Το Σερραϊκόν του Χαλανδρίου φτιάχνει σούπερ μπουγάτσα

Τέλειες μπουγάτσες γλυκές και αλμυρές, συνδυασμένες με σούπερ εσπρέσο freddo, απολαμβάνουμε σε τραπεζάκια στη λιακάδα, σε μια ήσυχη γειτονιά του Χαλανδρίου.
Το Σερραϊκόν του Χαλανδρίου φτιάχνει σούπερ μπουγάτσα
της Ηρώς Κουνάδη

«Δεν ξέρετε μπουγάτσα τι θα πει…»; Το (ας το παραδεχτούμε) πετυχημένο σύνθημα των ΠΑΟΚτζήδων στα γήπεδα των 90s μπορεί πια να αποσυρθεί. Γιατί εδώ στον αθηναϊκό βορρά ας πούμε, ξέρουμε πολύ καλά τι θα πει μπουγάτσα, από τις αρχές του 2012 που το Σερραϊκόν του Χαλανδρίου πρωτοάνοιξε τις πόρτες του στο 2 της οδού Λυκούργου.

Από τότε μέχρι σήμερα, δεν έχει σταματήσει να παραδίδει… ταχύρρυθμα μαθήματα μπουγάτσας με κιμά (η πρώτη μας αγάπη και παντοτινή), αλλά και με ζαμπόν-τυρί, με τυρί σκέτο, με σπανάκι που παίζει επίσης συνδυασμό τυρί. Και για όσους δεν είναι του αλμυρού, με κολασμένη σοκολάτα, ή σούπερ κρέμα πασπαλισμένη με άχνη και κανέλα.

Είναι όλες τους χειροποίητες, φτιάχνονται επιτόπου με την παραδοσιακή συνταγή του πατέρα του ιδιοκτήτη της αλυσίδας, ίδια κι απαράλλαχτη από το 1952 που άνοιξε το πρώτο Σερραϊκόν στη Θεσσαλονίκη –το οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, υπάρχει ακόμα, στο 35 της οδού Β. Ηρακλείου. Ψήνονται αυστηρά και μόνο με ελαιόλαδο, και κοστίζουν από 2€ μέχρι 2,30€.



Συνοδεύονται, δε, παραδοσιακά σαλονικιώτικα με σοκολατούχο γάλα, ή… λιγότερο παραδοσιακά αθηναϊκά με σούπερ freddo espresso (1,60€) φτιαγμένο με ένα από τα καλύτερα χαρμάνια που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, τον Ipanema Espresso. Ο μόνος καφές που κυκλοφορεί με πιστοποίηση 100% Arabica, μας έρχεται από μια φάρμα-ίσαμε-την-Πελοπόννησο στη Βραζιλία, γεγονός που εγγυάται ότι το χαρμάνι δεν αλλοιώνεται ποτέ, η ποικιλία είναι πάντα η ίδια.

Καφέ είπαμε, και θυμηθήκαμε ότι ειδική μνεία αξίζει οπωσδήποτε το Σπέσιαλ Σερραϊκόν, ένα ρόφημα-κόλαση, με βάση την μόκα (και προαιρετικά τον espresso, για έξτρα δόση καφεΐνης) σε συνδυασμό με βανίλια-καραμέλα, που τιμάται στα 2,70€ και ανασταίνει νεκρούς.

Καφεδάκια και μπουγάτσες, αλλά και ωραίες μακαρονοσαλάτες (στα 3,50€-4,50€), και φρεσκοψημένες βάφλες με παγωτό όσο παίρνει να καλοκαιριάζει, και σφολιάτες (από 1,50€) ή χωριάτικες πίτες (σπανακόπιτα και πρασόπιτα α λα γιαγιά στο χωριό) τα απολαμβάνουμε όλα στα λίγα και καλά τραπεζάκια που απλώνονται έξω –για μια θέση στον ήλιο, τώρα που ο καιρός το σηκώνει– ή στο χέρι βολτάροντας στο Χαλάνδρι. Το Σερραϊκόν θα το βρείτε ανοιχτό Δευτέρα έως Σάββατο από τις 6.30 το πρωί ως τις 23.00 το βράδυ, και τις Κυριακές 8.00-20.00.

Οι γείτονες, και οι παροικούντες γραφεία και καταστήματα στο Χαλάνδρι, το Ψυχικό, την Φιλοθέη και τα… χαμηλά Αμαρουσίου, Χολαργού και Αγίας Παρασκευής, σημειώστε ότι κάνει και delivery, καθημερινά από τις 7.30 το πρωί μέχρι τις 18.00 το απόγευμα, και Κυριακές από τις 8.00 ως τις 16.00. Αναλαμβάνει, δε, και το catering για γάμους, βαφτίσεις και λοιπές χαρές, μεγάλες και μικρές.

Info:
Σερραϊκόν Χαλανδρίου
Λυκούργου 2, Χαλάνδρι
Τηλ.: 210 6776843, 6951784760
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v