Τα καλύτερα ρεμπετάδικα της Αθήνας

Έξι αυθεντικά ρεμπέτικα κουτούκια στην Αθήνα, για να απολαύσετε αγαπημένες πενιές, χορό και ελληνικούς μεζέδες.
Τα καλύτερα ρεμπετάδικα της Αθήνας
Καλά τα μοντέρνα μεζεδοπωλεία και η δημιουργική κουζίνα, αλλά υπάρχουν και κάποιες «συνταγές», λιτές, ανεπιτήδευτες και παραδοσιακές, που φτάνουν και περισσεύουν για να ορίσουν την διασκέδαση. Όπως η συνταγή με υλικά ένα υπόγειο κουτούκι, οι πενιές του Μάρκου, υπέροχες φωνές χωρίς μικρόφωνα και ωραία ελληνικά μεζεδάκια. Και εντοπίσαμε έξι αθηναϊκά και πειραιώτικα ρεμπετάδικα που εκτελούν εξαιρετικά αυτή τη δοκιμασμένη συνταγή.

Ποντίκι
Επτανήσου 9 και Άνδρου, Κυψέλη, τηλ: 210 8232 971

Εδώ και τρεις δεκαετίες, το Ποντίκι του Πεδίου του Άρεως υποδέχεται το –νεανικό κατά πλειοψηφία- κοινό του στον φιλόξενο χώρο του, για να παραδώσει μαθήματα κλασικής λαϊκής διασκέδασης. Εκτός από ρεμπέτικα, θα ακούσετε και λαϊκά, έντεχνα και παραδοσιακά, από τους Άγγελο Ανδριανό, Κατερίνα Ευγενικού, Κώστα Μήτσιο, Νίκο Πλιο, Χρήστο Δαλιάνη και Άρη Κονιδάρη. Θα το βρείτε ανοιχτό κάθε Παρασκευή και Σάββατο, με τιμές που ξεκινούν από 13€ το άτομο για κρασί και μεζέδες. Δείτε αναλυτικά τον κατάλογο και τις προσφορές εδώ

Κοτταρού
Αγ. Σοφίας 43, Κολωνός, τηλ: 210 5120682
Ο ορισμός του ρεμπέτικου κουτουκιού, η Κοτταρού του Κολωνού δεν έχει πια τα… κοτέτσια με τις κότες, αλλά διατηρεί την αυθεντικότητά της. Στο υπόγειο κουτούκι παίζουν ρεμπέτικα με μπουζούκι, κιθάρα και ακορντεόν, αλλά χωρίς μικρόφωνα, για απενοχοποιημένη διασκέδαση ως αργά κάθε βράδυ εκτός Δευτέρας. Για κρασάκι και τσιμπολόγημα υπολογίστε περί τα 20€ το άτομο.

Παλιά Μαρκίζα
Χρυσάφη και Πρόκλου 41, Πλ. Βαρνάβα, Παγκράτι, τηλ: 2107511888

Στις επάλξεις εδώ και μισό αιώνα, η Μαρκίζα του Παγκρατίου φιλοξενεί ωραίες ελληνικές μουσικές κάθε βράδυ. Παρασκευή-Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι πρωταγωνιστούν τα ρεμπέτικα, μαζί με αγαπημένα λαϊκά και πινελιές… νησιώτικων, ενώ τις καθημερινές και την Κυριακή το βράδυ, παρουσιάζονται εναλλασσόμενα σχήματα. «Πρωταγωνιστής», ο λαϊκός συνθέτης Γιώργος Γεωργόπουλος. Οι γεύσεις είναι ελληνικές και οι τιμές λογικές – υπολογίστε περί τα 15-20€ το άτομο.

Μουσικές Διαδρομές
Λεωφ. Πατησίων 208 & Καλλιφρονά, Κυψέλη, τηλ: 2108676155

Ένα παλιό νεοκλασικό στην οδό Πατησίων φιλοξενεί ένα από τα πιο κλασικά κέντρα διασκέδασης της Αθήνας, εκεί όπου φέτος τραγουδούν οι Κατερίνα Κούκα, Βασίλης Κορακάκης και Ανατολή Μαργιόλα, για να μας ταξιδέψουν με τις εξαιρετικές τους φωνές σε λαϊκά-ρεμπέτικα μονοπάτια. Θα το βρείτε ανοιχτό κάθε Παρασκευή-Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι, και θα απολαύσετε μουσική και χορό μαζί με ελληνική κουζίνα. «Τρέχει» δε και μενού των 25€ κατ’ άτομο, με σαλάτα, κυρίως πιάτο, γλυκό και κρασί.

Ανηφόρι
Β. Γεωργίου και Μουσών, Πειραιάς, τηλ: 2104115819

Κλασικό – αλλά και ανακαινισμένο – το ρεμπετάδικο που φιλοξενείται στο νεοκλασικό κτίσμα του παλιού σχολείου του Προφήτη Ηλία, βρίσκεται στην ανηφοριά πάνω από το Πασαλιμάνι. Εδώ, οι Γιώργος Ζορμπάς, Έφη Ράπτη, Θεοδόσης Νικολετόπουλος και Δήμητρα Μέντη κρατούν κάθε Παρασκευή και Σάββατο ζωντανή την παράδοση του ρεμπέτικου τραγουδιού, γεμίζοντας τον μικρό, παρεΐστικο χώρο με αγαπημένες πενιές και τραγούδια. Οι τιμές των κυρίως πιάτων κυμαίνονται στα 7-10€ και το χύμα κρασί στοιχίζει 10€ το κιλό.

Άσματα Αθανάτων
Καποδιστρίου 29, Πειραιάς, τηλ: 2104177868

Παραμένουμε στον Πειραιά, σε άλλο ένα «καταφύγιο» ρεμπέτικης μουσικής, το μουσικό μεζεδοπωλείο «Άσματα Αθανάτων» με τον ανεπιτήδευτο χώρο, όπου όντως ακούγονται «αθάνατα» λαϊκορεμπέτικα τραγούδια, κάθε Παρασκευή και Σάββατο από τις 11 το βράδυ και κάθε Κυριακή μεσημέρι. Τραγουδούν οι Στέλιος Περπινιάδης και Αλεξάνδρα Καρυωτάκη. Το μεζεδοπωλείο λειτουργεί σε καθημερινή βάση, για να απολαμβάνετε όλη την εβδομάδα ελληνική κουζίνα, κρεατικά της ώρας, χειροποίητες «αλοιφές» και μερακλίδικα ορεκτικά, μαζί με κρασί, τσίπουρο ή ρακόμελο – υπολογίστε περί τα 20€ το άτομο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v