Μεζεδάκια στη σκιά: 4 νόστιμες αυλές με πράσινο

Στο Κουκάκι, το Χαλάνδρι, τα Εξάρχεια και την Πανόρμου, τσιμπολογάμε νόστιμα μεζεδάκια στη σκιά δέντρων και κληματαριών.
Μεζεδάκια στη σκιά: 4 νόστιμες αυλές με πράσινο
Σκεπασμένες με κληματαριές, στολισμένες με δέντρα, κρυμμένες πίσω από πυκνές φυλλωσιές. Οι πιο πράσινες αυλές της πόλης μας σερβίρουν πεντανόστιμα μεζεδάκια, αλλά και δημιουργική κουζίνα στη δροσιά τους, χωρίς να το πληρώσουμε ακριβά.

Άμα Λάχει

Καλλιδρομίου 69, Εξάρχεια, τηλ.: 210 3845978



Το Buzzfeed είπε πρόσφατα πως είναι ένα από τα 31 μέρη του πλανήτη που πρέπει να φας πριν πεθάνεις, και ποιοι είμαστε εμείς να διαφωνήσουμε; Στην πανέμορφη αυλίτσα του Άμα Λάχει πιάνουμε τραπέζι στη σκιά των δέντρων, και παραγγέλνουμε μεζεδάκια όπως το εξαιρετικό απάκι από την Κρήτη, το ξιδάτο λουκάνικο, τη δροσερή σαλάτα με σπανάκι, κουκουνάρι και μανούρι, και τα σιουφιχτά μακαρόνια με μελιτζάνα, ντομάτα και φέτα. Συνοδεύουμε με ουζάκι σε μεγάλη ποικιλία ετικετών, ή κρασί (υπέροχος ο Ροδίτης) και υπολογίζουμε γύρω στα 17€ το άτομο.

Αυλή του Κούβελου

Γενναίου Κολοκοτρώνη 66, Κουκάκι, τηλ.: 210 9221183



Σταθερή αξία στις γευστικές μας εξορμήσεις ανά την Αθήνα εδώ και χρόνια, η στρωμένη με χαλίκι Αυλή του Κούβελου συνεχίζει να μας υποδέχεται μέσα από τα ασβεστωμένα τειχάκια της, στα τραπεζάκια που στρώνει κάτω από τις κληματαριές. Το μενού της εξελίσσεται και βελτιώνεται διαρκώς, κρατά όμως απαράλλαχτη τη φιλοσοφία που θέλει τις αυθεντικές συνταγές της ελληνικής κουζίνας να παντρεύονται με μια-δυο (αλλά όχι περισσότερες) δημιουργικές πινελιές σε ένα πάντα άψογο αποτέλεσμα. Οι τιμές κυμαίνονται στα 20€ το άτομο, με ωραίο βιολογικό κρασί.

Μονοκατοικία

Φιλικής Εταιρείας 39, Κάτω Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6819109



Στην καταπράσινη αυλή μιας χαλανδριώτικης μονοκατοικίας χάρμα οφθαλμών, κάτω από την σκιά των δέντρων με τα τζιτζίκια για soundtrack, δοκιμάζουμε πεντανόστιμες συνταγές δημιουργικής κουζίνας που «πατάει» στην ελληνική παράδοση, και αλλάζει ανάλογα με την εποχή και τα φρέσκα υλικά της. Μια δοκιμή αξίζουν το ριζότο με πεπόνι, προσούτο Ευρυτανίας και πετιμέζι, το λαυράκι με πέρλες λεμονιού, το Κοτόπουλο Μουσελίνα με μετσοβόνε, αποξηραμένα σύκα και φιστίκια Αιγίνης και το χταπόδι με βινσάντο, γλυκάνισο και πράσινη φάβα. Ο λογαριασμός στο τέλος θα κυμανθεί στα 25€ το άτομο, με ποτήρι κρασί.

Μυλόλιθος

Πανόρμου 20, Αμπελόκηποι, τηλ: 210 6465731



Στην κατάφυτη αυλή αλλά και στη χαριτωμένη ταρατσούλα του, που το καλοκαίρι προστατεύεται από τον ήλιο, απολαμβάνουμε νόστιμα μεζεδάκια, όπως κοτόπουλο ρολό με σπανάκι, ρουμελιώτικο χοιρινό με πιτούλες στη σέσουλα και κριθαρότο με γαρίδες, συνοδεία ωραιότατου κρασιού ή ούζου. Το γλυκάκι στο τέλος έρχεται κερασμένο, ο δε λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 15€ κατ’ άτομο. Ενίοτε μπορεί να πετύχετε και ζωντανή μουσική.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v