Φαγητό σε τραπεζάκια έξω μέχρι 12€

Πού θα φάτε νόστιμα στην Αθήνα, πιάνοντας τραπεζάκι στην αυλή ή τον πεζόδρομο, χωρίς να πληρώσετε πάνω από 12€ το άτομο.
Φαγητό σε τραπεζάκια έξω μέχρι 12€

Ψαρομεζέδες στο πλακόστρωτο στην άκρη της πόλης. Ελληνική κουζίνα σε μία πανέμορφη εξαρχειώτικη αυλή. Καλοκαιρινό brunch στο Χαλάνδρι και νέες αφίξεις σε μια off πλατεία των Αμπελοκήπων. Αυτό το Σάββατο, τρώμε καλά, οικονομικά και… δροσερά, στα τραπεζάκια που απλώνουν τέσσερα μαγαζιά σε αυλές και πλακόστρωτα.

Όπως παλιά
Λακωνίας 40-44, Αμπελόκηποι, τηλ: 21 0699 6033

Μια ανάσα από το μετρό της Πανόρμου, στην ανεξερεύνητη πλατεία Λακωνίας, ένα καινούριο μεζεδοπωλείο άνοιξε τις πόρτες του και έστρωσε τραπεζάκια στην πλατεία. Κάτω από τα δέντρα, με ατμοσφαιρικό φωτισμό και χαλαρή διάθεση – δεν παίζει καν μουσική, οπότε θα αρκεστείτε στο σάουντρακ των τζιτζικιών – θα δοκιμάσετε… τσι-τσι μπινελίκια όπως κρασάτη τηγανιά με πιπεριές κατσαρόλας, κεφτεδάκια, κοτόπουλο με μανιτάρια Porto Bello και κρασί Porto, παρστουρμαδόπιτες, απάκι με καγιανά και άλλα ωραία. Μπορείτε να επιλέξετε την μεγάλη ποικιλία κρεατικών για… λίγο απ’ όλα, περιλαμβανομένων σος, πατατών, πίτας και τραγανιστών τυροφλογέρων. Μαζί με ωραίο χύμα κρασί υπολογίστε περί τα 10€ το άτομο.

Άμα λάχει στης Νεφέλης
Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια, τηλ.: 210 3845978

Οι ελληνικές της γεύσεις και η ολόδροση αυλή της Νεφέλης, στα πόδια του λόφου του Στρέφη, θα μας κρατήσει παρέα όλο τον Αύγουστο, από τις 19.00 και μετά. Καλοκαίρι είναι, οπότε με μια ποικιλία κρεατικών ή αρκετούς από τους ωραίους ορεκτικούς μεζέδες του καταλόγου μαζί με ουζάκι δεν θα σας στοιχίσει παραπάνω από 12€ το άτομο.

Ο τέντζερης και το καπάκι
Ιωαννίνων 63, Κηπούπολη, τηλ: 2105765553

Στην άκρη της πόλης, στην Κηπούπολη των Δυτικών Προαστίων, ο «Τέντζερης» μένει στις επάλξεις όλο τον Αύγουστο, και στρώνει τραπεζάκια με καρό τραεζομάντιλα στην υπερυψωμένη πλατεία της οδού Ιωαννίνων. Εκεί, απολαμβάνουμε φθηνούς ψαρομεζέδες καθημερινά, χάρη στην προσφορά που «τρέχει» - ό,τι φάτε, όσο φάτε, με 11€ το άτομο. Οι επιλογές στην ειδική λίστα της προσφοράς είναι πολλές – περιλαμβάνονται σαλάτες, ορεκτικά, τηγανητά ψαράκια, μπακαλιάρος σκορδαλιά, μυδοπίλαφο, καβουροσαλάτα αλλά και λίγα κρεατικά. Υπολογίστε μερικά έξτρα ευρώ για το ουζάκι και… φάτε όσο θέλετε.

Penny Lane Comfort Food
Θουκυδίδου 10, Χαλάνδρι, τηλ: 2106800217

Μια ωραιότατη καλοκαιρινή εναλλακτική στα κρεατικά ταβέρνας μας προτείνει το Penny Lane του Χαλανδρίου. Στην υπέροχη, πολύχρωμη αυλή του, μας σερβίρει brunch… όλη μέρα. Υπέροχη πίτσα, pancakes, δροσερές σαλάτες, burgers… σοκολάτας και άλλα καλούδια, σε συνδυασμό με παγωμένο καφεδάκι, θα σας στοιχίσουν περί τα 10-12€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v