Βγήκαμε για φαγητό στο Χαλάνδρι με 15€

Μαμαδίσιες γεύσεις, λαχταριστά κρεατικά, μεξικάνικο street food και μπιφτέκια – θρύλοι με λιγότερα από 15€ κατ’ άτομο; Συμβαίνει τώρα στο Χαλάνδρι.
Βγήκαμε για φαγητό στο Χαλάνδρι με 15€
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Το Χαλάνδρι, όπως θα έχετε καταλάβει, είναι από τις αγαπημένες μας περιοχές κυρίως επειδή προσφέρει τα πάντα για τους πάντες. Από χαλαρά μπαράκια, μέχρι ψαγμένες γευστικές διευθύνσεις για κάθε ουρανίσκο, μπυραρίες, ουζερί, cocktail bars και διευθύνσεις «βάρα όλη μέρα».

Μένουμε στο «ψαγμένες γευστικές διευθύνσεις» και προσθέτουμε το… ατού της οικονομίας: μπορούμε να φάμε στο Χαλάνδρι με κάτι λιγότερο από 15 ευρώ στην τσέπη; Μπορούμε φυσικά. Και έχουμε αρκετές επιλογές για να το κάνουμε.

Μπακαλοταβέρνα
Θουκυδίδου 6

Μία από τις πιο αγαπημένες διευθύνσεις της περιοχής, σερβίρει παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, με ιδιαίτερη αδυναμία στην Κρήτη και τη Μάνη, σε σούπερ τιμές. Δεν διαθέτει τηλέφωνο, δεν κάνει κρατήσεις, προτιμά τα μεζεδάκια από τα κυρίως πιάτα και διαθέτει μια ωραιότατη ταράτσα που – αμάν και πώς – περιμένουμε να ανοίξει για να πιάσουμε τραπέζι. Προς το παρόν προτιμούμε το εσωτερικό του, και δοκιμάζουμε μεζεδάκια όπως ξύγαλο Σητείας, κοντοσούβλι με καραμελωμένα κρεμμύδια, ομελέτα με απάκι κοτόπουλο σε τσίγκινο σκεύος, αρνάκι στη γάστρα, πατάτες κατσαρόλας και σούπερ γουρουνοπούλα. Οι τιμές κυμαίνονται στα 10-15€ το άτομο, με τσιπουράκι που ταιριάζει με την ατμόσφαιρα και τους μεζέδες ή χύμα κρασί.

Ιορδάνης
Αγίας Παρασκευής 42 και Αριστοτέλους

Κλασσική ταβέρνα στο κέντρο του Χαλανδρίου, ο Ιορδάνης έχει ιστορία από το 1928 στην περιοχή και μέχρι σήμερα κρατάει τις γεύσεις του τίμιες και τις τιμές του χαμηλές. Ο χώρος του καλαίσθητος, με άνετα τραπέζια και το τζάκι στη μέση να δίνει την απαραίτητη «ζεστασιά». Ο Ιορδάνης σερβίρει νόστιμους μεζέδες και κρεατικά στη σχάρα, όπως μπριζόλα ζουμερή καπνιστή, χοιρινό στη λαδόκολα, ωραία φάβα, παϊδάκια κοτόπουλο, πατατούλες φρεσκοκομμένες και μπιφτέκι μοσχαρίσιο. Χωρίς να διεκδικούν δάφνες πρωτοτυπίας, τα πιάτα του είναι νόστιμα και άκρως οικονομικά. Συνοδεία χύμα κρασιού ο λογαριασμός δε θα ξεπεράσει τα 10-15€ το άτομο.

Κίτσουλας
Φιλικής Εταιρείας 25

Ακόμα μια ιστορική ταβέρνα της περιοχής, ο Κίτσουλας κλείνει κοντά 70 χρόνια λειτουργίας σερβίροντας «γιαγιαδίσιο» φαγητό, πάντα νόστιμο και σε καλές τιμές. Ο χώρος δεν διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας και χρειάζεται μια αναβάθμιση, αλλά λίγο μας νοιάζει μιας και τα μαγειρευτά και άλλα εδέσματα που φτάνουν στο τραπέζι μας είναι νοστιμότατα: σταθερή αξία ο κόκκορας κρασάτος με μακαρόνια και τριμμένο τυρί, ωραίο το σαγανάκι και τα λαδερά φασολάκια, όπως επίσης και ο τρομερός μουσακάς και το παστίτσιο. Ωραίες και οι σπιτικές του πίτες με σπανάκι ή κολοκύθι, καθώς επίσης και οι «μπουκιά και συγχώριο» λαχανοντολμάδες. Ο Κίτσουλας κάνει και delivery/take away. Οι τιμές δεν ξεπερνούν τα 12-15€ κατ’ άτομο.

