5 σούπερ street food στο Γκάζι

Σας βρήκε η νύχτα – ή η μέρα – πεινασμένους στα σοκάκια του Κεραμεικού και θέλετε κάτι γρήγορο και ποιοτικό για να στρώσει το στομάχι; Ιδού πέντε διευθύνσεις.
5 σούπερ street food στο Γκάζι

του Νικόλα Γεωργιακώδη


Πόσες φορές/βραδιές μας βρήκε η νύχτα/μέρα στα στενά του Γκαζιού να λαχταράμε ένα έδεσμα στο όρθιο μετά από ξενύχτι και αλκοόλ; Πόσες φορές καταλήξαμε σε αμφιβόλου ποιότητας καντίνες και μας βγήκε από τη μύτη;


Πάνε αυτά. Χάρη στην παρακάτω δοκιμασμένη λίστα με street food απολαύσεις στην περιοχή, το στομάχι σας (και η τσέπη σας ενίοτε) θα μας ευχαριστεί.


My Plate
Περσεφόνης 43


Είναι το σουβλάκι το απόλυτο street food; Είναι. Είναι το My Plate μια μοντέρνα ανάγνωση του παραδοσιακού μας εδέσματος; Είναι. Πρόκειται για ένα σουβλατζίδικο… τσέπης που βγάζει τραπεζάκια έξω στην πλατεία και σερβίρει κορυφαία τυλιχτά που μπορείτε να απολαύσετε είτε στο όρθιο είτε καθιστοί. Πεντανόστιμος γύρος χοιρινός, χωρίς πολύ λίπος, τραγανές πιτούλες απ’ έξω και μαλακές από μέσα, καλό τζατζίκι και τηγανιτές πατάτες με αλάτι και ρίγανη, είναι μερικά μόνο από τα highights του μενού. Το τυλιχτό κοστίζει 2,40€.


Κοτοπουλάδες
Κωνσταντινουπόλεως (Περσεφόνης)


Ένα όνομα, μια… ιστορία σε διάφορα μέρη στην Αττική, αλλά και στο Γκάζι. Τα κοτο-σουβλάκια που ψήνονται ολημερίς στα ομώνυμα καταστήματα αποτελούν σταθερή αξία για ξενύχτηδες και μη. Το hit είναι, βέβαια το Σάντουιτς Κοτόπουλο, με μία ή δύο «σούβλες» όπως τις αποκαλούν, και τυρί, πάριζα, ντομάτα, πατάτες, μαγιονέζα, τυροσαλάτα, κέτσαπ και μουστάρδα. Αν δεν είστε φαν του κοτόπουλου, υπάρχουν επίσης χοιρινά καλαμάκια, λουκάνικα και κεμπάπ. Οι τιμές κυμαίνονται στα 4€, για ένα σάντουιτς κοτόπουλο με δύο «σούβλες».


Black and Burger
Περσεφόνης 37 (Τριπτοπολέμου)


Σε στρατηγική θέση δίπλα στην πλατεία του Κεραμεικού, το Black and Burger αναλαμβάνει να καλύψει τις λιγούρες από το ξενύχτι σε έναν άνετο χώρο με μεγάλα σταντ μέσα και έξω. Το κάνει επαρκώς, ψήνοντας καλό μπιφτέκι (περί τα 80γρ.) και σερβίροντας ικανοποιητική ποικιλία σε burger: αγαπημένα μας το κλασικό cheese (2€), το Black Burger με τσίλι, τσένταρ, onion rings, τομάτα και μαγιονέζα (3,5€) και το Rib Eye Stake με φιλέτο rib eye, τσένταρ, τομάτα, κρεμμύδι, μαρούλι και BBQ Sauce (4€). Πολύ καλές και οι deluxe πατάτες του, που σερβίρονται εξτρά.

Schweinchen Dick
Ιάκχου 9-11, Γκάζι


Αυθεντικά γερμανικό, όπως προδίδει ξεκάθαρα το όνομά του, αυτό το χοτ ντογκ-άδικο έχει να προτείνει οκτώ διαφορετικά λουκάνικα από διάφορες περιοχές της Γερμανίας –και έναν μίνι οδηγό για να σας βοηθήσει να διαλέξετε: Λευκό καπνιστό λουκάνικο με χοντρό αλάτι, πικάντικο με σκόρδο, κόκκινο γεμιστό με τυρί Edam, παραδοσιακό με μπαχαρικά και πάει λέγοντας. Μετά, υπάρχει και το κλασικότατο –και πολυαγαπημένο– Currywurst, που δεν σερβίρεται σε ψωμάκι αλλά σε πιάτο, με πατάτες τηγανιτές και γενναίες δόσεις κάρυ. Οι τιμές κυμαίνονται στα 4-5€.

Quick Pleasure
Iάκχου 38


Σας έπιασε μια λιγούρα για μακαρονάδα αλλά δεν θέλετε να καθίσετε σε ιταλικό; Ιδού το street pasta ιδού και το μαγαζί που το λανσάρει εν Αθήναις. Στο Quick Pleasure καλείστε να διαλέξετε τη «βάση» φρέσκων ζυμαρικών (πέννες, ταλιατέλες 2 είδών, νιόκι, σπαγγέτι, βίδες, παπαρδέλες, ριγκατόνι, ραβιόλι δύο ειδών, καπελέτι με κοτόπουλο και τορτελίνι με τυρί και άλλα ) και να τη… ντύσετε με τη σάλτσα της αρεσκείας σας (ντομάτα με βασιλικό, κλασσική με κιμά, polo, καρμπονάρα, πέστο, τσένταρ-bacon και πολλές ακόμα). Αυτό ήταν, πλέον μπορείτε να απολαύσετε στο όρθιο τη μακαρονάδα σας. Οι τιμές των ζυμαρικών ξεκινούν από 3,90€ και των σαλτσών από 1,60€.




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v