Ζωγράφου: Φτηνές και νόστιμες διευθύνσεις

Πολίτικοι μεζέδες, μπυρο-ποικιλίες, ψαροκατάσταση και ελληνικά μεζεδάκια σε 5 νόστιμες και οικονομικές διευθύνσεις στου Ζωγράφου.
Ζωγράφου: Φτηνές και νόστιμες διευθύνσεις
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Ως φοιτητούπολη, η περιοχή του Ζωγράφου προσφέρει μπόλικες αφορμές για οικονομική έξοδο είτε αυτή αφορά αποκλειστικά και μόνο ποτάκι είτε ποτό συνοδεία εκλεκτών μεζέδων. Στην δεύτερη περίπτωση έχουμε πέντε «τίμιες» διευθύνσεις όπου θα απολαύσετε νοστιμότατο φαγητό, σε νορμάλ ποσότητες και συνοδεία ποικιλίας αποσταγμάτων, χωρίς να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Ιλίσια Παιδεία
Αδελφών Πιερράκου 50 και Αυξεντίου Γρηγορίου

Τραπέζια ζωγραφισμένα στο χέρι, ξύλινες καρέκλες με ψάθα, αντίκες, κατάλογοι γραμμένοι στο χέρι σε μπλε τετράδιο. Όπως καταλάβατε εδώ μιλάμε για ένα κλασσικό, παραδοσιακό καφε-μεζεδοπωλείο, το οποίο σερβίρει νοστιμότατους μεζέδες όπως κοτόπουλο με μουστάρδα, μπιφτεκάκια με πουρέ μελιτζάνας, φρεσκοκομμένες πατάτες, νοστιμότατες ποικιλίες, χοιρινά μπριζολάκια και σούπερ ντάκο. Συνοδεία εξαιρετικού οινόμελου, μπύρας, ρακής ή τσίπουρου, ο λογαριασμός δε θα ξεπεράσει τα 10€ ανά άτομο.

Το Διχτάκι
Γρ. Κουσίδη και Χλόης 35

Από τα πιο παλιά (ψαρο) ταβερνεία της περιοχής, το Διχτάκι είναι πλέον γευστικός θρύλος στου Ζωγράφου για τα νοστιμότατα πιάτα θαλασσινών του. Ο εσωτερικός του χώρος είναι όμορφα διακοσμημένος με έργα του Τσαρούχη στους τοίχους, ενώ τα ξύλινα τραπεζάκια του θυμίζουν ταβέρνα του ’60. Εδώ θα δοκιμάσετε το πιάτο –σήμα κατατεθέν του, τα μύδια αχνιστά, καθώς επίσης διάφορα ψαράκια στο τηγάνι (γαύρο, μαριδάκι, αθερίνα), πατατοσαλάτα επική και καλαμαράκια τηγανιτά, ζουμερά, χωρίς καθόλου λαδίλα. Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 10-15€ ανά άτομο με κρασάκι.

Μπαλκονάτο Καφενείο
Γ. Παπανδρέου 58

Αγαπημένο στον φοιτητόκοσμο τσιπουρο-ρακάδικο στην περιοχή, το οποίο σερβίρει πάσης φύσεως μεζεδάκια στα μαρμάρινα τραπεζάκια του με τις καρέκλες καφενείου και τα συνοδεύει με μεγάλη ποικιλία αποσταγμάτων και κρασιών. Στα ηχεία παίζουν ωραία ρεμπέτικα και ελαφρά λαϊκά και στα τραπεζάκια καταφθάνουν «μπινελίκια» όπως απάκι, ντάκος, μακαρονοσαλάτα, κεφτεδάκια, καβουρμάς, παστό Μάνης, αλλά και πιάτα ημέρας για όσους θέλουν κάτι πιο… «κυρίως». Για μια ολοκληρωμένη μεζεδοκατάσταση συνοδεία ρακόμελου, μπύρας, ρακής ή τσίπουρου, υπολογίστε περί τα 10-12€ ανά άτομο.

Μικρασιάτικο Μεζεδοπωλείο
Γαλήνης 10, τηλ.: 210 7777463

Καρό τραπεζομάντηλα, καρέκλες καφενείου, ασπρόμαυρες φωτογραφίες από τη Σμύρνη στους τοίχους δημιουργούν ατμόσφαιρα νοσταλγίας και ανοίγουν την όρεξη για πολίτικη κουζίνα. Το μενού περιλαμβάνει τα κλασσικά ανατολίτικα πιάτα και αρκετά ελληνικά, άψογα εκτελεσμένα και νόστιμα. Ξεχωρίζουν η πίττα Καισαρείας, το χουνκιάρ μπεγεντί (κοκκινιστό μοσχαράκι επάνω σε πουρέ μελιτζάνας δηλαδή), το αρνίσιο κεμπάπ, η καπνιστή μελιτζανόσαλατα και το λαχταριστό κεμπάπ γιαουρτλού. Το καζάν ντιπί είναι συνήθως κερασμένο στο τέλος, ενώ οι τιμές κυμαίνονται στα 12-15€ το άτομο για ένα χορταστικό γεύμα, με κρασάκι.

Ζυθοπωλείο Λαϊκό
Παπαδιαμαντοπούλου 118-120

Καλά το καταλάβατε, πρόκειται για μπυραρία η οποία όμως σερβίρει και νοστιμότατο φαγητό σε άκρως value for money τιμές. Ο χώρος μέσα ζεστός με έντονη την παρουσία του ξύλου, μεγάλες ασπρόμαυρες αφίσες, πέτρα και ατμοσφαιρικό φωτισμό. Πέρα από μπύρες σε ικανοποιητική ποικιλία, στο Ζυθοπωλείο θα δοκιμάσετε σούπερ μπεκρή μεζέ, ωραιότατο γεμιστό μπιφτέκι και χορταστικότατη μικρή ποικιλία λουκάνικων (18€) η οποία χορταίνει… και με το παραπάνω δύο άτομα, πράγμα σπάνιο σε αντίστοιχες μπυραρίες. Ωραία μουσικούλα jazz και blues στο παρασκήνιο, εξυπηρετικό προσωπικό και λογικότατες τιμές (12-15€ ανά άτομο). Σημειώστε ότι κάθε μέρα πλην Κυριακής, από τις 12 μέχρι τις 6 το απόγευμα όλες οι σαλάτες, τα ψητά και τα ζυμαρικά τιμώνται στα 5€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v