Burger στην Αθήνα: Το μεγάλο ξεκαθάρισμα

Μπεργκεράδικα ήρθαν, μπεργκεράδικα έφυγαν, όμως κάποιες διευθύνσεις ήρθαν και θα μείνουν.
Burger στην Αθήνα: Το μεγάλο ξεκαθάρισμα

Κάθε φορά που «σκάει» μια νέα γευστική τάση στην Αθήνα, ξεφυτρώνουν από παντού μαγαζιά που την αναπαράγουν, κάποια με μεγαλύτερη, κάποια με μικρότερη επιτυχία. Τα burger δεν θα μπορούσαν να ξεφύγουν από αυτόν τον κανόνα.

Σκοντάφτεις και πέφτεις πάνω σε ένα μπεργκεράδικο. Κανόνας.

Πόσα πραγματικά ξεχωρίζουν; Ο χρόνος θα δείξει. Ή μάλλον ήδη δείχνει, μιας και το σκηνικό στην Αθήνα τουλάχιστον έχει αρχίσει και παγιώνεται.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε τις διευθύνσεις εκείνες που όπως φαίνεται θα κρατάνε για αρκετό καιρό ακόμα γεμάτα τα στομάχια μας με ποιοτικές δημιουργίες και σωστές πρώτες ύλες. Και τις συνοδεύουμε – πέρα από ένα βουνό πατάτες- με τους λόγους που μας έκαναν να τις ξεχωρίσουμε.

Αναμένουμε και τις δικές σας με λαχτάρα.

Οι celebrities

Χρόνια στο κουρμπέτι – σταθερές αξίες διάσημες.

ΜΠΑΡ ΜΠΕΕ ΚΙΟΥ
Λεωφ. Φρεάτυδος 13, Πειραιάς

Γιατί είναι το πιο τιτανοτεράστιο, διάσημο για καλό λόγο και value for money burger της πόλης, με τις περισσότερες παραλλαγές και τον πιο ανήσυχο γευστικά κατάλογο, ο οποίος αλλάζει συχνά πυκνά για να κρατά τους ουρανίσκους μας σε εγρήγορση.

Αυτά καλό είναι να τρώγονται: Οπωσδήποτε το burger «του Γενναίου» με δύο μπιφτέκια από κιμά Angus, διπλό τυρί ένταμ, διπλό καπνιστό μπέικον, τηγανητό αυγό, τομάτα, iceberg, καραμελωμένα κρεμμύδια, κόκκινη σάλτσα δικιά τους, μουστάρδα και μαγιονέζα.

Juicy Grill
Κεραμεικού 2, Χολαργός

Γιατί έκανε τον Χολαργό και μετά την υπόλοιπη Αθήνα να παραμιλάει με τις γενναίες μερίδες του, τον λιτό αλλά χορταστικό κατάλογό του και – κυρίως - την ποιότητα του μπιφτεκιού.

Αυτά καλό είναι να τρώγονται: Το Bill Murray με μοσχαρίσιο μπιφτέκι γεμιστό με cheddar, κι άλλο cheddar (από πάνω) chipotle aioli mayo, ντομάτα, iceberg και homemade τηγανιτά onion rings. Αντάξιο του μεγάλου ονόματος που φέρει.

Τhe Burger Joint
Σολωμού 4, Νέο Ψυχικό

Γιατί και εδώ η ποιότητα του κρέατος κάνει τη διαφορά, η αμερικάνικη επιρροή είναι εμφανής σε γεύση και επιλογές (θα βρείτε και με κοτόπουλο και με σολομό), ο κατάλογος ανανεώνεται συχνά, τα μπαχαρικά απουσιάζουν εντελώς και οι πατάτες, αν και γενικά «διακοσμητικές» στον χώρο των burgers, εδώ αποκτούν χαρακτήρα και υπόσταση.

Αυτά καλό είναι να τρώγονται: Must για πρωτάρηδες εδώ – αλλά και για τον καθένα – το Umami, μια εξαιρετική δημιουργία με black angus χειροποίητο μπιφτέκι, κατσικίσιο τυρί, μανιτάρια, καραμελωμένα κρεμμύδια και μαγιονέζα τρούφας.

Colibri
Εμπεδοκλέους 15, Μετς

Γιατί «πετάει» αν και δεν αποτελεί καθαρόαιμο μπεργκεράδικο, γιατί ο κιμάς του είναι ζουμερός και φρέσκος, ψήνεται όπως πρέπει και παντρεύεται άψογα με συνδυασμούς που δεν εντυπωσιάζουν σε ποικιλία, αλλά δίνουν πόνο σε γεύση.

