Πού να φάτε μετά τον Επιτάφιο

Εστιατόρια και μεζεδοπωλεία παραμένουν ανοικτά το βράδι της Μ. Παρασκευής και μας σερβίρουν νοστιμότατες νηστήσιμες γεύσεις.
Πού να φάτε μετά τον Επιτάφιο
Φαγητό το βράδι Μεγάλης Παρασκευής = Δύσκολη υπόθεση.

Τα περισσότερα εστιατόρια και ταβερνάκια είναι κλειστά και ετοιμάζουν πυρετωδώς τις σούβλες και εμείς που παραδοσιακά θα τιμήσουμε τον Επιτάφιο… ψαχνόμαστε για το πού θα φάμε μετά.

Τα παρακάτω αγαπημένα εστιατόρια και ταβερνάκια όμως θα παραμείνουν ανοιχτά (και) την Μεγάλη Παρασκευή για να μας σερβίρουν νηστίσιμους και μη μεζέδες και πιάτα.

* Στον προσεγμένο νέο-παραδοσιακό χώρο του Εν Ελλάδι στην Κηφισιά, ενός μοντέρνου εστιατορίου με δημιουργική ελληνική κουζίνα δια χειρός του Μιχάλη Ντουνέτα για σαντορινιά φάβα παντρεμένη με φινόκιο, ντομάτα, κάπαρη και καραμελωμένα κρεμμύδια, ντοματοκεφτέδες, χταποδάκι σχάρας, σουπιά τηγανιά με το μελάνι της και μελιτζανοσαλάτα με καπνιστή μελιτζάνα στα κάρβουνα. Έχουν μάλιστα και σετ μενού ειδικά για την Μ. Παρασκευή με ταμπουλέ, φασόλια βραστά με κρεμμυδάκι, χταπόδι σχάρας, καλαμαράκι τηγανιτό γόνο, κριθαρότο με θαλασσινά (μύδια, γαρίδες, καλαμάρι), αχνιστά μύδια και σιμιγδαλένιο χαλβά στην τιμή των 36€/ άτομο. Για ελεύθερη επιλογή από το μενού, υπολογίστε περί τα 25€/ άτομο, με κρασί.


* Στα Καλά Καθούμενα στη Ραφήνα, το φαγητό είναι σπιτικό και οι συνταγές εμπνέονται από την κουζίνα της Πόλης. Ειδικά για την Μ. Εβδομάδα βγάζουν μπόλικα θαλασσινά (καλαμαράκια, γαριδάκι συμιακό, χταποδάκι στη σχάρα), αλλά και ταραμοσαλάτα, ντολμαδάκια, γιαλαντζί, χούμους και δροσερό ταμπουλέ. Ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 15€/ άτομο.


* Στα Πέριξ στο Περιστέρι, αυτό το μικρούλι μεζεδοπωλείο μπορεί να μην γεμίζει το μάτι, θα γεμίσει όμως το… στομάχι σας με ωραιότατους θαλασσινούς μεζέδες και νοστιμότατα ορεκτικά σε ικανοποιητική ποικιλία. Από το νηστίσιμο μενού θα δοκιμάσετε φάβα, σαλάτα χόρτα, φασολάκια μαυρομάτικα, πατατοσαλάτα και κολοκυθοκεφτέδες, καθώς επίσης σαγανάκι γαρίδες σε κόκκινη σάλτσα ή σάλτσα μουτστάρδας, γαριδάκι τηγανιτό και καλαμάρι τηγανιτό ή ψητό. Συνοδεία ρακής ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 12-15€/ άτομο. 


* Απέναντι από το μετρό της Ακρόπολης, η «Αρκαδία» στη Μακρυγιάννη παραμένει ανοικτή την Μ. Παρασκευή για να μας σερβίρει σπιτικά ντολμαδάκια με σάλτσα λεμονιού, φάβα με ρόκα και λιαστή ντομάτα, χταπόδι σχάρας, ρεβιθοκεφτέδες με σάλτσα ταχίνι και σουμάκ, πολύχρωμη σαλάτα με γαρίδες μαριναρισμένες σε πιπερόριζα, σκόρδο και βότανα και λαδολέμονο αχινού, κολοκυθόσουπα με τζίντζερ, γεμιστά με ρύζι και μυρωδικά και ριζότο θαλασσινών με βότανα. Για ένα πλήρες νηστίσιμο γεύμα με κρασί, υπολογίστε περί τα 25€/ άτομο. 


* Στην αυλή του Φάνη Μεζέ στον Χολαργό, δυο βήματα από την εκκλησία της Φανερωμένης, τα νηστίσιμα τραπέζια είναι στρωμένα και σας περιμένουν για να δοκιμάσετε εκλεκτές γεύσεις όπως σούπερ γαρίδες σαγανάκι ή ψημένες στη σχάρα, μύδια αχνιστά με σκόρδο, ντοματίνια και μυρωδικά, αλλά και μύδια σαγανάκι με ντομάτα και πιπεριές, λαχταριστά φαλάφελ, φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια και καβουροσαλάτα με λεμόνι, άνηθο και φρέσκα κρεμμυδάκια. Για ένα ωραιότατο γεύμα με κρασί, υπολογίστε περί τα 15€/ άτομο.


* Στον Πεζούλα στις Τζιτζιφιές, για δεκαετίες τώρα τα ψαρικά έχουν τον πρώτο λόγο. Σταθερές και νηστήσιμες αξίες εδώ είναι η καραβιδόψιχα, οι ψητές γαρίδες, το χταποδάκι με μαυρομάτικα φασόλια και τα τηγανιτά καλαμαράκια. Το γλυκό στο τέλος είναι κερασμένο. Υπολογίστε περί τα 20€ το άτομο με ουζάκι.


Καλή ανάσταση!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v