Τρώμε φτηνά στη Μύκονοοοοοο(s)

Γίνεται να φας καλά και οικονομικά στη Μύκονο; Γίνεται. Και το αποδεικνύουν έξι σούπερ ποιοτικά και low budget ταβερνάκια και εστιατόρια.
Τρώμε φτηνά στη Μύκονοοοοοο(s)

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Το Νησί των Ανέμων δεν φημίζεται για τις οικονομικές του επιλογές. Όμως όπως ισχύει παντού, σε κάθε περιοχή/νησί/χώρα/Χώρα αν ψάξεις, βρίσκεις.

Εμείς σας γλιτώνουμε από την ταλαιπωρία του ψαξίματος στο γευστικό κομμάτι, και προτείνουμε έξι κορυφαίες επιλογές για low budget και ποιοτικό φαγητό στην Μύκονοοοοοοοο(s).

Lefteris Grillhouse
Ορνός, τηλ: 2289027185

Σταθερή αξία από το 1994, ο Λευτέρης αποτελεί όαση κρεατοφαγίας και οικονομίας στο νησί των ανέμων, στην παραλία του Ορνού. Οι μερίδες του είναι γενναίες και νοστιμότατες: δοκιμάστε εξαιρετικό κοντοσούβλι αρνάκι, ξεροψημένο έξω και ζουμερό μέσα, ωραιότατο γύρο χοιρινό και κοτόπουλο, μπριζολάκια στη σχάρα και «δυνατή» ποικιλία κρεάτων για δύο άτομα αν θέλετε να έχετε ολοκληρωμένη εικόνα για τον κρεατοφαγικό του χαρακτήρα. Ο λογαριασμός, με κρασί, δεν θα ξεπεράσει τα 15€/ άτομο.

Νικόλας
Αγία Άννα (Παράγκα), τηλ: 2289 025264

Παραδοσιακή ταβέρνα από τα (πολύ) παλιά στον κόλπο της Αγίας Άννας, o Νικόλας βγάζει τραπεζάκια πλάι στο κύμα και σερβίρει μαγειρευτά και ψαρικά «όπως παλιά», με περίσσιο μεράκι και ικανοποιητικές τιμές. Εδώ θα δοκιμάσετε κλασσικές αξίες όπως μουσακά, γεμιστά, μυκονιάτικη κρεμμυδόπιτα, μοσχαράκι κοκκινιστό, φασολάκια και παστίτσιο, αλλά και θαλασσο-μεζέδες όπως καλαμαράκια, χταποδάκι και ολόφρεσκο ψάρι. Αν περιοριστείτε στα μαγειρευτά- μεζέδες, ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 15€/άτομο με κρασί.

Oregano
Περιφερειακός Χώρας, τηλ: 22890 25354

Το πλήρες όνομα είναι Oregano Cook & Grill, για να μας προϊδεάζει για το τι πρόκειται να ακολουθήσει: Μεζεδάκια για να συνοδεύσουν το ούζο, λίγη από τοπική κουζίνα, burgers και πολλή από θάλασσα σε έναν… τεράστιο κατάλογο που καλύπτει όλα τα γούστα, με γενναίες μερίδες σε νορμάλ τιμές. Δοκιμάστε παραδοσιακό κεμπάπ γιαουρτλού, σνίτσελ κοτόπουλο α λα κρεμ, σπέσιαλ burger Oregano, αλλά και ωραιότατη χοιρινή τηγανιά και μπεκρή μεζέ, συνοδέψτε με μια μεγάλη σαλάτα και φύγετε έχοντας πληρώσει κάτι λιγότερο από 20€/ άτομο.

Μαθιός
Τούρλος, τηλ: 2289023344

Μετράει πάνω από τρεις δεκαετίες ζωής και η νόστιμη ιστορία του συνεχίζει στο νησί. Πιάστε θέση στην πανέμορφη βεράντα του, κάτω από τις κληματαριές, χαζέψτε τη θέα στο απέραντο γαλάζιο και απολαύστε κάποιο πιάτο από την μεγάλη ποικιλία που προσφέρει σε μαγειρευτά και ελληνική, παραδοσιακή κουζίνα. Εμείς προτείνουμε ανεπιφύλακτα σπιτική ταραμοσαλάτα για… αρχή, χοιρινό κότσι με μπύρα που σιγοψήνεται για 12 ώρες, μουσακά, εξαιρετική ψαρόσουπα, κόκκορα κρασάτο με χοντρό μακαρόνι και μοσχαράκι με μελιτζάνα και γιαούρτι. Υπολογίστε κάτι λιγότερο από 15€ κατ’ άτομο.

Γιώργος και Μαρίνα
Άνω Μερά, τηλ: 2289071405

Σε έναν όμορφο χώρο με λευκά τραπεζάκια στην πλατεία της Άνω Μεράς, η κυρία Μαρίνα μας υποδέχεται σαν καθώς πρέπει οικοδέσποινα για να μας φιλέψει πιάτα παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, θαλασσινά και φρέσκο ψάρι. Δοκιμάστε οπωσδήποτε γεμιστό κοτόπουλο με φέτα και πιπεριές, ψαρονέφρι γεμιστό με μέλι, κολοκυθοκεφτέδες, γαύρο ψητό, σπέσιαλ ψητό καλαμάρι, αχνιστά μύδια, νόστιμες γαρίδες, φρέσκα κυδώνια και ζουμερές μπριζόλες στα κάρβουνα. Με κερασμένο γλυκό του κουταλιού από τους συμπαθέστατους ιδιοκτήτες, ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 15€/ άτομο.

Το Μαερειό
Καλογερά 16, Χώρα, τηλ: 22890 28825

Θα το βρείτε στην δημοφιλή γειτονιά της οδού Καλογερά, σε έναν φιλόξενο χώρο με ελάχιστα τραπεζάκια έξω για… χάζι. Είτε έξω είτε μέσα, πιάστε τραπέζι και προχωρήστε άμεσα σε παραγγελία για να δοκιμάσετε σούπερ μαμαδίσιες γεύσεις με παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Ξεχωρίζουν οι αφράτοι κεφτέδες – σήμα κατατεθέν της ταβέρνας, και ακολουθούν η χοιρινή τηγανιά, τα μαγειρευτά ημέρας και οι φρέσκιες πατάτες. Ο λογαριασμός στο τέλος έρχεται στα 15-20€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v