Έξι διευθύνσεις για επιστροφή στην κρεατοφαγία!

Σταβλίσιες μπριζόλες, φιλέτα και «ψαγμένες» κοπές σιτεμένων κρεατικών σε διευθύνσεις για να βγάλετε το… άχτι της νηστείας.
Έξι διευθύνσεις για επιστροφή στην κρεατοφαγία!
Κρέας, η Επιστροφή.

Το σήκουελ της ταινίας που έσπασε ταμεία (και σαγόνια) τα τελευταία χρόνια στην ιστοσελίδα μας είναι εδώ, και εγγυάται ότι κανείς μα κανείς δε θα φύγει πεινασμένος.

Η εταιρεία παραγωγής περίμενε να περάσει η περίοδος νηστείας για ευνόητους λόγους.

Πρωταγωνιστούν: γιγαντιαίες σταβλίσιες, ζουμερές χοιρινές, αριστοτεχνικά κομμένες Picanha και σιτεμένα black angus που λιώνουν στο στόμα. Σε ρόλο κομπάρσων βουνά από τηγανιτές πατάτες, τζατζίκι και λοιπά «μπινελίκια».

Ημέρες και ώρες προβολής: Σχεδόν κάθε μέρα από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ.

Αίθουσες προβολής: Τα παρακάτω κρεατοφαγικά στέκια.

Καλή προβολή (και μάσα).

Κιβωτός
Διός 32, Κηφισιά, τηλ.: 210 8071014

Σταβλίσιες μπριζόλες από Ελασσώνα, μοσχαράκι και αρνάκι στη λαδόκολλα σε μαντεμένιες γάστρες, καπάκι Black Angus και T-bone γάλακτος νεαρού μόσχου είναι μερικές μόνο από τις κρεατοφαγικές επιλογές και κοπές που θα δοκιμάσετε σε αυτήν την Κιβωτό του… κρέατος στην Κηφισιά. Την όρεξη ανοίγουν ιδανικά οι ντοματοκεφτέδες, οι κολοκυθοκεφτέδες, η ωραιότατη σαλάτα ταμπουλέ, και οι πίτες ημέρας. Kάθε Τετάρτη και Παρασκευή έχουν φοβερό μιλφέιγ. Οι μερίδες είναι χορταστικές, ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 20-25€ άτομο, με κρασί.

Χρύσανθος
Μεταμορφώσεως και Κολοκοτρώνη 10, Βριλήσσια, τηλ: 210 8043342

Για δεκαετίες κρατά το μενού του λιτό και τα κρέατά του εξαιρετικά. Λίγα πράγματα και καλά θα δοκιμάσετε εδώ πέρα λοιπόν: «κλασσικές» σαλάτες (χωριάτικη, λάχανο/καρότο, χόρτα), φέτα, πατάτες, τζατζίκι και χωριάτικο λουκάνικο, ενώ από κυρίως μοσχαρίσιο κρέας σε τρεις εκδοχές: Μπριζόλα γάλακτος, σταβλίσια και φιλέτο - ψημένα όπως θα του τα ζητήσετε και χοιρινή μπριζόλα. Μαζί με κρασί, ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 20-25€ ανά άτομο, ανάλογα το κρέας.

Λαδόκολλα Μπάρμπα Μήτσος
Ιουστινιανού 11, Αγ. Δημήτριος, τηλ: 210 9335052

Με αυτό το εμπνευσμένο όνομα ταβέρνας, ξέρεις τι περιμένεις: κρέας στη λαδόκολλα. Οι μερίδες σε αυτό εδώ το κουτούκι έρχονται πάνω στη λαδόκολλα καλυμμένες από ένα βουνό λαχταριστές, φρεσκοκομμένες τηγανιτές πατάτες. Μπιφτέκια, μπριζόλες χοιρινές και λουκάνικα, πεντανόστιμα και άψογα ψημένα είναι τα μοναδικά κρεατικά του μενού, το οποίο συμπληρώνεται από τυροκαυτερή, τζατζίκι, σαλάτα, φέτα και μπύρα ή (ροζέ) κρασί. Απλά πράγματα. Θα χρειαστείτε προσπάθεια για να ξεπεράσετε τα 10€/ άτομο με κρασί.

ΧΗ.ΜΑ
Βαλιανού και Θεοτόκη 1, Άλιμος, τηλ: 210 9825026

Το μικρό αδερφάκι της ομώνυμης ταβέρνας στην Παλαιά Φωκαία κρατά το ίδιο επίπεδο γεύσης και εξυπηρέτησης που έκανε τον μεγάλο αδελφό δημοφιλή. Στο μοντέρνο χώρο νέο-ταβέρνας στον Άλιμο θα δοκιμάσετε σούπερ κρεατικά, με κορυφαία το ψαρονέφρι και την σταυλίσια μπριζόλα. Καλή επιλογή και η ποικιλία κρεατικών για δύο άτομα με πανσέτες, κεμπάπ, μαριναρισμένο κοτόπουλο σούβλας, λουκάνικο με μπαχαρικά, μαριναρισμένο μοσχάρι και πατάτες τηγανιτές. Για ένα γεύμα με κρασί, υπολογίστε περί τα 20€.

ΜΟΟUU
Φοίβης 17 (Α. Μεταξά), τηλ. 694 570 8422

Δερμάτινοι άνετοι καναπέδες, ξύλινα τραπεζάκια, χαμηλός φωτισμός και ένας τοίχος… μάθημα για όσους θέλουν να μυηθούν στα βασικά της κρεατοφαγίας, συνθέτουν την ατμόσφαιρα στο Moouu. Στον κατάλογο πρωταγωνιστεί το ποιοτικό κρέας ελευθέρας βοσκής σε άκρως ικανοποιητική ποικιλία: Picanha (καπάκι κιλότου), Heart of rump (καρδιά κιλότου), Thin Skirt (διάφραγμα), T-bone, Flank Steak (καρδιά λάπας) και Rib eye είναι μερικές από τις επιλογές που έχετε για το καρνιβόρο γεύμα σας – και είναι όλες τους εξαιρετικές και ψημένες όπως αγαπάτε. Εξίσου νόστιμα και τα ορεκτικά του, όπως το συκωτάκι, η πατατόσουπα και οι κρεμμυδοκεφτέδες με αυγολέμονο. Για ένα πλήρες γεύμα με κρασί θα πληρώσετε περί τα 30€/άτομο.

Farma Bralou Steak Bar
Σόλωνος 9, τηλ: 2122223629

Η Φάρμα που μας καλόμαθε με σιτεμένα βιολογικά κρέατα από το κρεοπωλείο της, επεκτείνεται στο Κολωνάκι σε ένα boutique steak bar που ανανεώνει την ιδέα της χασαποταβέρνας. Εδώ επιλέγετε κρέας από το κρεοπωλείο, σιτεμένο για 60 ή και παραπάνω μέρες (Black Angus, Red Angus, Charolais, Aubrac, Limousin, ελληνικός μαύρος χοίρος κ.α.), και το απολαμβάνετε ψημένο όπως το θέλετε, συνοδεία ορεκτικών από το μενού που έχει επιμεληθεί ο Μιχάλης Νουρλόγλου. Αν περιοριστείτε σε μοσχαρίσιο κρέας και αγνοήσετε τα ορεκτικά, θα πληρώσετε περίπου 40€-60€/ άτομο, χωρίς κρασί, ανάλογα το κρέας και την κοπή που θα επιλέξετε.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v