Audi Q2: Το δώρο του ‘Αι Βασίλη

Το γερμανικό SUV, ξεχειλίζει από εξελιγμένη τεχνολογία και φανερώνει τη σχεδιαστική γλώσσα του μέλλοντος για την Audi.
Audi Q2: Το δώρο του ‘Αι Βασίλη
Τώρα που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, ας ρίξουμε μια ματιά στη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια, για τον Άι Βασίλη. Όπως αναφέρεται στη Βικιπαίδεια, ο Άι Βασίλης αποτελεί σήμερα μία διεθνή λαογραφική μορφή, η οποία διανέμει δώρα σε παιδιά και ενηλίκους ανεξαιρέτως.

Μια μάλλον παρανοημένη εκδοχή υποστηρίζει ότι τα δώρα του Άι Βασίλη, τα δικαιούνται μόνο όσοι υπήρξαν «καλοί» κατά τη διάρκεια του χρόνου. Είναι κυρίαρχο πρόσωπο του εορτασμού της Πρωτοχρονιάς και των Χριστουγέννων. Η γνωστή παρουσία του με κόκκινη στολή, λευκή γενειάδα, τα γυαλιά του, πάντα χαμογελαστός με το σάκο με τα δώρα, πάνω σε έλκηθρο που το σέρνουν ζωηρά ελάφια ή τάρανδοι αποτελεί σήμερα σε παγκόσμια κλίμακα τον πλέον αγαπημένο ήρωα των παιδιών τις ημέρες των εορτών, ακόμη και σε χώρες μη χριστιανικές.

Είναι ακριβώς ο ίδιος ο «Σάντα Κλάους» (Άγιος Νικόλαος) των Άγγλων, ο «Περ Νοέλ» των Γάλλων, ο «Σίντερ-Κλάας» των Ολλανδών, ο «Βάιναχτσμαν» των Γερμανών, ο «Λαμ-Κουνγκ-Κουνγκ» (= «ο Καλός γερο-πατέρας») των Κινέζων, ο «Χοτέισο» των Ιαπώνων και «Babbo Natale» των Ιταλών.

Στη πραγματικότητα όμως αυτές τις ημέρες οι περισσότεροι οδηγοί θα ήθελαν να κάνουν στο εαυτό τους ένα δώρο. Η Audi, προτείνει το πιο μικρό SUV της γκάμας της, το Q2. Ένα αυτοκίνητο που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις και εμπλουτίζει την γκάμα των οχημάτων ελεύθερου χρόνου.

Το γερμανικό SUV, ξεχειλίζει από εξελιγμένη τεχνολογία. Επίσης,  μας δείχνει τη σχεδιαστική γλώσσα του μέλλοντος για την Audi. Η ολοκαίνουργια σχεδιαστική μελέτη σε συνδυασμό με το πολυγωνικό σχήμα, τις προηγμένες τεχνολογίες και τις πολλαπλές δυνατότητες εξατομίκευσης, αποτελούν μερικά μόλις από τα ισχυρά πλεονεκτήματα του νέου Q2.

Έχει κομψή σχεδίαση σε 12 ιδιαίτερα χρώματα, με ανατρεπτικό design και νέας σχεδίασης εμπρός προστατευτική μάσκα σε οκταγωνικό σχήμα.

Η γραμμή οροφής κουπέ σχεδίασης, συνδυάζεται με την κολόνα C Διαθέσιμη σε 4 διαφορετικές αποχρώσεις, καθώς και  στο χρώμα του αμαξώματος. Τα φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας LED.

Ανάλογα με την έκδοση και το επίπεδο εξοπλισμού υπάρχουν σημαντικές και πλήρως εξατομικευμένες διαφοροποιήσεις προσφέροντας το στυλ και την άποψη που επιζητά κάθε οδηγός, όπως:

Διακοσμητικές λωρίδες εσωτερικού στο ταμπλό που προσφέρονται σε 6 διαφορετικές αποχρώσεις και σε 4 διαφορετικά ανάγλυφα.

Μοναδικά πακέτα φωτισμού δημιουργούν ένα μοναδικό lounge περιβάλλον.

Το Ambient lighting package (πακέτο ατμοσφαιρικού φωτισμού) περιλαμβάνει Ambient spot στις εμπρός θύρες, χρωματιστές διακοσμητικές λωρίδες φωτισμού στο ταμπλό και στο χώρο γονάτων, 10 διαφορετικά χρώματα με επιλογή μέσω του MMI κ.α.

Το νέο Audi Q2 είναι ένα τεχνολογικό διαμάντι συγκεντρώνοντας μερικές από τις κορυφαίες τεχνολογίες της μαρκας αποτελώντας έτσι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα επίδειξης δύναμης του «Vorsprung durch Technik” καθώς διαθέτει:

Ψηφιακό πίνακα οργάνων (Virtual Cockpit - οθόνη LCD 12,3’’) με γραφικά υψηλής ανάλυσης.

Head-up display με αναλυτικές πληροφορίες και ενδείξεις στο ύψος του βλέμματος του οδηγού για ασφαλέστερη οδήγηση.

Audi smartphone interface με σύνδεση Apple & Android smartphones (μέσω USB) και απεικόνιση του περιεχομένου της οθόνης MMI. MMI navigation plus με οθόνη 8,3 ιντσών, online ενημέρωση χαρτών (LTE) σε πραγματικό χρόνο και χειριστήριο αφής MMI touch.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v