Πού θα φάτε καλό και φθηνό φαγητό στην Αθήνα

Τρώμε καλά, χορταστικά και οικονομικά, στα αγαπημένα μας εστιατόρια της Αθήνας που μας σερβίρουν υπέροχες γεύσεις χωρίς να πληρώσουμε πάνω από 15€.
Πού θα φάτε καλό και φθηνό φαγητό στην Αθήνα
Πού φάγαμε πραγματικά καλά στην Αθήνα; Και σε ποιες από αυτές τις διευθύνσεις πληρώσαμε λιγότερο από 15€ κατ’ άτομο; Οι απαντήσεις που προέκυψαν από αυτά τα δύο ερωτήματα είναι η λίστα με τα ταβερνάκια και τα εστιατόρια που θα βρείτε πιο κάτω – διευθύνσεις όπου απολαμβάνουμε κλασικούς μεζέδες, παραδοσιακή κουζίνα αλλά και πιο δημιουργικές συνταγές συνοδεία κρασιού, και αξίζουν καθένα από τα (όχι και τόσα πολλά, για την ποιότητα που προσφέρουν) ευρώ του λογαριασμού.

Σεϋχέλλες
Κεραμεικού 49, Μεταξουργείο, τηλ: 2111834789

Μία από τις καλύτερες γευστικές «καβάτζες» του Μεταξουργείου, δίπλα στην πλατεία Αυδή, μας ταξιδεύει μέχρι τις Σεϋχέλλες, όπου ο… εξωτικός σεφ ετοιμάζει παπαρδέλες με καβουρμά, μοσχαρίσια μάγουλα στη λαδόκολλα, μανιτάρια με απάκι, μοσχαράκι τυλιγμένο με μελιτζάνα, ρεβίθια φουρνιστά με λιαστή ντομάτα, χυλοπιτάκι με κόκορα κρασάτο, και άλλα σπιτικά και ωραία. Συνδυάζουμε με κρασάκι ή ελληνική μπύρα και υπολογίζουμε περί τα 15€ το άτομο.

Μπεμπέκα  
Διονύσου 16, Χαλάνδρι, τηλ: 2106854880

Value for money Χαλάνδρι στο πιο σπιτικό του. Αυτή τη συνταγή μας σύστησε η Μπεμπέκα σε μια μονοκατοικία στην ήσυχη πλευρά του Χαλανδρίου. Εκεί όπου, στις διαφορετικές, νοσταλγικά διακοσμημένες, φωτεινές αίθουσες απλώνονται τραπεζάκια που γεμίζουν με αυγά μάτια πάνω σε φρέσκες πατατούλες, τραγανές κρεμμυδοροδέλες, φάβα Φενεού, λουκάνικο με λιαστή ντομάτα και φέτα, αρμένικο σουτζούκι, μελιτζάνες στο πήλινο με φέτα, μανιάτικο κριθαρότο, κοκκινιστό κόκορα, καυτερό λαχματζούν και guest star μαγειρευτά ημέρας που κλέβουν την παράσταση. Συνδυάζουμε με ελληνικά αποστάγματα όπως τσίπουρο, ούζο ή ρακόμελο και υπολογίζουμε περί τα 15€ κατ’ άτομο.

Η Παλιά Φάβα
Αχαιών 38, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 2109311994

Θα μπορούσε να είναι το δεύτερο όνομα του σπιτικού μαγειρευτού φαγητού. Η Παλιά Φάβα στο ήσυχο δρομάκι του Παλαιού Φαλήρου είναι ένα κλασικό ταβερνάκι-μαγειρείο, από αυτά με την όμορφη σκεπαστή αυλίτσα και τον εσωτερικό χώρο με τα κρασοβάρελα και την παρεΐστικη ατμόσφαιρα. Στα τραπέζια, η μαγείρισσα της Φάβας, η κυρία Ντίνα, σερβίρει κλασικά ψητά κρεατικά και θαλασσινούς μεζέδες, αλλά αυτό για το οποίο φημίζεται είναι τα μαγειρευτά ημέρας. Γεμιστά κολοκυθάκια αυγολέμονο, μελωμένο κότσι, λεμονάτα ψητά κατσαρόλας, αρνάκι λαδορίγανη, μπριάμ, παστίτσιο και σπιτική σπανακόπιτα είναι λίγες από τις γεύσεις που θα σας βάλουν σε πειρασμό.

