Πώς η νηστεία γίνεται απόλαυση

Ποιος είπε ότι η Μεγάλη Εβδομάδα είναι… άνοστη; Έχουμε εννέα νηστίσιμες, αλλά υπέροχες ιδέες για να βάλετε γεύση στη νηστεία.
Πώς η νηστεία γίνεται απόλαυση
Γυρίσαμε την Αθήνα, εντοπίσαμε για χάρη σας τις ωραιότερες νηστίσιμες επιλογές και τις συγκεντρώσαμε παρακάτω για να τηρήσετε τη νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας, χωρίς να στερηθείτε καθόλου νοστιμιά.

Καφές… χωρίς ενοχές
Για όλους εμάς που δεν μπορούμε να στερηθούμε τον freddo cappuccino τώρα που νηστεύουμε, τα Flocafe Espresso Room έχουν μία νέα ιδανική πρόταση: Τον Vegan Capuccino με κρέμα από γάλα σόγιας με βανίλια, που θα ενθουσιάσει όσους νηστεύουν ή ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή. Με τις καλύτερες εντυπώσεις μείναμε από τους baristi του Flocafe Espresso Room, που ανέλαβαν να μας ετοιμάσουν τον καφέ μας σύμφωνα με τα πρότυπα του WBC, κρύο ή ζεστό, με ένα από τα τρία μοναδικά χαρμάνια.

Νηστεία-χορτοφαγία, συμμαχία
Στο Avocado (Νίκης 30, Σύνταγμα) στο κέντρο της πόλης, «νηστεύουμε» όλο τον χρόνο χάρη στις υπέροχες χορτοφαγικές επιλογές του αποκλειστικώς veggie μενού. Η Σαρακοστή λοιπόν είναι μια καλή ευκαιρία να γνωρίσετε κι εσείς την κουζίνα του, με πιάτα όπως ωραίο χούμους αβοκάντο με μυρωδικά και ντομάτα, ινδική σούπα με όσπρια και μπαχαρικά, παέγια με τόφου και σαλάτες με φρέσκα λαχανικά, φρούτα, φύτρες και σπόρους. Υπέροχοι οι τονωτικοί χυμοί του και το κέικ καρότου για κλείσιμο (υπολογίστε περί τα 15-20€ το άτομο για πλήρες γεύμα). 

Μεσογειακά και… νηστίσιμα
Δοκιμάσαμε το νηστίσιμο μενού των Goody’s Burger House, και… ξεχάσαμε ότι νηστεύουμε. Τα γεύματα Μεσογείου με γαρίδες ή καλαμαράκια είναι γεμάτα γεύση, το club με ψητά λαχανικά είναι χορταστικότατο, το ίδιο και τα burgers με μπιφτέκι γαρίδας, ή λαχανικών ή με καλαμαράκια. Ωραιότατες και οι σαλάτες, όπως η κρητική αλλά και η Ceasar’s με γαρίδες αντί κοτόπουλου. Δείτε τα Μεσογειακά των Goody’s Burger House εδώ ή στο goody’s app. 

Νηστεία, όπως φαλάφελ
Οι αραβικοί ρεβιδοκεφτέδες και τα μεσανατολίτικα εδέσματα αποτελούν αναμφίβολα τάση στην street food σκηνή της Αθήνας, και ευτυχώς για εμάς που νηστεύουμε αυτές τις μέρες, είναι ασφαλής επιλογή και μια από τις καλύτερες εναλλακτικές του greek souvlaki. Εδώ μάλιστα σας έχουμε συγκεντρώσει τις αγαπημένες μας διευθύνσεις για να το δοκιμάσετε. 

