Vegetarian στην Αθήνα: 5 χορτοφαγικές διευθύνσεις

Ποια είναι τα χορτοφαγικά και vegan στέκια της πόλης; Πέντε διευθύνσεις για λαχταριστά τσιμπούσια, χωρίς ζωικά προϊόντα.
Vegetarian στην Αθήνα: 5 χορτοφαγικές διευθύνσεις
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Χορτοφαγικό γεύμα; "Ίου, αυτά τα πράγματα δεν τρώγονται", θα πείτε. Κι όμως, όχι μόνο τρώγονται αλλά μπορούν να κερδίσουν ακόμα και τους πλέον αμετανόητους κρεατοφάγους. Αρκεί να ετοιμαστούν σωστά, με φρέσκες πρώτες ύλες και αρκετή γευστική πρωτοτυπία.

Δείτε παρακάτω πέντε χορτοφαγικές και vegan διευθύνσεις σε Αθήνα και Προάστια, οι οποίες θα σας βάλουν σε γευστικό πειρασμό να «τσακίσετε» ένα burger μανιταριών ή μια πίτσα λαχανικών, ακόμα και αν κάνετε κάθε εβδομάδα τάμα στον Άγιο Πανσέτα τον Κρεατοφάγο.

Avocado
Νίκης 30, Σύνταγμα, τηλ. 210 3237878

To πρώτο αμιγώς vegetarian εστιατόριο που άνοιξε στην Αθήνα, διαθέτει πληρέστατο μενού και γεύσεις που ικανοποιούν και τους μη χορτοφάγους. Στον όμορφο, ζεν χώρο του με τους πράσινους τοίχους θα δοκιμάσετε γεύσεις ανατολίτικες αλλά και ελληνικές, από φαλάφελ με ταμπουλέ μέχρι ελληνική σαλάτα, από ινδικές σούπες με φασόλια μέχρι «μακροβιοτικά» πιάτα με ρύζι ή noodles και από veggie paella χωρίς γλουτένη μέχρι pizza ή burger για vegans. Μην παραλείψετε να τα συνοδεύσετε με κάποιο από τα δυναμωτικά smoothies. Υπολογίστε περί τα 15-20€ κατ’ άτομο.

Mama Tierra
Ακαδημίας 84, Αθήνα, τηλ. 211 4114420

Η «μαμά Γη» είναι ένα μικρούλι, χαριτωμένο εστιατόριο που αγαπά τις βιολογικές και χορτοφαγικές γεύσεις και σερβίρει λαχταριστά πιάτα από κάθε γωνιά της γης (Ινδία, Ισπανία, Ιταλία και Μεξικό) δια χειρός του σεφ και συνιδιοκτήτη Alam Polash. Εδώ δοκιμάζουμε σαλάτα με κινόα, λαχταριστό γκουακαμόλε με homemade nachos, σούπερ burger από μανιτάρια με ψωμάκι μπριος, φαλάφελ από άλλον πλανήτη σκέτα ή σε τορτίγια και vegetable korma με λαχανικά, γάλα καρύδας και κάρι όλο… χάρη από τον σεφ. Κάθε μέρα «παίζει» και κάθε διαφορετικό στο μενού, οπότε ζητήστε τους να σας προτείνουν νέα πιάτα. Ωραιότατο και το βιολογικό κρασί από την Λήμνο. Συνοδεία κρασιού, ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 10-15€ κατ’ άτομο.

Rosebud Home
Ομήρου 60 και Σκουφά 40, Κολωνάκι, τηλ. 2103392370

Ο χορτοφάγος Πολίτης Κέιν του Κολωνακίου διατηρεί εδώ και χρόνια το μενού του σε υψηλό επίπεδο. Σε έναν όμορφο και σινεφίλ χώρο διακοσμητικά επηρεασμένο από το έπος του Γουέλλες, το Rosebud σερβίρει μιλφέιγ με σπανάκι, αρωματικά χορταρικά και αρσενικό Νάξου, λαχταριστές σούπες ημέρας, σαλάτα με σπανάκι, παντζάρι και ξυνόμηλο, ντάμπλινγκς αγκινάρας με φυτική κρέμα, μυρωδικά και τσιπς κρεμμυδιού και μουσακά με λαχανικά και κιμά βιολογικής σόγιας. Το Rosebud σερβίρει και φρεσκότατους χυμούς και smoothies, όπως παντζάρι, καρότο, σπανάκι και κράνμπερι, και φραγκόσυκα, ανανά, σπανάκι και λάιμ. Για ένα πλήρες γεύμα, υπολογίστε περί τα 20-23€ κατ’ άτομο.

Γη
Γρηγορίου Λαμπράκη 69, Γλυφάδα, τηλ. 2109648512

Είστε από τους μερικούς που το προτιμούν… ωμό και vegan; Τότε σίγουρα οφείλετε να ανακαλύψετε αυτό το κουκλίστικο all day χορτοφαγικό στέκι, το οποίο συνάδει πλήρως με την raw food φιλοσοφία, δηλαδή την κατανάλωση τροφών μαγειρεμένων σε θερμοκρασία χαμηλότερη των 46 βαθμών Κελσίου, ώστε να διατηρούνται οι βιταμίνες και τα θρεπτικά χαρακτηριστικά τους. Στον άκρως χαλαρωτικό χώρο της Γης, θα δοκιμάσετε γευστικά βιολογικά καλούδια όπως σαλάτα Γη με φύτρα, ρόκα, ντοματίνια, μαϊντανό, δυόσμο και αγγούρι, χωριάτικη πίτσα με φρέσκια ντομάτα, ροδέλες κρεμμυδιού, ελιές και λιναρόσπορο, sushi με φύτρα, σουσάμι, αβοκάντο, αγγούρι, σχοινόπρασο και πιπεριά, μανιτάρια γεμιστά με κρέμα κάσιους και πέστο βασιλικού και βελούδινη βελουτέ μανιταριού. Must και οι detox χυμοί του, οι οποίοι παρασκευάζονται με ολόφρεσκες και βιολογικές πρώτες ύλες, όπως και τα γλυκά του, στα οποία δεν υπάρχει ίχνος ζάχαρης και ζωικών προϊόντων. Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 20-25€ κατ’ άτομο.

Pure Bliss
Ρόμβης 24, τηλ: 210 3250362

Funky και πολύχρωμο, το Pure Bliss απλώνει άνετα τραπεζάκια όχι μόνο στην μίνι βεράντα του, αλλά και απέναντι, στον όμορφο, hip πεζόδρομο της οδού Ρόμβης και σερβίρει – μεταξύ άλλων – βιολογικές και χορτοφαγικές γεύσεις όπως σπαγγέτι μανιταριών, φακόρυζο, γεμιστά με κινόα, φαλάφελ με μελιζάνα, λαχανικά και σως ταχίνι, αραβική πίτα με μπιφτεκάκια ρεβυθιού και λαχταριστά vegan γλυκά, όπως η πανακότα με φρούτα, γάλα καρύδας και αγαύη και η μηλόπιτα με βάση βρώμης. Οι τιμές ξεκινούν από 15€/ άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v