6 τέλεια μέρη για brunch στα βόρεια προάστια

Τα πιο λαχταριστά brunch που έχουμε δοκιμάσει σε αυλές του Χαλανδρίου, κήπους της Κηφισιάς και φιλόξενα diners στο Μαρούσι.
6 τέλεια μέρη για brunch στα βόρεια προάστια
Λαχταριστά pancakes στο Χαλάνδρι, γνήσια burgers στο Μαρούσι, πρωινά με super foods και καφεδάκι σε κήπο ή γιαπωνέζικο fusion brunch στην Κηφισιά: Ιδού τα έξι πιο ενδιαφέροντα brunch που έχουμε δοκιμάσει στα Βόρεια Προάστια.

Different Beast
Κασαβέτη 19, Κηφισιά, τηλ: 2167004556

Φρέσκια άφιξη στην Κηφισιά, με αέρα που θυμίζει κάτι από Νέα Υόρκη και Λονδίνο, βιομηχανικό ρετρό σκηνικό με βρετανικές αντίκες, και φυσικά… ένα μενού γεμάτο brunch λιχουδιές. Από τον έθνικ κατάλογο, που θα ανανεώνεται συχνά, δοκιμάζουμε καθημερινά pancakes (με την καυτερή προσθήκη τσίλι), σοκολατένια μπράουνι, σαλάτα κινόα με κατσικίσιο τυρί, υγιεινές σαλάτες και σνακ με super foods, όπως το smoothie… σε μπολ με λαχανίδα, αβοκάντο, καραμελωμένη μπανάνα και ξηρούς καρπούς. Αν μείνουμε ως το απόγευμα, περνάμε στα “Evening bites” και συνδάζουμε με κοκτέιλ. Για ένα χορταστικό brunch ή απογευματινό γεύμα, υπολογίστε περί τα 20€.

Penny Lane
Θουκυδίδου 10, Χαλάνδρι, τηλ: 2106800217

Κάθε μέρα είναι brunch day σε αυτό το καθαρόαιμο «brunchάδικο» με την φιλόξενη, κουκλίστικη αυλή στην καρδιά του Χαλανδρίου. Εδώ, απολαμβάνουμε καθημερινά από τις 11.00 ως αργά βαρβάτα croque madame, λαχταριστές πίτσες και ζυμαρικά (μη χάσετε τα mac’n’cheese), burger με σπιτικές πατάτες τηγανητές (ωραία η προσθήκη του hazel burger με ροκφόρ, λιαστή ντομάτα, ρόκα και μαγιονέζα με φουντούκι), σαλάτες, και φυσικά, τα κολασμένα pancakes σοκολάτας. Υπολογίστε περί τα 5-6€ ανά πιάτο και περί τα 10-15€ για ένα πλήρες brunch.

Nice’n’easy
Παπαδιαμάντη 7, Κηφισιά, τηλ: 210 8082014

Βιολογικά προϊόντα παντρεύονται σε συνταγές νόστιμες, με γκουρμέ πινελιές, σε ένα μενού που μας κακομαθαίνει από το πρωί, με αυγοφέτες πραλίνας και μπανάνας, υγιεινές ομελέτες από ασπράδια ή αυγά Benedict με καπνιστό μπέικον ή σολομό, βιολογικό μούσλι και τα «αυγά του γελαδάρη» πάνω σε τορτίγια με πικάντικη σάλτσα ντομάτας, αβοκάντο και κόκκινα φασόλια. Συνδυάζονται με καφεδάκι ή δυναμωτικά smoothies με super foods (μπορούμε να προσθέσουμε σπιρουλίνα, τζίντζερ, πρωτεΐνη σε σκόνη, σιταρόχορτο και γάλα καρύδας). Οι πιο πεινασμένοι, θα κινηθούν προς τα σάντουιτς – club sandwich, τορτίγιες κοτόπουλου, φοκάτσια με γραβιέρα, μπαγκέτες σολομού κ.α. - , που σερβίρονται με πράσινη σαλάτα (με αναγραφόμενες τις θερμίδες και τα διατροφικά στοιχεία, για όσους ακολουθούν διατροφικό πλάνο). Για ένα πλήρες brunch υπολογίστε περί τα 15-18€. Σημειώστε ότι τα αυγά σερβίρονται ως τις 14.00, ενώ τα σάντουιτς όλη τη μέρα.

Museum Café
Λεβίδου 13, Κηφισιά, τηλ: 2108011170

Ο πανέμορφος κήπος του Μουσείου Γουλανδρή έχει γίνει ένα φιλόξενο και κομψό στέκι για όλες τις ώρες της ημέρας. Το πρωί ξεκινάμε με καφέ και κρουσάν σοκολάτας, κέικ, τάρτες μήλου και μπάρες δημητριακών με γιαούρτι και μαρμελάδα βύσσινο. Όσο περνούν οι ώρες, συνεχίζουμε με τις μπαγκέτες, τα μπριός και τα αυγά με σύγκλινο Μάνης και χωριάτικο ψωμί που περιλαμβάνονται στο brunch menu. Κι αν πεινάμε περισσότερο, μέχρι αργά το απόγευμα, το brunch μας δίνει την επιλογή του χορταστικού κλαμπ σάντουιτς και του burger με πίκλες και πατάτες τηγανητές. Για ελαφρύ brunch με καφέ, υπολογίστε περί τα 10-15€ το άτομο. Για τα πιο χορταστικά πιάτα, περί τα 20€.

Two Guys
Αγίου Κωνσταντίνου 40, Μαρούσι, τηλ: 2106000879

Γνήσιες αμερικάνικες γεύσεις απολαμβάνουμε από δύο… τύπους στο Μαρούσι που αποφάσισαν να μας μυήσουν στις λαχταριστές γεύσεις της άλλης μεριάς του Ατλαντικού σε 10 βήματα: Αυγά, pancakes, sub sandwich, hot dogs, burgers, σάντουιτς λιωμένου τυριού, σαλάτες, αμερικάνικα συνοδευτικά, ροφήματα και γλυκά. Υπάρχει μάλιστα ειδικό brunch menu των 10€ που μπορεί να έρθει και delivery στο σπίτι, και περιλαμβάνει αυγά, δύο hash browns, μπέικον, λουκάνικο, δύο pancakes και φρέσκο χυμό πορτοκάλι. Δείτε ολόκληρο το μενού των Two Guys εδώ.

Rakkan
Λεωφόρος Κηφισίας 238-240, Κηφισιά, τηλ: 2108087941

«Ohayou» στα ιαπωνικά σημαίνει «καλημέρα». Έτσι ονομάζεται το brunch menu του Rakkan, του πιο κομψού αλλά casual, all day εστιατορίου με ιαπωνικές fusion γεύσεις στην Κηφισιά. Οι τιμές είναι ελαφρώς «τσουχτερές», αλλά τα πιάτα λαχταριστά: Αυγά benedict με ποσέ σολομό και σπανάκι ή scrambled με donut πατάτας και μπέικον. Μοσχαρίσια tacos με wasabi coleslaw. Σάντουιτς καβουριού με onion rings και μαρμελάδα ντομάτα-τσίλι. Και φυσικά, burgers – από rib eye, σολομό ή κοτόπουλο, περιλαμβάνονται στις αλμυρές γεύσεις του brunch. Μη χάσετε κάποιο από τα γλυκά, όπως το εξωτικό περουβιανό σουφλέ, το toban yaki μπανάνας ή το Namelaka (σοκολατένια κρέμα). Τα αλμυρά πιάτα κυμαίνονται μεταξύ 9 και 13€ και τα γλυκά στα 10-13€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v