Νηστεία… α λα ιταλικά
Στην La Pasteria, μας ανοίγει η όρεξη με τα νηστίσιμα antipasti και insalatas, και στη συνέχεια την... ικανοποιούμε με ζυμαρικά και ριζότο που οι chef της La Pasteria ετοιμάζουν με εκλεκτά υλικά. Δοκιμάσαμε τις τραγανές bruschettas Pomodoro με τομάτα, τα Funghi Misto al Olio και τα Cozze Taormina, τα αχνιστά μύδια της La Pasteria, που είναι ιδανικά για να μας ανοίξουν την όρεξη! Περνώντας στο κυρίως πιάτο, μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε ριζότο Milanese ή Funghi e Tartufato και σε πολλές pasta, όπως η πικάντικη Αrrabbiata, η αρωματική Primavera και η μοναδική Marinara Siciliana με ποικιλία θαλασσινών και διάφανη σάλτσα κρασιού με βότανα. 



Επιχείρηση… πατάτα
Ωραιότατη street food ιδέα που δοκιμάσαμε στο κέντρο της Αθήνας, στην πιάτσα της Κολοκοτρώνη, η «Καυτή Πατάτα» (Κολοκοτρώνη 37) μας μυεί στον κόσμο της γεμιστής jacket potato. Η κανονική εκδοχή της είναι με βάση πατάτας, τυριού και βουτύρου, αλλά στο μενού εντοπίσαμε και τη νηστίσιμη εκδοχή της, χωρίς βούτυρο και τυρί, αλλά με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Μπορούμε να τη γεμίσουμε με ό,τι υλικό τραβά η όρεξή μας, από λαχανικά και όσπρια μέχρι κρουτόν και δροσερές σαλάτες, σε τιμές που κυμαίνονται στα 3,50-5,50€, αναλόγως υλικών.

Πρωινό… απ’ τον παράδεισο
Το ξέρουμε, η πρωινή τυρόπιτα και τα κρουασάν σοκολάτας είναι κάτι που σας λείπει κατά την περίοδο της νηστείας. Στα καταστήματα everest, όμως, βρήκαμε τις τέλειες εναλλακτικές: Γευτήκαμε νηστίσιμο donut με πραλίνα που μας έφτιαξε τη μέρα (υπάρχει και στην κανελάτη εκδοχή του), την παραδοσιακή ταχινόπιτα που βλέπετε στη φωτογραφία και προμηθευτήκαμε muffins με κανέλα και σταφίδα που έγιναν… ανάρπαστα το γραφείο. Αν προτιμάτε τις αλμυρές γεύσεις, θα βρείτε νηστίσιμες πίτες, όπως πατατόπιτα, σπανακόπιτα και πίτα λαχανικών, καθώς και burger με μπιφτέκι λαχανικών. 

Γλυκιά νηστεία
Όταν η υπογλυκαιμία χτυπά κόκκινο, «χτυπάμε» τραγανούς λουκουμάδες από τους Lukumades της Αγίας Ειρήνης (Αιόλου 21), που ετοιμάζουν για χάρη μας κατά την διάρκεια της Σαρακοστής πολλούς νηστίσιμους συνδυασμούς. Ο αγαπημένος μας, all time classic, είναι αυτός που «παντρεύει» τους λουκουμάδες με ελληνικό μέλι και καρύδια. Τους απολαμβάνουμε στους πάγκους του πεζοδρόμου, με ωραιότατη ελληνική βυσσινάδα. 

Το brunch το επιούσιο
Καφεδάκι, νηστίσιμο τσιμπολόγημα και χαλαρή κουβεντούλα στην αυλή μέχρι να έρθει η ώρα να απολαύσουμε κοκτέιλ: Έτσι κυλούν οι μέρες στο Momo της Καλλιθέας (Σαπφούς 95, πλατεία Κύπρου), που μας σερβίρει αυτή την περίοδο και ένα ωραιότατο νηστίσιμο μενού, με burger λαχανικών, σαντουιτσάκια και πιάτα χωρίς κρέας για το καθημερινό μας lunch break ή το brunch της Κυριακής. Τώρα που καλοκαιριάζει, μας αρέσει ιδιαίτερα ο ωραιότατος πίσω κήπος του.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v