€-15/ άτομο για μεζεδάκια και τσίπουρο.

Τσιπουράδικο του Λόλου
Γ. Ολυμπίου 5, Κουκάκι, τηλ: 21 09217266

Κλείνει περισσότερο από μισό αιώνα ζωής στο Κουκάκι, και αποτελούσε στέκι του Διονύση Παπαγιαννόπουλου. Ο Λόλος είναι ένα μεζεδο-καφενείο με παλιακή ατμόσφαιρα, το οποίο όμως σερβίρει ωραιότατο χύμα τσίπουρο και εκλεκτούς μεζέδες από τα χέρια της κ. Κατερίνας, η οποία κάθε μέρα ετοιμάζει και διαφορετικά μαγειρευτά. Ο γαύρος μαρινάτος, τα τηγανιτά κουτσομουράκια, ο μπακαλιάρος σκορδαλιά, το σπετζοφάι, τα φασόλια γίγαντες και η φάβα συγκαταλέγονται στα «δυνατά» του καταλόγου και συνοδεύουν άψογα τις τσιπουροποσίες. Ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 12€/άτομο.

Καραμανλίδικα του Φάνη
Σωκράτους 1 και Ευριπίδου 52, Ψυρρή, τηλ: 2103254184

Μαγαζάκι δυο σε ένα (παντοπωλείο/ντέλι και μεζεδοπωλείο), τα Καραμανλίδικα στεγάζονται σε ένα όμορφο νεοκλασσικό στο κέντρο και βγάζουν τραπεζάκια έξω για να απολαύσουμε πικάντικους μεζέδες (παστουρμαδοπιτάκια, τηγανιά με σουτζούκι ή παστουρμά, αυγά με σουτζούκι κ.α.) και να σβήσουμε την κάψα με τσίπουρα από Άρτα, Νάουσα, Δράμα και Θεσσαλονίκη. Για μεζεδάκια στη μέση και τσίπουρα, υπολογίστε περί τα 12€/ άτομο.

Ηλίας 1958
Μπούσγου 2, Γκύζη, τηλ: 210 6421129

Παραμένει σε πείσμα των καιρών σταθερή αξία για ουζάκι ή τσίπουρο και απλούς μεζέδες σε ευχάριστο, ιστορικό περιβάλλον (οι παλιές γκραβούρες μαρτυρούν το status του Ηλία ως ένα από τα παλιότερα μεζεδοπωλεία της Αθήνας). Δοκιμάστε τα κεφτεδάκια, το μπεκρή μεζέ, τους κολοκυθοκεφτέδες, το σαγανάκι και την πικάντικη πίτα Καισαρείας, συνοδέψτε με τσίπουρο Τσιλιλή ή Αποστολάκη και υπολογίστε περί τα 12-15€/άτομο.

Μπιέλα
Κορυτσάς 14, Βοτανικός, τηλ: 2103456110

Μεζεδο-καφενείο που γίνεται… μια παρέα τα βράδια, όταν νεανικές κομπανίες αναλαμβάνουν την μουσική υπόκρουση και τσίπουρο από τον Τύρναβο ρέει άφθονο στα τραπέζια. Την τσιπουροποσία συνοδεύουμε με ωραιότατους μεζέδες που ψήνονται στην ανοικτή κουζίνα (κεμπάπ, τυροκαυτερή, μπιφτεκάκια, σφακιανή πιτα, σουτζούκι με αυγά μάτια, λουκάνικο Μυκόνου συκωτάκια ριγανάτα κ.α.) και φεύγουμε έχοντας πληρώσει κάτι λιγότερο από 15€/ άτομο.

Ραντεβού
Καλλισθένους 85, Πετράλωνα, τηλ.: 210 3477961

Σε μία γωνία της πλατείας Μερκούρη, δίνουμε ραντεβού σε αυτό το μινιόν μεζεδοκαφενείο στο οποίο απολαμβάνουμε τσίπουρο και ούζο σε ικανοποιητική ποικιλία αλλά και ωραιότατους μεζέδες, όπως πικάντικο σουτζούκι, λιβανέζικη τυροσαλάτα, πατζαροσαλάτα, χούμους, ωραιότατα φαλάφελ, λουκανικάκια και πατάτα ψητή. Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 10-13€/ άτομο, για μεζεδογεύμα με τσίπουρο.

Μουριές
Κονδυλάκη 21 & Βρούτου, Άνω Πατήσια, τηλ:  210 2916374

Ψαγμένη διεύθυνση για μεζεδοκαταστάσεις, με μεζεδάκια που κινούνται κατά βάση σε θαλασσινά μονοπάτια: καταπληκτικός μπακαλιάρος σκορδαλιά, τηγανιτό καλαμάρι, ψητό χταποδάκι, γαύρος μαρινάτος, γαριδάκι τηγανιτό, κεφαλοτύρι σαγανάκι, ζόχοι με κολοκυθακια και ντοματοσαλάτα και ντοματοκεφτέδες συνοδεύουν βολιώτικα – και όχι μόνο – τσίπουρα. Οι τιμές κυμαίνονται στα 15€ το άτομο, με άφθονο τσίπουρο ή ουζάκι.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v