Τα κορυφαία νηστίσιμα delivery στο αθηναϊκό κέντρο

Οι καλύτερες διευθύνσεις delivery στο κέντρο της Αθήνας για να παραγγείλετε νόστιμα νηστίσιμα φαγητά.
Τα κορυφαία νηστίσιμα delivery στο αθηναϊκό κέντρο
Μένετε ή δουλεύετε στο κέντρο και ψάχνετε delivery που ξεφεύγει από τη λογική «σουβλάκια, burgers, πίτσες» και σκέφτεται και όσους νηστεύουν; Μην ψάχνετε άλλο: Παρακάτω συγκεντρώνουμε επτά από τα κορυφαία εστιατόρια-delivery που εξυπηρετούν ολόκληρο το αθηναϊκό κέντρο και φέρνουν στην πόρτα μας νηστίσιμες λιχουδιές, μαγειρευτά, χορτοφαγικά πιάτα, θαλασσινά, σούπες, ορεκτικά και σαλάτες που τιμούν την Σαρακοστή.

Petit
Είναι… petit, κι όμως, ετοιμάζει μεγάλη ποικιλία γεύσεων είτε για τα πρωινά σνακ, είτε για τις μεσημεριανές λιγούρες όσων δουλεύουν ή μένουν στο κέντρο. Οι νηστίσιμες επιλογές περιλαμβάνουν σπιτικές πίτες (χωριάτικη πρασόπιτα, πατατόπιτα με μυρωδικά, μηλόπιτα με άχνη και κανέλα), μπαγκέτες ή αραβικές πίτες με φαλάφελ, κολοκυθοκεφτέδες, τοματοκεφτέδες, γλυκές τάρτες, νηστίσιμο club sandwich ή burger λαχανικών, σαλάτες ζυμαρικών και ρυζιού και spring rolls λαχανικών. Οι τιμές είναι οικονομικότατες (πίτες περί τα 2€, μπαγκέτες περί τα 3€, μερίδες περί τα 5-6€).

Το Πάνθεον
Πέρα από τα νηστίσιμα μαγειρευτά ημέρας που θα πετύχετε (στο μενού που εναλλάσσεται θα βρείτε φασολάδα, χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι, μπακαλιάρο σκορδαλιά, γεμιστά, γίγαντες και μακαρονάδες), για τη Σαρακοστή «τρέχει» και ειδικό νηστίσιμο μενού τυλιχτών (καλαμάρι ή χταπόδι σε πίτα), ενώ πολύ καλές έιναι και οι μερίδες όπως η σπανακόπιτα, το μπιφτέκι θαλασσινών, το γεμιστό καλαμάρι, το χταπόδι σχάρας και τα λαδερά όπως οι αγκινάρες α λα πολίτα, ο αρακάς, το μυδοπίλαφο, οι σουπιές σπανάκι κ.α. Τα νηστίσιμα τυλιχτά στοιχίζουν 2,70€, τα ψητά θαλασσινά περί τα 7€ και τα λαδερά μαγειρευτά περί τα 5-6€.

China Wok Time
Έχει και η Άπω Ανατολή τα νηστίσιμά της: Στον κατάλογο του China Wok Time (που διαθέτει καταστήματα και σε άλλες περιοχές πέραν του κέντρου) βρίσκουμε αυτό το διάστημα νηστίσιμες σούπες (καυτερή, ξινή, καβουρόσουπα, σούπα με μακαρόνια και λαχανικά και σπέσιαλ με γαρίδα, αρακά και ντομάτα), νηστίσιμα ορεκτικά (κινέζικο ψωμί, τσιπς γαρίδας και spring rolls), ωραίες μανιταροσαλάτες, πιάτα ζυμαρικών (ριζομακάρονα με λαχανικά, κάρι, γαρίδες και καλαμάρι, και φυσικά, πιάτα θαλασσινών (ξεχωρίζουν οι γαρίδες με σουσάμι ή κάσιους, το γλυκόξινο ψάρι, το καβούρι με τζίντζερ και το ψάρι mei wei από φιλέτο πέρκας. Το ορεκτικά κυμαίνονται στα 4-6€ και τα κυρίως πιάτα στα 6,50-10€. Σημειώστε ότι υπάρχουν και νηστίσιμα κινέζικα επιδόρπια, όπως τηγανητή μπανάνα με μέλι, τηγανητό μήλο, ανανάς με μέλι και λίτσι.

