Αθηναϊκά εστιατόρια με «πειραγμένη» ελληνική κουζίνα

Μπιστρό και εστιατόρια που «παίζουν» με την ελληνική κουζίνα και «πειράζουν» παραδοσιακές συνταγές με απόλυτα γευστικό αποτέλεσμα.
Αθηναϊκά εστιατόρια με «πειραγμένη» ελληνική κουζίνα
Παραδοσιακές ελληνικές συνταγές… with a twist, αγνές πρώτες ύλες από περιοχές της Ελλάδας εκτελεσμένες μοντέρνα, «παντρέματα» γεμάτα umami και, πέρα από όλα αυτά, υπέροχες αυλές, πλακόστρωτα και τραπεζάκια σε όμορφο περιβάλλον. Τέσσερα αθηναϊκά εστιατόρια ξέρουν τα μυστικά της ελληνικής κουζίνας και… την πειράζουν σε ένα δημιουργικό παιχνίδι γεύσεων που αξίζει να δοκιμάσετε.

Μονοκατοικία
Φιλικής Εταιρείας 39, τηλ: 2106819109

Μια κλασική μονοκατοικία του ’48 μεταμορφώνει τον κήπο της σε φιλόξενο εστιατόριο ελληνικών γεύσεων με δημιουργικές πινελιές, μακριά από την φασαρία του κεντρικού Χαλανδρίου και μας χορταίνει νοστιμιές: Ριζότο με πεπόνι, χοιρινό κότσι με πουρέ ψητής πατάτας, πανσέτα μαριναρισμένης με ρούμι, συκώτι με πουρέ σελινόριζας και άλλα ωραία έχουμε δοκιμάσει στο μενού, που ανανεώνεται συχνά – μάλιστα μόλις "έσκασε μύτη" και το νέο καλοκαιρινό μενού. Ο λογαριασμός μαζί με κρασί κυμαίνεται στα 20€ το άτομο.

FeedΕΛ
Κτενά 1, τηλ: 2103210551

Σε έναν πανέμορφο μίνι κηπάκο που κρύβεται στο κέντρο της πόλης, μια ανάσα από την Ερμού, το Feedελ μας ταΐζει ελληνική κουζίνα (αυτό άλλωστε υπονοεί και το όνομα-λογοπαίγνιο του bar restaurant), σε ένα σκηνικό στιλάτο και μοντέρνο. Το μενού περιλαμβάνει πιάτα που προορίζονται… για τη μέση, για να δοκιμάζουμε όλοι και κινούνται από χτένια με γλυκόξινη σάλτσα και μοσχαρίσια μάγουλα με γίγαντες, μέχρι πράσινη φάβα και κουσκούς θαλασσινών. Μαζί με κρασί από μια εκλεκτή λίστα ετικετών ή ένα καλοκαιρινό κοκτέιλ, θα υπολογίσετε περί τα 20-25 το άτομο.

Tirbouson
Κωνσταντινουπόλεως 104, Γκάζι, τηλ: 2103410107

Ένα παλιό μηχανουργείο και η μίνι αυλή του, με τα τραπεζάκια του να κοιτάζουν τις γραμμές του τρένου, δίνει έναν δημιουργικό τόνο στη γαστρονομική πιάτσα του Κεραμεικού, και ετοιμάζει ενδιαφέροντα πιάτα δημιουργικής κουζίνας –σε μάλλον μικρές, κατά τη γνώμη μας, μερίδες. Η χοιρινή πανσέτα μπαίνει σε γλυκόξινη μαρινάδα με γλυκολέμονο, τα ζυμαρικά «παντρεύονται» με καπνιστό κοτόπουλο και κατσικίσιο τυρί, τα σουτζουκάκια πλάθονται με γλυκό κρασί και το σαγανάκι φέτας κρύβεται σε φύλλο με ουζομέλι και σουσάμι. Μαζί με κρασί ή κάποιο από τα κοκτέιλ της λίστας, θα υπολογίσετε περί τα 20€ το άτομο.

Zampano  
Σαρρή 16, Ψυρρή, τηλ: 213 0233244

Ένα πανέμορφο κτίριο στην πιο hip και… street art friendly γειτονιά του Ψυρρή μεταμορφώθηκε σε urban bistro δημιουργικής ελληνικής κουζίνας, με όνομα που μας παραπέμπει στη νοσταλγική ταινία του Φελίνι. Εδώ δοκιμάζουμε ρεβιθάδα στη γάστρα με δεντρολίβανο και σύγκλινο Μάνης, σαντορινιά φάβα με σαρδέλες και τσάτνεϊ κάπαρης, κεφτεδάκια με πίκλα κρεμμυδιού, πιτάκια με γέμιση σπετσοφάι και μαρμελάδα ντομάτας, ρολό κοτόπουλο με σουτζούκι, πλιγούρι και σάλτσα γιαουρτιού, μοσχάρι με πέστο μαϊντανού, λαχανικά σωτέ σε βάση από πλιγούρι και ψητή ντομάτα και άλλα… πειραγμένα. Μαζί με ένα ποτήρι κρασί, υπολογίστε περί τα 20€ το άτομο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v