Αυτά καλό είναι να τρώγονται: Συστημένοι έρχεστε εδώ για το Yoggie B με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, στραγγιστό γιαούρτι, iceberg, ντομάτα, bacon, BBQ sauce και καραμελωμένα κρεμμύδια.

Kozi’s
Π. Τσαλδάρη 34, Μελίσσια

Γιατί παρά το γεγονός ότι αποτελεί «μπριζολάδικο» φτιάχνει ένα εκ των κορυφαίων burger που έχει περάσει ποτέ από τον ουρανίσκο σου, σε ποσότητα για γενναίους ανθρώπους, με σπιτικό, ζυμωμένο κιμά χωρίς ίχνος λίπους και συνοδεία εξαιρετικών ροδέλων πατάτας που απογειώνουν την όλη εμπειρία.

Αυτά καλό είναι να τρώγονται: Ένα όνομα,  μια ιστορία στα Βόρεια Προάστια. Super Kozi’s με μπιφτέκι 500 γραμμαρίων γεμιστό με μοτσαρέλα, διπλό τυρί, μανιτάρια, μπέικον, μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι, μαγιονέζα και κέτσαπ.

Τα «μυστικά»

Δεν φιγουράρουν σε πολλές λίστες, αλλά κρύβουν μοσχαρίσια (και όχι μόνο) «διαμάντια».

The Burger Company
Χαρ. Τρικούπη 144, Νέα Ερυθραία

Γιατί αν και «μικρό» ψάχνεται συνεχώς για νέες γεύσεις, γιατί το μπιφτέκι του είναι από βοδινό black angus ελευθέρας βοσκής, φέρνει στο νου εικόνες από το Τέξας και τρώγεται εύκολα ακόμα και σκέτο. Το μπριοσένιο ψωμάκι που το αγκαλιάζει είναι από τα καλύτερα που έχουμε δοκιμάσει.

Αυτά καλό είναι να τρώγονται: Μοσχαρίσιο μπιφτέκι 180 γραμμαρίων, κατσικίσιο τυρί, καραμελωμένα κρεμμύδια, μαρμελάδα από κόκκινη πιπεριά, ρόκα και Truffle Mayo. Είναι το BC Burger και είναι καλά.

Big Kahuna
Σαλαμίνος 42, Αθήνα

Γιατί σε αυτήν την αποθήκη συνεργείο με ατμόσφαιρα Καραϊβικής τo burger… ξεφεύγει και επαναδημιουργείται χειροποίητα με κρέας κροκόδειλου, μοσχάρι kobe και φιλέτο αστακού από Τζαμάικα. Και ναι, ακόμα και όσοι το θεωρήσουν προδοσία θα το καταευχαριστηθούν.

Αυτά καλό είναι να τρώγονται: Σπάστε τα δεσμά του mainstream burger με ένα Predator με brioche bun Burger και patty απο φιλέτο κροκοδειλου με chipotle mayo, iceberg, crispy onions και ψημενο ανανά με chili, κόλιανδρο και lime.

Munchys
Κασσαβέτη 9, Κηφισιά

Γιατί προτείνει μπιφτέκια που ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους από κιμά 100% Angus Chuck Eye Roll που κόβεται καθημερινά στο μαγαζί, σπέσιαλ κιμά που παρασκευάζεται από μείγμα μοσχαρίσιου κιμά και κιμά από μπέικον, και κιμά από ισπανικό, πικάντικο λουκάνικο chorizo.

Αυτά καλό είναι να τρώγονται: Yellow Burger με ντομάτα, πράσινη σαλάτα, τυρί cheddar, μπέικον, αυγό τηγανητό και horseradish sauce. Επιλέξτε το με κιμά από chorizo και δε θα χάσετε.

Barbara Que

Γιατί όταν το πρωτοανακαλύψαμε μας εξέπληξε με την ποιότητα των δημιουργιών του και γιατί δύο χρόνια μετά συνεχίζει ακάθεκτο να κρατά ψηλά τον πήχη με ευρηματικές δημιουργίες.

Αυτά καλό είναι να τρώγονται: Ορκιζόμαστε αιώνια πίστη στο ομώνυμο Barbara Que burger  με iceberg, ντομάτα, τσένταρ, τηγανητό αβγό, ψητά κρεμμύδια και σπιτική bbq sauce.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v