Πού θα φάτε τα καλύτερα pancakes της Αθήνας

Αυτά είναι τα πιο λαχταριστά, τα πιο νόστιμα, τα πιο κολασμένα pancakes που σερβίρονται για πρωινό ή brunch στην Αθήνα.
Πού θα φάτε τα καλύτερα pancakes της Αθήνας
του Γιώργου Κόκουβα

Με κολασμένη πραλίνα ή μέλι. Με σιρόπι σφενδάμου ή με παραδοσιακές ελληνικές πρώτες ύλες. Αφράτες με ζάχαρη άχνη ή με super foods συνοδεία δυναμωτικών ροφημάτων. Όπως κι αν τα προτιμάτε, έχουμε εννέα διαφορετικές διευθύνσεις για να δοκιμάσετε τα καλύτερα pancakes που σερβίρονται στην Αθήνα.

Penny Lane
Θουκυδίδου 10, Χαλάνδρι, τηλ: 2106800217
Όχι μόνο πρωινό, αλλά ολοήμερο brunch μας σερβίρει στην πολύχρωμη σκεπαστή του αυλίτσα το χαλανδριώτικο Penny Lane. Από τα αγαπημένα μας στο μενού, τα pancakes με maple syrup ή με σοκολάτα, έρχονται αφράτα και παχιά, πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη.



New York Sandwiches
Σινώπης 3, Αμπελόκηποι / Νίκης 23, Σύνταγμα
Κάθε Σάββατο και Κυριακή, από τις 12.00 ως τις 18.00 σερβίρουν το λαχταριστό τους brunch menu τα δύο καταστήματα New York Sandwiches στους όμορφους χώρους τους. Στο μενού, περιλαμβάνονται έξι ειδών pancakes: Με maple syrup και σαντιγύ, με πραλίνα και σοκολατένια μπισκότα, με snickers και πραλίνα φουντουκιού, με μπανάνα και καραμέλα γάλακτος, με bacon, τηγανητό αυγό και maple syrup και με αυγό ποσέ, ζαμπόν, έμενταλ και σάλτσα hollandaise. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 5-7€.

Nice’n’Easy
Παπαδιαμάντη 7, Κηφισιά / Ομήρου 60, Κολωνάκι
Κάθε μέρα από τις 10.00 ως τις 14.00 σερβίρεται το πρωινό του Nice’n’Easy, που ποντάρει στη στιλάτη, μοντέρνα διακόσμηση και στα υγιεινά, super foods. Στο μενού του πρωινού περιλαμβάνονται τα υπέροχα, χορταστικά pancakes, τα οποία έρχονται συνοδευμένα από φρούτα του δάσους, κορινθιακή σταφίδα, σιρόπι σφενδάμου ή θυμαρίσιο μέλι και στοιχίζουν 6,90€.

The Underdog
Ηρακλειδών 8, Θησείο, τηλ: 2130365393
Δύο διαφορετικά είδη pancakes σερβίρει το Underdog στο brunch menu του κάθε Σαββατοκύριακο: Με μέλι, καρύδι και κανέλα και με πραλίνα φουντουκιού και μπισκότο. Στοιχίζουν 6€ και τα απολαμβάνουμε στους μεγάλους πάγκους του, που ενώνουν πολυσυλλεκτικές παρέες στο βιομηχανικό του σκηνικό. Τα pancakes συνοδεύουν τέλεια τα σπάνια χαρμάνια καφέ που θα βρείτε στο μαγαζί.

Momo
Σαπφούς 95, Καλλιθέα, τηλ: 2109562300
Τα pancakes του καλλιθεώτικου Momo είναι ίσως το αγαπημένο μας πιάτο από το brunch που σερβίρεται κάθε Σαββατοκύριακο ως τις 17.00 το απόγευμα. Στο τραπέζι καταφθάνουν τέσσερις αφράτες τηγανίτες, με τρία βαζάκια με διαφορετικές «σος»: Πραλίνα, σιρόπι σφενδάμου και μαρμελάδα, για να κάνουμε όποιους συνδυασμούς επιθυμούμε. Με οποιοδήποτε πιάτο brunch έχουμε και δωρεάν καφέ φίλτρου, τον οποίο απολαμβάνουμε όσο ακόμα ο καιρός το επιτρέπει στην πίσω αυλή, αλλά και στον όμορφο, μοντέρνο βιομηχανικό χώρο μέσα. Τα pancakes στοιχίζουν 4,50€.



Harvest
Αιόλου 64, τηλ: 2130252284
Το γνωρίσαμε ως ένα στιλάτο tapas wine bar, αλλά το Harvest κάνει την έκπληξη και μας σερβίρει ίσως τα ωραιότερα pancakes του αθηναϊκού κέντρου στο κυριακάτικο brunch menu του. Στις ανανεωμένες γεύσεις του, θα βρείτε pancakes με πραλίνα και μπισκότο και τη νέα έκπληξη, pancakes κανέλας.

Albion 
Ομήρου 6, Ψυχικό, τηλ: 2106740710
Εξαιρετικούς συνδυασμούς γεύσεων σερβίρει με τα pancakes του κάθε Κυριακή και το Albion του Ψυχικού. Εδώ, δοκιμάζουμε pancakes με maple syrup, με ανθότυρο, berries και μέλι, με πραλίνα και φουντούκι ή με κρέμα λεμόνι και maple syrup. Στοιχίζουν 5-6€ και σερβίρονται από τις 11.00 ως τις 16.00 στον ιδιαίτερα στιλάτο χώρο του εστιατορίου.

Malconi’s
Π. Ιωακείμ 43, Κολωνάκι, τηλ: 21 0724 8920
Τα πιο ιδιαίτερα pancakes τα δοκιμάσαμε στο brunch αυτής της ιταλικής gastropub με τον καλαίσθητο χώρο στο Κολωνάκι. Είναι τηγανίτες ricotta, με honeycomb butter, μπανάνα και φράουλες και συνοδεύουν ιδανικά τους ιδιαίτερους καφέδες, όπως τον flat white ή το espresso picolino με τόσο-όσο-πρέπει γάλα.



Μελινικόν
Σκουφά 37, Κολωνάκι, τηλ: 2114091430
Κλείνουμε με το πρώτο ελληνικό pancake house της Αθήνας, που σερβίρει αποκλειστικά και μόνο pancakes, καθημερινά από τις 8 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ. Εδώ θα βρείτε πολλές διαφορετικές γεύσεις, όπως μηλόπιτα, κρεμ καραμελέ, σοκολάτα-μπισκότο Oreo με παγωτό, σοκολάτα-καρύδα, red velvet, φράουλα-καραμέλα, brownies pancake… μέχρι και τούρτα pancake. Μπορείτε μάλιστα να τα πάρετε μαζί σας πακέτο. Υπολογίστε περί τα 5-6€ ανά μερίδα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v