Μεζέ την Κυριακή: 4 νόστιμες διευθύνσεις

Κρασί, μεζέδες και καλές τιμές σε 4 μεζεδοπωλεία για τις Κυριακάτικες γευστικές μας βόλτες.
Μεζέ την Κυριακή: 4 νόστιμες διευθύνσεις
Ημέρα ξεκούρασης, συνάντησης με φίλους, βόλτας και ραστώνης. Η Κυριακή είναι… ιερή κι εμείς την απολαμβάνουμε όπως της αρμόζει, με μεζεδάκια, κρασάκι και κουβεντολόι σε αγαπημένες μεζεδο-διευθύνσεις.

Γευσηπωλείον Αυλή
Μεθώνης 43, Εξάρχεια, τηλ: 2103838167

Μεζεδοπωλείο από τα παλιά, που δεν σταματά όμως να «ψάχνεται» με τις γεύσεις του και να ανανεώνει το μενού του, η Αυλή, βρίσκεται σε μια όμορφη μονοκατοικία των Εξαρχείων και αφήνει τις καλύτερες γευστικές εντυπώσεις. Εδώ δοκιμάζουμε μαστέλο με πέστο βασιλικού και μπαλσάμικο, σουφλέ σπανάκι, φέτα με ουζόμελο και μαύρο σουσάμι, γεμιστό ψαρονέφρι με πιπεριές φλωρίνης, εξαιρετική μανιταρόπιτα και κανελόνια με κοτόπουλο, συκώτι με πουρέ καρότου και κουνελάκι λαδορίγανη με πατάτες φούρνου. Ο λογαριασμός ανέρχεται στα 15€ ανά άτομο με ωραίο χύμα ροζέ κρασάκι.

Φιλότιμον
Ιλισίων 26, Νέα Κηφισιά, τηλ: 211183 5300

Σε έναν «ζεστό» χώρο γεμάτο από αντικείμενα παλιού μπακάλικου, ξύλινα τραπεζάκια με μάρμαρο και ράφια με προϊόντα παντοπωλείου, το Φιλότιμον… τιμά το όνομά του με εξαιρετικούς και οικονομικούς μεζέδες τους οποίους σερβίρει σε ικανοποιητική ποικιλία και συνοδεύει με εκλεκτά αποστάγματα. Τσιπουράκι για τη μέση λοιπόν και συνοδεία με φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια, κεμπάπ γιαουρτλού, σούπερ καβουρμά και συκώτι ψητό, και σουτζούκι με αυγό και πατάτες τηγανιτές για… τσιμπολόγημα. Οι τιμές κατ’ άτομο δεν ξεπερνούν τα 12-15€ για ένα χορταστικό μεζεδο-γεύμα με κρασί ή τσίπουρο.

Μπακαλοταβέρνα
Θουκυδίδου 6, Χαλάνδρι

Τίμια και… νόστιμη διεύθυνση στο Χαλάνδρι, η Μπακαλοταβέρνα  παραπέμπει σε κουτούκι βγαλμένο από την δεκαετία του ’50, με παραδοσιακές καρέκλες, κρεμασμένα μπουζούκια και μπαγλαμαδάκια στους τοίχους και διάφορες ρετρό αφισούλες να δημιουργούν cosy κλίμα. Στα του μενού, δοκιμάζουμε οπωσδήποτε βλίτα λεμονάτα, τηγανιτή σφέλα Μεσηνίας, ρεβίθια με λουκάνικο, μοσχαράκι με χαρουπόλεμο, χοιρινή τηγανιά με τριμμένη φέτα και μυρωδικά, κοντοσούβλι με καραμελωμένα κρεμμύδια και ξύγαλο Σητείας. Όλα τα προϊόντα του είναι από Έλληνες μικροπαραγωγούς, ενώ ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 15€/ άτομο με κρασί ή μπύρα.

Οινοπωλείο 
Αισχύλου 12Α, Ψυρρή, τηλ: 2130081461

Τι θα λέγατε για μερακλίδικα ελληνικά μεζεδάκια στου Ψυρρή, με ζωντανή μουσική και κρασί κατευθείαν από το οινοποιείο των ιδιοκτητών; Το Οινοπωλείον προτείνει παραδοσιακό τσιμπολόγημα με πιάτα όπως κρητικό ντάκο, αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα, αφράτη φάβα, εξαιρετικούς κολοκυθοκεφτέδες, γιαννιώτικη κασόπιτα με φέτα, γραβιέρα και κατσικίσιο βούτυρο, μαραθόπιτα, απάκι, κεφτέδες με ούζο και λίγα αλλά καλά θαλασσινά μεζεδάκια. Συνοδεύστε με το κρασί από το κελάρι, και υπολογίστε περί τα 15-20€ κατ’ άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v