Κληματαριά
Πλατεία Θεάτρου 2, τηλ: 2103216629

Μια ανάσα από τη Βαρβάκειο, με μια υπέροχη, ζεστή αυλή κρυμμένη πίσω από την πολύχρωμη πόρτα, η Κληματαριά απλώνει τραπεζάκια κάτω από τα κληματόφυλλα, γεμίζει τον χώρο νότες από αγαπημένες λαϊκές και ρεμπέτικες μελωδίες (που συχνά είναι live) αλλά και μυρωδιές από τις μεγάλες γάστρες με τα μαγειρευτά που αχνίζουν στην είσοδο μπροστά από την ανοιχτή κουζίνα. Εδώ θα δοκιμάσετε κρεατικά της ώρας, χωριάτικες πίτες, κεφτεδάκια με ρύζι, γεμιστά, χοιρινό κότσι, κοκκινιστό κόκορα ή κατσικάκι στη γάστρα. Συνδυάστε με χύμα κρασάκι και υπολογίστε περί τα 15€ το άτομο. Το γλυκάκι στο τέλος έρχεται κερασμένο.

Nonna  
Κακουργοδικείου 6, Ψυρρή, τηλ: 2130320321

Το νοσταλγικό hip στα καλύτερά του κρύβεται σε μία φωτεινή σάλα μεταξύ Μοναστηρακίου και Ψυρρή, εκεί όπου απλώνονται θρανία, γραφεία, πάγκοι και τραπεζάκια αυλής με φερ φορζέ καρέκλες κάτω από γλάστρες και σιδερένιες σκάλες – σκηνικό που θα μπορούσε να ανήκει στο σπίτι της γιαγιάς μας. Όσο για το φαγητό, εδώ θα βρείτε 6-7 πιάτα ημέρας και λίγες σταθερές επιλογές στο μενού, το οποίο κινείται μεταξύ σπιτικού μαγειρευτού και μοντέρνων ethnic πινελιών. Θα δοκιμάσετε ωραίες ζεστές σούπες ημέρας, θα συνεχίσετε με πολύχρωμες σαλάτες λαχανικών, οσπρίων και ζυμαρικών, θα θυμηθείτε τη μαμά σας με τη σπιτική μακαρονάδα, θα απολαύσετε τις μελωμένες πατατούλες που συνοδεύουν το εξίσου μελωμένο χοιρινό φούρνου και θα ταξιδέψετε γευστικά ως την Ανατολή με το κάρι και τα κινέζικα μπαχαρικά στο κοτόπουλο ή το ρύζι. Θα συνδυάσετε με ελληνικές μπύρες ή σπιτικές λεμονάδες και θα υπολογίσετε περί τα 12€ κατ’ άτομο.

Μικρή Βενετία
Γ. Ολυμπίου 15, Κουκάκι, τηλ: 2130259158

Στον όμορφο μποέμ πεζόδρομο του Κουκακίου, η Μικρή Βενετία αποτελεί την πιο αρτιστίκ γευστική γωνιά, με μια ευρύχωρη σάλα, ένα ήσυχο πατάρι και μερικά τραπέζια στο πλακόστρωτο, ιδανικά όταν έχει λιακάδα. Εδώ οι γεύσεις από διάφορες περιοχές της Ελλάδας έχουν την τιμητική τους - καβουρμάς από την Ξάνθη, καλτσούνια από την Κρήτη, τσίπουρο από την Καρδίτσα, ρακή από την Αμοργό είναι βασικές «πρώτες ύλες» του μενού. Ξεχωρίζουμε τα ωραιότατα σιουφηχτά μακαρόνια Κρήτης με στακοβούτυρο και μυζήθρα, το μυρωδάτο ριζότο με μαστίχα Χίου και κολοκυθάκια και το απάκι γιουβετσάδα. Συνδυάζουμε με ελληνικά αποστάγματα χωρίς να ξοδέψουμε περισσότερα από 15€ το άτομο.

Ελιές
Ξενοφώντος 155, Καλλιθέα, τηλ: 2109431698

Στη φωτεινή σκεπαστή αυλίτσα των Ελιών, σε μια ήσυχη γωνιά της Καλλιθέας, καθόμαστε αναπαυτικά και περιμένουμε τι θα… ξεφουρνίσει η κουζίνα. Και ποτέ δεν απογοητευόμαστε: Εδώ δοκιμάζουμε πατάτες τηγανητές με κρέμα φέτας και κοζάκικο λουκάνικο, τηγανιά μανιταριών, λαχανοντολμάδες, μπουρέκι παστουρμά με κασέρι, πιπεριά και σάλτσα ντομάτας, σιουφηχτά ζυμαρικά με απάκι κοτόπουλο, μπούτι κοτόπουλο με καπνιστή πάπρικα και κοτο-κεμπάπ γιαουρτλού. Στις Ελιές βρίσκουμε επίσης 13 διαφορετικά λευκά κρασιά, 2 ροζέ και 9 κόκκινα, 8 διαφορετικές μπύρες αλλά και χύμα κρασάκι – για πλήρες γεύμα με κρασί ή μπύρα υπολογίστε στα 15€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v