Οι πιο πικάντικες διευθύνσεις της Αθήνας

Καυτερές σάλτσες, μπαχαρικά που «ανάβουν» φωτιές και γεύσεις που απογειώνουν. Βρήκαμε τις πικάντικες γωνιές της πόλης για τις σωστές κάψες.
Οι πιο πικάντικες διευθύνσεις της Αθήνας

Η μεσογειακή κουζίνα δε φημίζεται για τις καυτερές της γεύσεις. Γεγονός που κάνει εμάς τους λάτρεις της αυθεντικής κάψας να αναζητούμε… καταφύγιο σε έθνικ γωνιές που το τιμούν το τσίλι.

Ή το τρίβουν το κόκκινο πιπέρι.

Ή την ψήνουν την κόκκινη την πιπεριά.

Μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό, εμείς εδώ ήρθαμε για να καούμε και μόνο, ενώ παράλληλα διεγείρουμε πικάντικα τον ουρανίσκο μας. Προσοχή, προχωρήστε στις παρακάτω διευθύνσεις μόνο αν το λέει η καρδιά σας.

Και το στομάχι σας.

Και ο ουρανίσκος σας.

Maharaja Kitchen
Νοταρά 122, Πειραιάς, τηλ: 210 4294117

Μία από τις πιο αυθεντικές ινδικές γωνιές της πόλης κρύβεται στα καλντερίμια της Τρούμπας και αναδίδει πικάντικα αρώματα από κάρι που θα σας κάνουν να δακρύσετε. Στον «Μαχαραγιά» θα δοκιμάσετε φοβερό tikka masala, αρνίσιο κεμπάπ στο μαντέμι, πικάντικο ρύζι με γαρίδες, πίτα naan με κιμά, λαχανικά «πακόρα» με σάλτσα μάνγκο και άλλα ωραία, που δεν θα στοιχίσουν παραπάνω από 12€ κατ’ άτομο. Σημειώστε ότι κάθε πιάτο γίνεται όσο (μα όσο) καυτερό θελήσετε.

Mirch
Ερμού 109, Μοναστηράκι, τηλ: 2103239759

Το ινδικό street food έχει εδώ την τιμητική του. Το θρυλικό “Indian souvlaki” (πίτα ναν με γέμιση καυτερού κοτόπουλου tikka και λαχανικών) είναι must εδώ, αλλά δεν αποτελεί μοναδική αφορμή για πικάντικη εξόρμηση: Τα πικάντικα πιτάκια σαμόσα, τα σκορδάτα ναν, το τηγανητό ρύζι με κομμάτια κοτόπουλου, το κοτόπουλο κάρι και το πιο καυτερό πιάτο όλων, το chicken tandoori με τα δύο μαριναρισμένα μπούτια κοτόπουλο με τα σπέσιαλ μπαχαρικά και τη σως μέντας θα σας ανάψουν για τα καλά. Για ένα ethnic γεύμα, μαζί με μπύρα, δεν θα πληρώσετε πάνω από 10-12€ κατ’ άτομο.

Ancho
Γυφτοπούλου Γρηγορίου 9 και Κολοκοτρώνη, Χαλάνδρι, τηλ: 2106801097 και Κασσαβέτη 9, Κηφισιά, τηλ: 21 1183 1882

Το όνομα της καυτερής πιπεριάς δίνει το στίγμα για το εξίσου πικάντικο μενού του μεξικάνικου street-foodάδικο σε Χαλάνδρι και Κηφισιά. Burritos, tacos, quesadillas, nachos και μεξικάνικες σαλάτες παίζουν δυνατά στο μενού και ενισχύονται από διαβαθμισμένης... κάψας σάλτσες για δυνατούς ουρανίσκους. Η «πολύ καυτερή» σάλτσα εγγυημένα θα σας στείλει στους ουρανούς, πικάντικες σάλτσες για ενίσχυση «παίζουν» σε μπουκαλάκια στα τραπέζια, ενώ η κάψα σβήνεται με δροσερές frozen margaritas σε άκρως οικονομικές τιμές. Για ένα χορταστικό burrito, συνοδεία margarita δεν πληρώνετε περισσότερα από 12€.

Καυτερός
Αγρινίου 5, Χαλάνδρι, τηλ: 210 6846366

Μια 100% greek souvlaki διεύθυνση σπάει την έθνικ μονοτονία της λίστας μας – και πολύ καλά κάνει. Ξακουστός για την «μυστική» του σάλτσα με την οποία… ντύνει τα σουβλάκια του, ο Καυτερός έχει φτιάξει όνομα στο Χαλάνδρι με δυνατό χοιρινό του καλαμάκι και κοτόπουλο. Σερβίρονται και σε τυλιχτά, τα οποία προτείνουμε να συνοδεύσετε με την καυτερή του σως για να δείτε τι εστί κάψα… α λα ελληνικά. Τα τυλιχτά κοστίζουν 2€. Τα Σάββατα είναι κλειστός.

Pak Tikka 
Σαπφούς 5, Γεράνι

Πιθανότατα το καλύτερο μέρος για να απολαύσετε την αυθεντική Πακιστανική κουζίνα στην Αθήνα, αν όχι σε όλη την Ελλάδα. Με ατμόσφαιρα Bollywood το μαγαζάκι της Σαπφούς σερβίρει, μεταξύ άλλων, εξαιρετικό chicken achari, ήτοι κοτόπουλο μαγειρεμένο με τζίντζερ, πίκλες, σκόρδο, τσίλι, γιαούρτι και φρέσκα λαχανικά και chana dal, ήτοι φάβα με ποικιλία μπαχαρικών, ντομάτα, τζίντζερ και σκόρδο. Θα χορτάσετε πικάντικες γεύσεις και αυθεντικό έθνικ περιβάλλον με λιγότερα από 10€ κατ’ άτομο.

Rouan Thai
Νοταρά 131, Πειραιάς, τηλ.: 210 4294494

«Το σπίτι της Ταϊλάνδης» βρίσκεται στην Τρούμπα και μια επίσκεψη σε αυτό θα προκαλέσει απανωτές εκρήξεις κάψας στον ουρανίσκο σας. Ως γνωστόν, η ταϊλανδέζικη κουζίνα είναι αρκετά πιο καυτερή από την ξαδερφούλα κινέζικη και αυτό θα το διαπιστώσετε δοκιμάζοντας, για παράδειγμα, phad thai, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της, ήτοι noodles μαγειρεμένα με λαχανικά και μπαχαρικά, τα οποία σερβίρονται μαζί με 4 γαρνιτούρες: πράσινες πιπεριές, σκόνη από κόκκινες έξτρα καυτερές πιπεριές, ξηρούς καρπούς σε σκόνη και άσπρη ζάχαρη. Προσθέτετε κατά προτίμηση και… αντοχές. Ο λογαριασμός στο τέλος θα κυμανθεί στα 15-20€ το άτομο, με ταϊλανδέζικη μπύρα.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v