Ο Παντελής
Λεωφ. Πεντέλης 125

Κλασσική ταβέρνα για… καλοφαγάδες ο Παντελής σερβίρει στην όμορφη σάλα του μαγειρευτά ημέρας και διάφορα ψητά σε σούπερ γενναίες μερίδες και επίσης σούπερ τιμές. Η μεγάλη σάλα του, ανακαινισμένη και ευρύχωρη διακοσμείται με φωτογραφίες από σκηνές του παλιού σινεμά και ρεμπέτες, ενώ διάφορα oldschool μεμοραμπίλια κάνουν την εμφάνισή τους διάσπαρτα. Ωραία «προσθήκη» το δέντρο στην άκρη της σάλας το οποίο αντί να κοπεί ενσωματώθηκε στον χώρο. Στα του φαγητού, πέρα από τα πιάτα ημέρας που «παίζουν» (κλέφτικο, λαχανοντολμάδες, κόκκορας κρασάτος κ.α.) εδώ δοκιμάζουμε νόστιμους και τραγανούς ντοματοκεφτέδες, σπιτικές πατάτες, κολοκυθάκι τηγανιτό με τζατζίκι παχύ και «παλιακό», μπιφτέκι σπέσιαλ ζουμερό γεμιστό με φέτα και πράσινη πιπεριά και νοστιμότατα μπριζολάκια. Συνοδεύουμε με χύμα ροζέ κρασί, και πληρώνουμε περί τα 15€ κατ’ άτομο.

Μιχάλης
Βαλαωρίτου 20

Ο χρόνος στο νούμερο 20 της Βαλαωρίτου έχει σταματήσει κάπου στα 70s και από την κουζίνα αναδύονται μυρωδιές από κρέας και μπαχαρικά. Είναι η γνωστή ταβέρνα «του Μιχάλη», η οποία εδώ και δεκαετίες συγκεντρώνει φανατικούς θαυμαστές που πιάνουν τραπεζάκι στην παλιακή του σάλα για να γευτούν το πιάτο – σήμα κατατεθέν: μπιφτέκι περιχυμένο με ψιλοκομμένη ντοματούλα. Πέρα από αυτό το highlight, ο «Μιχάλης» διαθέτει και μερικά ακόμα εξίσου νόστιμα πιάτα στο κατά τα άλλα περιορισμένο μενού: εξαιρετικό συκώτι, ψημένο στα κάρβουνα, ωραιότατα βλίτα, φρεσκοκομμένες πατάτες, κολοκυθάκια τηγανιτά, χειροποίητη τυροκαυτερή και ωραίος μπακαλιάρος σκορδαλιάς γεμίζουν το τραπέζι, χωρίς να αδειάζουν ιδιαίτερα την τσέπη. Μαζί με το τίμιο χύμα κρασί του, ο Μιχάλης δε θα σας κοστίσει περισσότερα από 15€ κατ’ άτομο.

Ancho Mexican Grill
Γυφτοπούλου 9 (Κολοκοτρώνη)

Και από τα μαμαδίσια μαγειρευτά στο μεξικάνικο street food. Κατηγορία στην οποία το Ancho κατέχει τα σκήπτρα όσον αφορά τη σχέση ποιότητας – γεύσης – τιμής. Δηλώνουμε λοιπόν καυτερή υποταγή στα burritos του: Χορταστικά, με νόστιμα υλικά, ζουμερά, υπέροχα. Η διαδικασία στο «όρθιο» απλή: επιλέγετε τη βάση που θέλετε (burrito, tacos, nachos και σαλάτα), προσθέτετε την γέμιση (μοσχαράκι στη γάστρα, παραδοσιακό μοσχάρι, chilli con carne, κοτόπουλο κτλ.) και ολοκληρώνετε με την απαραίτητη σάλτσα (από μέτρια καυτερή έως πολύ καυτερή). Must προσθήκη το guacamole και η sour cream. Υπολογίστε περί τα 7€ για ένα υπέρ-τούμπανο burrito συν περί τα 4€ για νάτσος με τυρί και κιμά συν 5€ για σούπερ μαργαρίτα και είστε έτοιμοι!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v