Μουσικά μεζεδοξενύχτια στον Λίθο στου Ψυρρή

Ζεστός χώρος, καλό φαγητό, σούπερ μουσικό σχήμα για τη νέα σεζόν. Στον Λίθο στου Ψυρρή οι βραδιές μας αποκτούν κέφι και νοστιμιά.
Μουσικά μεζεδοξενύχτια στον Λίθο στου Ψυρρή
Μεζεδάκια, λαχταριστά κυρίως, καλό κρασί και ωραίες μουσικές από μια εκλεκτή κομπανία. Έτσι θα κυλήσει ο χειμώνας στην ταβέρνα Λίθος στου Ψυρρή, η οποία ανοίγει τις πύλες της για τη νέα σεζόν ποντάροντας στο καλό φαγητό και στην ακόμα καλύτερη ζωντανή μουσική συνοδεία. 

Ο Λίθος βρίσκεται σε δύο διευθύνσεις, μια ανάσα από τον ηλεκτρικό στο Μοναστηράκι: η μία είναι ένα όμορφο αρχοντικό του 1870, το οποίο ανακαινίστηκε το 1999 και αποκαλείται «Μεσόγειος» και η δεύτερη, λίγα βήματα πιο κάτω που διατηρεί το όνομα της ταβέρνας. Στη Μεσόγειο φιλοξενούνται κατά κύριο λόγο ιδιωτικές εκδηλώσεις και επαγγελματικές συναντήσεις, ενώ στον «Λίθο» δοκιμάζουμε από τις 17.30 το απόγευμα μέχρι τις 12.00 το βράδι νόστιμη ελληνική κουζίνα συνοδεία ωραίας, ελληνικής μουσικής.

Το μουσικό σχήμα φέτος είναι "δυνατό" και πολλά υποσχόμενο. Στα πλήκτρα και το τραγούδι ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επενδυτών και Διαδικτύου, Μπάμπης Εγγλέζος σε έναν άλλο ρόλο, μακριά από τις επιταγές της Εταιρικής Διακυβέρνησης και την ελληνική κεφαλαιαγορά, όπου τον έχουμε συνηθίσει. Στο μπουζούκι και το τραγούδι τον συνοδεύει ο Γιάννης Μοιρισκλάβος. Μαζί θα γεμίσουν τον Λίθο με μελωδίες αγαπημένες από τις παλιές αλλά και τις νέες περιόδους του ελληνικού τραγουδιού.

Στα του μενού, η κρεατοφαγία έχει τον πρώτο λόγο με επιλογές όπως μοσχαράκι γιουβέτσι, χοιρινό σουβλάκι, αρνίσιο κότσι με μπύρα και θυμάρι και μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα να περνούν από τα τραπέζια. Οι σαλάτες παίζουν εξίσου «δυνατά» με το μουσικό σχήμα, με την ομώνυμη του «Λίθου» (πράσινη με παστέλι, σύγκλινο και σως πετιμέζι) και τον ντάκο να ξεχωρίζουν.

Από τα μεζεδάκια που κάνουν την αρχή, έχετε να επιλέξετε από νοστιμιές όπως λουκάνικο ψητό με πράσο, καβουρμά μπουγιουρντί, φέτα φλογέρα, μανιτάρια πλευρώτους, πατατούλες τηγανιτές και τυρί σαγανάκι στο Πήλινο.

Οι φαν των θαλασσινών πάντως δε θα μείνουν παραπονεμένοι, μιας και επιλογές όπως μύδια φρέσκα αχνιστά με μουστάρδα και εστραγκόν, σαρδέλα ψητή, καλαμάρι σχάρας και γαρίδες θα τους ικανοποιήσουν δεόντως.

Η λίστα κρασιών είναι ικανοποιητική και περιλαμβάνει εμφιαλωμένες επιλογές από ελληνικούς αμπελώνες.

Για ένα πλήρες γεύμα μετά μουσικής στο Λίθο, υπολογίστε περί τα 15-20€/ άτομο με φιάλη κρασί.

Info:  Λίθος, Τάκη και Αισώπου 17, Ψυρρή, τηλ:  210 3247797. Ζωντανή μουσική κάθε μέρα βράδι και Σάββατο, Κυριακή και μεσημέρι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v