Φιλόξενο Σπίτι
Ένα από τα παλιότερα και πιο τίμια μαγειρεία της πλατείας Αμερικής, εξυπηρετεί ολόκληρο το κέντρο και «ξεφουρνίζει» κάθε μέρα τεράστια ποικιλία μαγειρευτών, μεταξύ των οποίων, για όσους νηστεύουν, αρακάς, φασολάκια, μπάμιες, γεμιστά, σπανακόρυζο, λαχανόρυζο, ρεβίθια, ναπολιτέν μακαρονάδα, σουπιές με σπανάκι, γίγαντες και χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι. Στα ορεκτικά, επίσης, συγκαταλέγονται ωραίες τηγανητές μελιτζάνες και πιπεριές, κολοκυθάκια, κολοκυθοκεφτέδες, ταραμοσαλάτα και φάβα. Για «κλείσιμο», μπορείτε να παραγγείλετε το ιδιαίτερο ψητό μήλο ή ψητό κυδώνι με σιρόπι τριαντάφυλλο, σιμιγδαλένιο χαλβά ή ραβανί με ινδική καρύδα. Τα ορεκτικά κυμαίνονται στα 3,50-4€ και τα μαγειρευτά στα 5€.

Φαγάκι
Με καταστήματα στο Σύνταγμα, τα Ιλίσια αλλά και τον Πειραιά και το Χαλάνδρι, το Φαγάκι της Γιαγιάς ικανοποιεί την πείνα μας κάθε μεσημέρι (λειτουργεί ως τις 17.00) και ανανεώνει το μενού του καθημερινά: Στην ιστοσελίδα του μπορείτε να δείτε το μενού κάθε εβδομάδας, που περιλαμβάνει έξι διαφορετικά πιάτα κάθε μέρα, πάντα με μία ή περισσότερες νηστίσιμες επιλογές. Αυτή την εβδομάδα για παράδειγμα, φάγαμε σουπιές ραγού με κολοκύθια και πατάτες, μπιφτέκι λαχανικών με άγριο ρύζι ή πατάτες φούρνου, ρεβίθια σούπα ή φούρνου, γίγαντες, αγκινάρες αλά πολίτα, μπακαλιάρο σκορδαλιά και φασόλια μαυρομάτικα με ρύζι και λαχανικά. Οι μερίδες είναι χορταστικές, με συνοδευτικό ψωμάκι και κυμαίνονται στα 4-6,50€.

Μάνας κουζίνα-κουζίνα
Το γνωστό μαγειρείο-μεζεδοπωλείο της πλατείας Αγίας Ειρήνης, τώρα και στο σπίτι ή το γραφείο μας, αφού κάνει και delivery τα λαχταριστά ελληνικά μαγειρευτά του. Αυτό το διάστημα, οι χορτοφαγικές-νηστίσιμες επιλογές πολλαπλασιάζονται: Θα πετύχετε για παράδειγμα λεμονάτο αρακά, χορτοφαγικό μουσακά με ψητά λαχανικά, μανιτάρια, πιπεριές, κολοκύθια και μελιτζάνα, κοζανίτικο μυδοπίλαφο, μαυρομάτικα φασόλια με χόρτα εποχής, μπάμιες με μπαλσάμικο, αγκινάρες α λα πολίτα, μπριάμ με λαχανικά εποχής, ρύζι αρωματισμένο με σαφράν και λαχανικά, σπιτικές πίτες (σπανακόπιτα, μελιτζανόπιτα, πρασόπιτα, τραχανόπιτα) και δροσερές σαλάτες. Τα μαγειρευτά κυμαίνονται στα 5-6,50€.

Αλεξάνδρα
Το εστιατόριο στην πλατεία Αργεντινής Δημοκρατίας, με τις ελληνικές μυρωδιές που πλημμυρίζουν τη λεωφόρο Αλεξάνδρας, διανέμει τα πιάτα του και κατ’ οίκον, με 10% έκπτωση στις τιμές του καταλόγου. Οι νηστίσιμες επιλογές είναι πολλές: Σπανακόρυζο, λαχανόρυζο, αγκινάρες α λα πολίτα, σουπιές με σπανάκι, γαρίδες ψητές ή τηγανητές, χορτόσουπες και χορτόπιτες, χητά λαχανικά, μανιτάρια, γίγαντες Καστοριάς με σπανάκι και ελιές στο φούρνο, καλαμαράκια και χταποδάκι, λιγκουίνι με σπανάκι, ψητές ντομάτες, ελιές και κουκουνάρι, ριζότο με λαχανικά και γαρίδες και πολλά ακόμη – δείτε τις τιμές εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v